Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ολοκληρώθηκε η δημόσια τελετή της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ

19/09/2022
47 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Η τελευταία πράξη ενός σημαντικού κεφαλαίου στην ιστορία της Βρετανίας γράφτηκε σήμερα με την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, και τη δημόσια τελετή που διήρκησε για πάνω από 10 ώρες.

Το τελευταίο «αντίο» στην Ελισάβετ αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σύναξη ηγετών των τελευταίων δεκαετιών, αλλά και των απανταχού γαλαζοαίματων, ενώ πλέον τα φώτα στρέφονται στον βασιλιά Κάρολο.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, αφού εκτιμάται ότι ως γεγονός, η κρατική κηδεία, η πρώτη στη Βρετανία από τον θάνατο του Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965, είναι πιθανό να επισκιάσει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012.

Πολλές οι παράλληλες τελετές αλλά και τα παραλειπόμενα για τη σχέση των μελών της βασιλικής οικογένειας, ποιος έλαβε πρόσκληση και ποιος όχι, πόσο τιμούν με το ύφος και τις στιλιστικές επιλογές τους οι ηγέτες ξένων χωρών τη βασίλισσα.

Η σορός της βρίσκεται πλέον στη βασιλική Κρύπτη και στις 21.30 (ώρα Ελλάδας) θα γίνει ο ενταφιασμός χωρίς κάμερες. Αυστηρά ιδιωτικά. Μαζί με το φέρετρο του Φίλιππου που περιμένει στην Κρύπτη. Η οικογένειά της θα βρεθεί εκεί σε μία στιγμή που χαρακτηρίζεται από το παλάτι ως προσωπική.

in.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Αγράμματος δικηγόρος
Αγράμματος δικηγόρος 19/09 - 23:42
Απώλεια
Μεγάλο ατόπημα των διαδόχων να μην καλέσουν οκτώ χώρες στην βασιλική κηδεία. Επίσης μέγα λάθος να απαγορεύσουν στον εγγονό Χάρη και στον υιό της βασίλισσας Αντριου να μη φορέσουν τις επίσημες βασιλικές στολές. Άσχημα άρχισαν και προσβλητικά καθόλου ενωτικά
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 19/09 - 21:23
Απώλεια
Με το τέλος της βασίλισσας Ελισάβετ τελειώνει και η ιστορική περίοδος του περασμένου αιώνα την οποία γεφύρωσε με επιτυχία στον καινούργιο αιώνα. Έζησε δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο τον ψυχρό πόλεμο αναταραχές κατευνάσεις επαναστάσεων και εξεγέρσεις εκτελέσεις στις οποίες αναγκάστηκε να λάβει σκληρές αποφάσεις μαζί με την βουλή των λόρδων και το βρετανικό κοινοβούλιο. Για να κρατήσει την αυτοκρατορία έπρεπε να περάσει δια πυρός και σιδήρου. Παγκόσμιο αναγνωρίστηκε σαν δυναμική ικανή γυναικεία παρουσία στον κόσμο των πολιτικών αρχηγών.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ