Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Νέα μέτρα από 13/9 και «πάγος» στις μετακινήσεις για τους ανεμβολίαστους – Οι περιορισμοί στα ταξίδια

11/09/2021
152 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Η κυβέρνηση αυστηροποιεί ακόμη περισσότερο τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνει για να επιτευχθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας στη χώρα μας.

Οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας τοποθετούνται ξανά στο επίκεντρο των σχετικών μέτρων. Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν πρωτίστως πραγματοποιήσει μια σειρά ενεργειών, προκειμένου να μετακινηθούν εντός της ελληνικής επικράτειας.

Τα συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία -εκτός των άλλων- θα πλήττουν και την… τσέπη των ανεμβολίαστων, θα ισχύουν για τις μετακινήσεις τους σε ολόκληρη την Ελλάδα, τόσο δια στεριάς, όσο και δια θαλάσσης. Περιλαμβάνουν την υποχρεωτικότητα επίδειξης αρνητικού τεστ κ.ά.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών:

Από την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, η επιβίβαση ανεμβολίαστων επιβατών ηλικίας 12 ετών και άνω στα αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ, επιτρέπεται εφόσον οι επιβάτες έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον προορισμό τους, είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον προορισμό τους.

Οι διαγνωστικοί έλεγχοι με την μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, ιδιώτες ιατρούς και φαρμακεία με δαπάνη του ταξιδιώτη έναντι 10 ευρώ το τεστ, και αποδεικνύεται με υποχρεωτική επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης η οποία εκδίδεται μέσω της ιστοσελίδας gov.gr στο check-in κάθε μεταφορικού μέσου. Ο έλεγχος γνησιότητας τους πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής «covid free app» σε συνδυασμό με έλεγχο ταυτοπροσωπίας από τον ιδιώτη.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και ένδεκα (11) ετών δύνανται να μετακινούνται και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) που παρέχεται δωρεάν από το Κράτος ή αγοράζεται από φαρμακεία και πραγματοποιείται έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον προορισμό τους.

Εξαιρούνται της ως άνω υποχρέωσης διάγνωσης με εργαστηριακό έλεγχο (PCR ή rapid test) όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, δηλαδή έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Με εμβολιασμένους εξομοιώνονται και όσοι επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου.

Σε περίπτωση που δεν προσκομίζεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή η βεβαίωση νόσησης ή αρνητικού τεστ, ο επιβάτης δεν μπορεί να ταξιδέψει με το μεταφορικό μέσο. Επιπλέον, εφαρμόζονται όλες οι υπόλοιπες κυρώσεις της νομοθεσίας για τη μη συμμόρφωση σε μέτρα δημόσιας υγείας.

Πηγή ieidiseis.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΣ 12/09 - 19:39
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ
ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ 300 ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΡΧΕΤΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ