Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Συνεχίζονται οι τηλεφωνικές χρηματικές απάτες στην Κω – Τι είπαν σε γνωστό φαρμακείο της πόλης

22/12/2021
921 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τα πιο ευφάνταστα σενάρια σκέφτονται οι επιτήδειοι για να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες και μάλιστα χρησιμοποιούν μεθόδους και τεχνικές πολύ πειστικές. 

Σήμερα το πρωί γνωστό φαρμακείο της πόλης της Κω δέχτηκε τηλεφώνημα από τον «λοχαγό Παπαδόπουλο» ο οποίος ζητούσε μία μεγάλη ποσότητα σε αντισηπτικά και μάσκες.  

Ο υποτιθέμενος λοχαγός ζήτησε να μεταφέρει τα χρήματα με τραπεζική ηλεκτρονική μεταφορά. Στη συνέχεια ζήτησε να στείλει στο κινητό του φαρμακοποιού με σύνδεσμο (link) μία υποτιθέμενη φόρμα της Εθνικής Τράπεζας όπου ζητούσε την συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων μεταξύ αυτών και τον κωδικών του e-banking.  

Ο φαρμακοποιός απάντησε ότι δεν μπορεί να κοινοποιήσει σε κανέναν τους προσωπικούς του κωδικούς. Σε αυτό το σημείο, ο απατεώνας σε έντονο ύφος ζητούσε και τα «ρέστα» διότι είχε όπως είπε ήδη προβεί στην μεταφορά του χρηματικού ποσού και ζητούσε τα λεφτά που δεν κατέθεσε ποτέ πίσω.  

Έτσι όταν του ζήτησε ο φαρμακοποιός να περάσει από το φαρμακείο προκειμένου να το διευθετήσουν από κοντά με έγγραφα και στοιχεία, ο κ. Παπαδόπουλος έκλεισε το τηλέφωνο αν και κάλεσε από κινητό το οποίο αναγραφόταν κανονικά.  

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Βήμα της Κω , με μία πρώτη ματιά ή φόρμα όντως φαίνεται ότι είναι από την Εθνική Τράπεζα. Με μία δεύτερη ματιά όμως θα διαπιστώσει κανείς ότι γράφει και την AlphaBank ενώ στην αρχή είναι και κακογραμμένο με τόνους σε κεφαλαία γράμματα και λέξεις κολλητά χωρίς κενά. 

Το περιστατικό έχει ήδη αναφερθεί στην αστυνομία όμως το τελευταίο διάστημα υπάρχει πάλι έξαρση σε τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές απάτες και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους. Δεν δίνουμε ποτέ και σε κανέναν ούτε στην τράπεζα τους κωδικούς μας.  

Σάντυ Λαδικού  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ