Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ζήτησαν από υποψήφιες αεροσυνοδούς σε συνέντευξη, να γδυθούν - Έρευνα από τις αρχές

11/01/2023
141 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

'Ερευνα διεξάγεται από την Επιθεώρηση Εργασίας της Ισπανίας μετά τις αναφορές υποψηφίων για απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις για την πρόσληψή τους στην αεροπορική εταιρία «Kuwait Airways», σύμφωνα με την elDiario.es

Κατα την διάρκεια της διαδικασίας επιλογής υποψήφιες έπρεπε να ξεκουμπώσουν τα πουκάμισά τους, να σηκώσουν τα πουλόβερ και τις φούστες τους και να μείνουν με τα εσώρουχά τους, προκειμένου ο υπεύθυνος προσλήψεων να «ελέγξει» το σώμα τους, για να διαπιστώσει εάν είναι κατάλληλες για τη θέση.

Το σοκαριστικό περιστατικό, σύμφωνα με την «elDiario.es», συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο σε ξενοδοχείο στην Ισπανία, όπου ιδιωτική εταιρεία, που θεωρείται ως «το μεγαλύτερο παγκοσμίως πρακτορείο πρόσληψης προσωπικού καμπίνας», διενεργούσε τις συνεντεύξεις των υποψηφίων για λογαριασμό της αεροπορικής εταιρείας «Kuwait Airways».


Όπως ανέφερε στην «El Diario» μία από τις υποψήφιες, «η κοπέλα που ήταν η πρώτη συνεντευξιαζόμενη βγήκε με δάκρυα στα μάτια λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την υποχρέωσαν να βγάλει σχεδόν όλα της τα ρούχα, εκτός από τα εσώρουχα. «Ήταν η πρώτη της συνέντευξη για δουλειά. Βγήκαν και οι άλλες και είπαν το ίδιο. Δυσκολεύτηκα να το πιστέψω, είχα σοκαριστεί. Αλλά δεν υπερέβαλαν», λέει υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Σύμφωνα με τις αναφορές στην elDiario.es πολλές επίδοξες αεροσυνοδοί «κόπηκαν» γιατί είχαν ουλές, σημάδια εκ γενετής, τατουάζ, ή απλά δεν τους άρεσε το χαμόγελό τους ενώ απο την αρχή οι δοκιμασίες ξεκίνησαν με προσβλητικά σχόλια «Δεν μας αρέσει το χαμόγελό σου», «έχεις σώμα ρωσικού βουνού».

Η Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία ενημερώθηκε για το περιστατικό αποφάσισε να διενεργήσει έρευνα κατά της εν λόγω εταιρείας, αν και κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν έχει υποβάλει καταγγελία. Στόχος είναι να προσδιοριστεί εάν τα γεγονότα μπορούν να θεωρηθούν έγκλημα και να παραπεμφθεί η υπόθεση ενώπιον της Εισαγγελίας.

Μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η εταιρεία εξέδωσε επίσημη απάντηση, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Η Kuwait Airways, τα τελευταία πέντε χρόνια, χρησιμοποιεί την ίδια υπηρεσία πρόσληψης πληρώματος καμπίνας που έχει χρησιμοποιήσει το 90% των αεροπορικών εταιρειών της περιοχής. Ως αεροπορική εταιρεία υψηλής αξιοπιστίας, απασχολεί άτομα από όλο τον κόσμο τα 68 χρόνια από την ίδρυσή της». Η αεροπορική εταιρεία συνεχίζει, λέγοντας ότι θα διεξάγει έρευνα για το περιστατικό και ότι «δεν έχει γίνει ποτέ τόσο σοβαρή κατηγορία εναντίον της... Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι αερογραμμές Kuwait Airways δεν μπορούν να συγχωρήσουν καμία διαδικασία που ταπεινώνει ή υποβιβάζει οποιοδήποτε άτομο».


skai.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Αγράμματος δικηγόρος
Αγράμματος δικηγόρος 11/01 - 18:16
Κοινωνία
Καλά τους κάνανε με τόσες πλαστικές κούκλες πως να πιστέψουν ότι τα στήθη και οι γλουτοί είναι φυσικά και όχι από σιλικόνες. Μούμιες των πυραμίδων πάντως δεν θέλουν. Έτσι πάνε και στα καλλιστεία και ψηφίζουν τις πλαστικές κούκλες.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ