Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι γιατροί και υγειονομικοί έως και τις 31 Μαρτίου- Κινδυνεύουν και με απόλυση πλέον

22/12/2021
118 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι οι ανεμβολίαστοι γιατροί και υγειονομικοί δεν επιστρέφουν στο ΕΣΥ αν προηγουμένως δεν εμβολιαστούν

Παρατείνεται το μέτρο της αναστολής εργασίας των υγειονομικών, δηλαδή των γιατρών, των νοσηλευτών και του διοικητικού προσωπικού των νοσοκομείων που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί μέχρι 31 Μαρτίου, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Μάλιστα, ο κ. Πλεύρης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για γιατρούς και νοσηλευτές για να μπορούν να εργάζονται στο ΕΣΥ.

Ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι όσοι ανεμβολίαστοι γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, έχουν το περιθώριο των τριών μηνών που τους καλύπτει η ισχύς του μέτρου, για να αποφασίσουν αν θα κάνουν το εμβόλιο ή αν θα θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΕΣΥ. 

Ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για υγειονομικούς

"Εξετάζεται σοβαρά από την κυβέρνηση η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για να συνεχίσουν να εργάζονται οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής. Η εξέλιξη της πανδημίας δείχνει ότι πρέπει να παραταθεί το μέτρο αναστολής εργασίας μέχρι 31/3/2022.

Το μέτρο θα επαναξιολογηθεί τότε, και εξετάζεται σοβαρά να καταστεί υποχρεωτικό για όσους παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ. Θα πρέπει σε αυτό το τρίμηνο να αποφασίσουν. Θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι όσο διαρκεί η πανδημία. Εξετάζεται να μη δοθεί άλλη παράταση του κράτους στο μέτρο της αναστολής και δεν θα μπορέσουν να παρέχουν πλέον την εργασία τους. Είναι ξεκάθαρο αυτό.

Συνεπώς όλοι αυτοί που βρίσκονται σε αναστολή καλούνται αυτό το τρίμηνο να πάρουν την απόφασή τους αν θα κάνουν το εμβόλιο για να συνεχίσουν να εργάζονται ή αν θα θέσουν τον εαυτό τους εκτός εργασίας", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Ερωτηθείς πριν λίγο από τον εισηγητή του ΚΚΕ Γιώργο Λαμπρούλη εάν αυτό σημαίνει ότι θα απολυθούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ο Θάνος Πλεύρης είπε "η κυβέρνηση εξετάζει εάν ο εμβολιασμός θα πρέπει υποχρεωτικός στους υγειονομικούς του ΕΣΥ". 

https://www.thetoc.gr/politiki/article/ektos-esu-oi-anemboliastoi-giatroi-kai-ugeionomikoi-eos-kai-tis-31-martiou--kinduneuoun-kai-me-apolusi-pleon/


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Μαντάμ Σουσού
Μαντάμ Σουσού 22/12 - 18:08
Πανδημία
Άκου φιλενάδα πωλούνται κάτι λάδια για να γλιστράει ο ιός και να φεύγει. εμένα ο συμμαθητής μου ο γιατρός ο Ιπποκράτης που έχτισε το Ασκληπιείο της Κω μουπε να πίνω δύο τρία ποτήρια νερό από την πηγή του Ασκληπιείου και θα ξεπλένεται ο ιός και η κόρη μαζί . κατάλαβες;;

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ