Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Στη Νίσυρο τα Χριστούγεννα ο Μητροπολίτης μας – Σπάνια έθιμα που αναβιώνουν στο νησί

28/12/2021
137 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στην μοναδική Νίσυρο πέρασε και φέτος τις γιορτές των Χριστουγέννων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ. Τρεις ημέρες παρέμεινε στο νησί της Παναγιάς Σπηλιανής όπου επισκέφτηκε όλους τους ναούς και αντάλλαξε ευχές με τους κατοίκους και των πιο απομακρυσμένων χωριών. 

Ο κ. Ναθαναήλ έφτασε στη Νίσυρο παραμονή των Χριστουγέννων και παρέμεινε έως και του Αγίου Στεφάνου. Την παραμονή υποδέχτηκε το δημοτικό σχολείο του νησιού και άκουσε τα παραδοσιακά κάλαντα. Στη συνέχεια έως αργά το βράδυ συνεχώς τα παιδιά τραγουδούσαν τα κάλαντα στον Μητροπολίτη μας κρατώντας φαναράκια και κουδουνάκια.  

Στη Νίσυρο τα παιδιά βγαίνουν να πουν τα κάλαντα μετά τη δύση του ηλίου για να ακουστεί καθαρά το «Καλήν Εσπέραν Άρχοντες». Ένα έθιμο λοιπόν αναβιώνει με τις παιδικές φωνές να τραγουδούν στα σπίτια το βράδυ της παραμονής κρατώντας τα φαναράκια τους και κουδουνάκια.  

Την παραμονή ο Μητροπολίτης λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγιά Πορταϊτισσα. Το βράδυ των Χριστουγέννων ο κ. Ναθαναήλ χοροστάτησε στον εσπερινό για την σύναξη της Θεοτόκου στους Πάλλους όπου έγινε η περιφορά της εικόνας από τις γυναίκες της περιοχής.  

Χριστούγεννα με νόημα, με έθιμα της Νισύρου με ζεστασιά και αγάπη από τους ακρίτες μας. Στιγμές μοναδικές που έχει πάντα στην καρδιά του ο Μητροπολίτης και μεταφέρει και στους Κώους ώστε να μην ξεχνάμε τους κατοίκους του μικρού νησιού.  

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, επισκέφτηκε όλα τα χωριά , τους Ιερούς Ναούς και αντάλλαξε ευχές με τους Νισύριους τηρώντας όλα τα μέτρα που επιβάλλει η πανδημία. Το πρόγραμμα του δωδεκαημέρου συνεχίζεται για τον Μητροπολίτη στους ναούς της Κω.  

Ευχαριστούμε πολύ για τις φωτογραφίες τον πατήρ Στέφανο στη Νίσυρο.  

Σάντυ Λαδικού  


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ