Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ποιος είναι ο 15χρονος "κομπιουτεράς" που αγιοποιεί το Βατικανό...

24/05/2024
235 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Γεννήθηκε στο Λονδίνο και πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία 15 ετών. Στη σύντομη ζωή του, ο Κάρλο Ακούτις, πρόσφερε βοήθεια σε πολλούς συνανθρώπους του.

Η καθολική εκκλησία πιστεύει ότι συνεχίζει να βοηθάει κόσμο και μετά θάνατον, με αποτέλεσμα να τον ανακηρύσσει στον πρώτο άγιο της γενιάς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Guardian, aπό τους 912 ανθρώπους που αγιοποιήθηκαν επί ημερών Πάπα Φραγκίσκου, η πιο πρόσφατη ημερομηνία γέννησης ήταν προηγουμένως το 1926.


Ποιος ήταν ο Κάρλο Ακούτις

Ο Κάρλο Ακούτις πέθανε το 2006, σε ηλικία 15 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι θα γίνει ο πρώτος millennial -ένας άνθρωπος που γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 έως τα τέλη της δεκαετίας του 1990- που θα αγιοποιoποιηθεί.

Ο Κάρλο Ακούτις ήταν ένα παιδί-θαύμα των υπολογιστών που βοήθησε στη διάδοση της ρωμαιοκαθολικής διδασκαλίας στο διαδίκτυο πριν από το θάνατό του το 2006.  Ο Πάπας Φραγκίσκος όρισε ότι ένα δεύτερο μεταθανάτιο θαύμα αποδόθηκε στον Ακούτις, προκρίνοντας τον έφηβο για αγιοποίηση.


Δώριζε το χαρτζιλίκι του σε φτωχούς ανθρώπους

Γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1991 πριν μετακομίσει με την οικογένειά του, ιταλικής καταγωγής, στο Μιλάνο. Η μητέρα του, μιλώντας στην εφημερίδα Corriere della Sera παλιότερα, είχε πει ότι από την ηλικία των τριών ετών ο γιος της ζητούσε να επισκεφθεί εκκλησίες και δώριζε το χαρτζιλίκι του σε φτωχούς ανθρώπους.

Ακόμη, προσφερόταν επίσης να υποστηρίξει συμμαθητές του, των οποίων οι γονείς περνούσαν διαζύγιο, υπερασπιζόταν συμμαθητές του με αναπηρία όταν τους εκφοβίζονταν και πήγαινε γεύματα και υπνόσακους σε άστεγους.

Από το δημοτικό σχολείο, έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Ποιο ήταν αυτό; Να δημιουργήσει έναν ιστότοπο όπου θα κατέγραφε όλα τα θαύματα που γίνονται σε όλο τον κόσμο.


Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ανθρωπότητας

Ο Αρχιεπίσκοπος της Ασίζης Ντομένικο Σορεντίνο δήλωσε πανευτυχής για την εξέλιξη: «Ο Ακούτις είναι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ανθρωπότητας: Η Εκκλησία της Ασίζης γιορτάζει».


in.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ