Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Φθηνά δάνεια σε επιχειρήσεις με νέο κονδύλι 180 εκατ. στο ΤΕΠΙΧ

19/09/2020
49 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Δεν θα ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα για αιτήσεις αλλά θα υποβάλλουν αιτήσεις οι τράπεζες για να καλυφθούν όσοι δεν εντάχθηκαν στον προηγούμενο κύκλο.

Νέο πρόγραμμα για φθηνά δάνεια σε επιχειρήσεις με επιδότηση επιτοκίου ανήγγειλε η Αναπτυξιακή Τράπεζα και θα λειτουργήσει ως υποπρόγραμμα του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, χωρίς να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων από επιχειρήσεις, καθώς οι αιτήσεις θα γίνουν από τις τράπεζες με βάση τις διαθέσιμες αιτήσεις που δεν ικανοποιήθηκαν νωρίτερα.

Για τη χρηματοδότηση του νέου προγράμματος θα διατεθούν 180 εκατ. ευρώ επιπλέον.Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα για το ΕΣΠΑ, δεν θα λειτουργήσει εκ νέου το Πληροφοριακό Σύστημα των Κρατικών Ενισχύσεων για να δεχθεί νέες προτάσεις.

Όπως έχει γράψει το Βusinessdailyτο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Τράπεζα και τις εμπορικές τράπεζες, εξετάζει την ενεργοποίηση τον Οκτώβριο  ενός νέου προγράμματος δανείων με εγγύηση του Δημοσίου, που θα απευθύνεται αποκλειστικά στις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Τι προβλέπει το υποπρόγραμμα 4 στη Δράση «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση –ΤΕΠΙΧ ΙΙ»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για την κάλυψη μεγαλύτερου αριθμού δανείων, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, μετά από διαβούλευση με το τραπεζικό σύστημα και τα υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών, δημιουργεί νέο υποπρόγραμμα στη Δράση «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση-ΤΕΠΙΧ ΙΙ», με το οποίο παρέχονται κεφάλαια κίνησης με επιδότηση επιτοκίου.

 Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα για το ΕΣΠΑ, δεν θα λειτουργήσει εκ νέου το Πληροφοριακό Σύστημα των Κρατικών Ενισχύσεων για να δεχθεί νέες προτάσεις, αλλά οι τράπεζες θα υποβάλλουν προς έγκριση τα αιτήματα τα οποία τους είχαν υποβληθεί, αλλά η δανειοδότηση τους δεν επετεύχθη λόγω των περιορισμένων πόρων του προγράμματος.

Το νέο «Υποπρόγραμμα 4», θα λειτουργήσει ως πρόσθετο των υφιστάμενων υποπρογραμμάτων (Υπ. 1: Δανείων Επενδυτικού σκοπού και Υπ. 2: Δανείων Κεφαλαίου Κίνησης και Υπ. 3: Δανείων Κεφαλαίου Κίνησης με διετή επιδότηση επιτοκίου λόγω Πανδημίας COVID-19), τα οποία λόγω της κάλυψης του συνόλου των κεφαλαίων που είχαν στη διάθεσή τους, δεν διατίθενται πλέον στις ΜΜΕ επιχειρήσεις.

Το υποπρόγραμμα 4 αφορά δάνεια συνεπένδυσης, (με ποσοστό 5% ΕΑΤ: 95% τράπεζες και επιδότηση του επιτοκίου για δύο έτη. Στον αρχικό προϋπολογισμό της Δράσης, στο πλαίσιο της προσθήκης του υποπρογράμματος 4, προστίθενται επιπλέον πόροι ΤΕΠΙΧ ΙΙ ύψους 180 εκατ. ευρώ, κατόπιν απόφασης της αρμόδιας Επενδυτικής Επιτροπής, διαμορφώνοντας τα συνολικά συνεπενδυόμενα κεφάλαια ΕΑΤ-Τραπεζών και για τα τέσσερα υποπρογράμματα σε περίπου 2,3 δισ. ευρώ (EAT: 1,003 δισ.-τράπεζες: 1,297 δισ. ευρώ). Οι φορείς οι οποίοι υλοποιούν τη δράση «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση-ΤΕΠΙΧ ΙΙ» θα κληθούν να υπογράψουν πρόσθετες πράξεις επί των υφιστάμενων συμφωνιών, προς υλοποίηση των όρων του Υποπρογράμματος 4.
 
 Πηγή:https://www.businessdaily.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ