Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Nικητιάδης: Άστοχες θριαμβολογίες για τον τουρισμό από την περιφέρεια

20/01/2021
54 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με σκωπτική διάθεση αντιμετώπισε ο Τομεάρχης Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης, μιλώντας στον “sky Ρόδου” τις δηλώσεις που γίνονται από πλευράς του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, σχετικά με το άνοιγμα της νέας τουριστικής χρονιάς.

Ο κ. Νικητιάδης σχολίασε σχετικά: «Διάβαζα διθυράμβους του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου ότι πρώτος θ’ ανοίξει τον Τουρισμό. Μα ο Περιφερειάρχης θ’ ανοίξει τον Τουρισμό; Δεν κατάλαβα, η Μύκονος και η Σαντορίνη είναι αυτά που θα ανοίξουν τον Τουρισμό ή η Ρόδος και η Κως; Ο Περιφερειάρχης έχει κάνει κάτι για ν’ ανοίξει τον Τουρισμό πρώτος; Να βλέπουμε τα πράγματα με μεγαλύτερη σοβαρότητα και να μη θριαμβολογούμε για πράγματα που δεν υπάρχουν, αλλά να προσπαθούμε να επιτύχουμε πράγματα που θα είναι μετά άξια θριαμβολογίας».

Παράλληλα ο κ. Νικητιάδης υποστήριξε ότι φέτος στα νησιά μπορεί να πλησιάσουμε το 60% και λίγο παραπάνω της τουριστικής κίνησης του 2019, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η χρονιά δε θα είναι εύκολη. «Τα νησιά μας θα πάνε καλύτερα γιατί παρέμειναν Covid free.

Επιπλέον επέδειξαν μία αξιοσημείωτη συμπεριφορά, προστατεύοντας τους επισκέπτες μας και τηρώντας κατά γράμμα τα υγειονομικά μέτρα, επιχειρηματίες κι εργαζόμενοι. Και οι ξενοδόχοι και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι επέδειξαν αυτοθυσία. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα και πιστεύω και σε μεγαλύτερο βαθμό για να αισθάνεται ασφαλής ο πελάτης.

Χρειάζεται ένας συντονισμός και μία συστολή… Ίσως το 2022 πλησιάσουμε τα οικονομικά μεγέθη του ‘19, εφόσον δεν υπάρξουν και νέα φαινόμενα πανδημίας και μία κατάσταση ανισορροπίας. Ήδη επικρατεί μία σύγχυση ανάμεσα στις χώρες και ασυνεννοησία σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας ο κ. Νικητιάδης τόνισε: «ας ελπίσουμε ότι δε θα έχουμε φέτος τις περσινές τρέλες με κατηγοριοποίηση των διαφόρων Περιφερειών της χώρας, με επικίνδυνες και λιγότερο επικίνδυνες περιοχές και μνημόνια με γίγαντες τουριστικούς χωρίς να ξέρουμε τι λένε», σημειώνοντας δε πως μέχρι σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε με τον μεγαλύτερο Τ.Ο. της Ευρώπης, την TUI.

rodiaki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ