Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αλβανία: Κατέγραψε μία από τις καλύτερες επιδόσεις τουριστικής ανάκαμψης στον κόσμο

11/01/2023
84 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Έτος-ρεκόρ για τον εισερχόμενο τουρισμό στην Αλβανία αποτέλεσε το 2022, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού και Περιβάλλοντος κα Mirela Kumbaro.

Οι 7,5 εκατ. αφίξεις που καταγράφηκαν το 2022 αποτελούν ρεκόρ όχι μόνο έναντι του 2021 (+1,9 εκατ. τουρίστες), αλλά και σε σχέση με τα προ-πανδημίας επίπεδα και τις 6,1 εκατ. αφίξεις του 2019, όταν η Αλβανία είχε σημειώσει το προηγούμενο ρεκόρ της. Σύμφωνα με την Υπουργό Τουρισμού και Περιβάλλοντος κα Mirela Kumbaro τα επιμέρους στοιχεία καταδεικνύουν και μία επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με τις αφίξεις να αφορούν, πλέον, και τους χειμερινούς μήνες.

Το 2022 η Αλβανία κατέγραψε αύξηση  των αφίξεων από την Ισπανία κατά 85% και από την Τουρκία κατά 84%, ενώ οι τουρίστες από τις σκανδιναβικές χώρες και την Σλοβενία διπλασιάστηκαν. Ωστόσο, κυριότερη τουριστική "αγορά" για την Αλβανία παρέμεινε και για το 2022 το Κόσοβο. 

 Σύμφωνα με το World Tourism Barometer του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού η Αλβανία είχε μία από τις καλύτερες επιδόσεις τουριστικής ανάκαμψης στον κόσμο, στα προ-Covid επίπεδα, επιτυγχάνοντας άνοδο 19% για το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου, μεταξύ 2022 και 2019.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Τιράνων.


tornonews.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ