Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Συναγερμός στην Ευρώπη από πτώση κινεζικού διαστημικού πυραύλου στη Γη (η Ελλάδα βρίσκεται στην πιθανή διαδρομή του)

04/11/2022
129 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται μεγάλο κομμάτι της Ευρώπης καθώς ένα μεγάλο κομμάτι από κινέζικο πύραυλο πέφτει ανεξέλεγκτα προς τη Γη, με κανέναν να μη γνωρίζει τον ακριβή τόπο και χρόνο που θα συντριβεί. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Ισπανία έκλεισε το πρωί της Παρασκευής (4/11) ο εναέριος χώρος πάνω από πολλά αεροδρόμια της χώρας, λόγω του κινδύνου από την πτώση του τμήματος του κινεζικού πυραύλου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο εναέριος χώρος πάνω από τα αεροδρόμια της Βαρκελώνης, της Ταραγόνας, του Ρέους και της Ίμπιζα έκλεισε προσωρινά το πρωί της Παρασκευής.

«Λόγω του κινδύνου που συνδέεται με το πέρασμα του διαστημικού αντικειμένου CZ-5B μέσα από τον εθνικό εναέριο χώρο της Ισπανίας, οι πτήσεις έχουν απαγορευτεί εντελώς από τις 09:38 a.m. μέχρι τις 10:18 a.m. στην Καταλονία και άλλες περιοχές», αναφέρθηκε από τις τοπικές Αρχές μέσω Twitter, σύμφωνα με το Reuters. Η επικαιροποιημένη τροχιά των συντριμμιών δείχνει ότι ο πύραυλος θα πετάξει πάνω από ορισμένα μέρη της Ευρώπης. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Διαστημική Υπηρεσία των Φιλιππίνων εξέδωσε προειδοποίηση προς το κοινό ότι η ζώνη πτώσης αναμένεται να βρίσκεται κοντά στα νησιά της.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Aerospace Corporation, το χρονικό παράθυρο της συντριβής υπολογίζεται στις 13.20 ώρα Ελλάδας την Παρασκευή συν ή πλην 3 ώρες. Η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα βρίσκονται πάνω στη γραμμή που σημειώνει το όριο της αβεβαιότητας για την πορεία του αντικειμένου.


Ποιος είναι ο κινεζικός πύραυλος που έχει αναστατώσει τον πλανήτη

Πρόκειται για ένα τμήμα πυραύλου Long March 5B, ένα μεγάλο διαστημικό κινεζικό «σκουπίδι» βάρους 23 τόνων και ύψους 10όροφου κτιρίου, που γυρνάει γύρω από τη Γη και αναμένεται να πέσει με μη ελεγχόμενο τρόπο. Ο πύραυλος είναι αυτός που έθεσε σε τροχιά το τρίτο και τελευταίο τμήμα του νέου κινεζικού διαστημικού σταθμού «Τιανγκόνγκ» στις 31 Οκτωβρίου. Όπως είχε συμβεί και με τις προηγούμενες εκτοξεύσεις του ίδιου πυραύλου βαρέος φορτίου, η διαστημική υπηρεσία της Κίνας δεν πραγματοποίησε ελεγχόμενη πτώση του τμήματος που απέμεινε από τον πύραυλο, αφότου αποδέσμευσε το φορτίο του.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που κομμάτια κινεζικού πυραύλου πραγματοποιούν ανεξέλεγκτη επανείσοδο στη Γη. Τον Ιούλιο φέτος ένα τμήμα πυραύλου Long March 5B βάρους 5,5 έως 10 τόνων είχε συντριβεί στον Ινδικό Ωκεανό, τον Απρίλιο του 2021 είχε συμβεί κάτι παρόμοιο στον ίδιο ωκεανό, ενώ το 2020 τμήματα του πυραύλου είχαν πέσει κάπου στη δυτική Αφρική. Αν και δεν έχουν αναφερθεί καταστροφές ή θάνατοι μέχρι στιγμής από τέτοια περιστατικά, αυξάνονται σταδιακά οι φωνές όσων ζητούν να καθιερωθούν διεθνείς κανονισμοί ή και νόμοι για την αποτροπή τέτοιων συμβάντων, που προέρχονται και από άλλες χώρες με διαστημικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το Space.com.


reader.grΗ ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ