Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αλλαγές στα ραντεβού για τους παιδικούς εμβολιασμούς στην Κω

11/01/2022
519 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αλλαγές σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στα ραντεβού για τους εμβολιασμούς των παιδιών κατά του Covid. Αρκετοί γονείς δέχτηκαν τηλεφώνημα όπως τους γνωστοποιείται η αλλαγή. Αν και η πλατφόρμα διεύρυνε τις ημέρες από δύο σε επτά, εν τέλει όπως όλα δείχνουν οι παιδικοί εμβολιασμοί επιστρέφουν στο διήμερο Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί. 

Για τροποποίηση του προγράμματος με βάση τα ραντεβού έκανε λόγο ο διοικητής του νοσοκομείου Κω, καθώς η προσέλευση δεν είναι στα αναμενόμενα επίπεδα εξαιτίας διαφόρων παραγόντων. Παράλληλα, προκύπτουν και θέματα στελέχωσης του παιδικού εμβολιαστικού κέντρου καθώς δεν υπάρχει παιδίατρος στο νοσοκομείο ούτε επιπλέον νοσηλευτές για την διαδικασία. 

« Τα ραντεβού δεν είναι στα επίπεδα εκείνα που απαιτούν την καθημερινή λειτουργία του παιδικού εμβολιαστικού κέντρου. Την Κυριακή είχαμε μόλις 36 εμβολιασμούς. Παράλληλα υπάρχει και ζήτημα προσωπικού καθώς ο αριθμός των εργαζομένων είναι συγκεκριμένος. Είναι οι ίδιοι που φροντίζουν για την λειτουργία των κλινικών του νοσοκομείου και του εμβολιαστικού κέντρου ενηλίκων.» 

Μάλιστα ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι δεν μπορούν γιατροί και νοσηλευτές να «κλωνοποιηθούν» για να καλύψουν όλες τις ανάγκες. 

Να σημειωθεί ότι εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των νοσούντων με Covid στην Κω, αρκετά παιδιά είτε νοσούν, είτε νόσησαν είτε βρίσκονται σε καραντίνα. Αυτό σημαίνει ότι υπήρξαν πάρα πολλές ακυρώσεις στα ραντεβού. 

« Σε κάθε περίπτωση ζητάμε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα. Βλέπουμε πλέον την επέλαση της μετάλλαξης όμικρον στην Κω. Κάθε σπίτι έχει κάποιον με κορονοίο. Ο εμβολιασμός προστατεύει μικρούς και μεγάλους από σοβαρή νόσηση και νοσηλεία», σημείωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Κω. 

Να σημειωθεί πάντως ότι υπήρχαν διαμαρτυρίες από γιατρούς και νοσηλευτές για την καθημερινή λειτουργία του παιδικού εμβολιαστικού κέντρου. Όπως τόνισαν στο Βήμα της Κω, δεν έχει ενισχυθεί το προσωπικό και έχουν ήδη εξαντλήσει τα όριά τους.  

« Δυσχεραίνει την λειτουργία του νοσοκομείου. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν προστεθεί στις υποχρεώσεις του νοσοκομείου λόγω της πανδημίας πολλά επιπλέον ζητήματα που πρέπει να διαχειριστούμε χωρίς να έχει έρθει επιπλέον προσωπικό». 

Σάντυ Λαδικού  


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ