Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πολλές «αλλαγές» από τον Δήμο στην οδό Αβέρωφ … (φωτό)

21/02/2021
632 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Σε βραδινό μας περίπατο πάντα με τον «φωτογραφικό φακό» ανά χείρας μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Στην «πολύπαθη» οδό Αβέρωφ λόγω ζητημάτων που έχουν να κάνουν είτε με τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες, είτε το καλοκαίρι με τις δυσάρεστες οσμές αλλά και τα στάσιμα νερά (αυτή την περίοδο βέβαια γίνονται από την ΔΕΥΑΚ οι σχετικές εργασίες) είτε πρόσφατα με το δέντρο που κλαδεύτηκε, αντικρίσαμε μικρές καλαίσθητες πινελιές. 

Στην αρχή του δρόμου στο κτήριο της ΔΕΗ όλοι γνωρίζουμε το τοιχίο που περιβάλει τις εγκαταστάσεις. Λόγω του σεισμού το 2017, δεν είχε αποκατασταθεί. Υπήρχε πλέγμα το οποίο ήταν άκρως επικίνδυνο αλλά και εύκολα προσβάσιμο στο να προκληθεί δολιοφθορά. 

Ευχάριστό το γεγονός ότι  επιτέλους επισκευάστηκε σε όλη την έκταση του και βάφτηκε αλλάζοντάς την εικόνα στην περιοχή. 

Προχωρώντας παρακάτω, στο ύψος της πίσω πλευράς του ιερού ναού του Αγίου Παύλου, οι παλιές βρύσες-κρήνες από το μακρινό παρελθόν, συναντάς την πρώτη και μια  δεύτερη λίγα μετρά πιο κάτω. 

Επιμελώς φροντισμένες, φρεσκοβαμμένες και φωτισμένες (δεν ξέρουμε για πόσο) δίνουν ακόμη ένα στοιχείο σύνδεσης μιας άλλης εποχής με το σήμερα και σου δημιουργούν προς στιγμήν την αίσθηση να σταματήσεις και να τις παρατηρήσεις. 

Στα θετικά καταγράφονται αυτές οι μικρές παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα ενός δρόμου τον οποίο περπατούν αρκετοί Κώοι την περίοδο της πανδημίας.

Καλό θα ήταν βέβαια να γίνουν ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλους δρόμους αλλά και σοκάκια όχι μόνο της πόλης αλλά και των χωριών μας.

Επιπλέον θα ήταν καλό να υπάρχουν μικρές επιγραφές που ν’ αναφέρουν κάποια στοιχεία για να μαθαίνουν οι νεότεροι αλλά και οι επισκέπτες.

Ίσως να έχει προβλεφθεί, εμείς πάντως τα αναζητήσαμε… 


Kαλλιόπη Δανελλάκη

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος 22/02 - 13:54
Καρακιτς
Ε!τωρα! Αισθητικη κουμπουρνου!
Ανώνυμος 21/02 - 11:11
Τ
Καρακιτς

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ