Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Το πρώτο διάγγελμα του Βασιλιά Κάρολου Γ': "Θα σας υπηρετήσω με την ίδια πίστη, αγάπη και αφοσίωση"

09/09/2022
48 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Ο Κάρολος Γ' θα ανακηρυχθεί επισήμως βασιλιάς αύριο, Σάββατο, στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Διαδοχής στο Λονδίνο και το βράδυ της Παρασκευής απευθύνθηκε για πρώτη φορά στους Βρετανούς.

Στο πρώτο του διάγγελμα, ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του στο πένθος για την εκλιπούσα Ελισάβετ Β’, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα υπηρετήσει τις ίδιες αξίες με τη μητέρα του. Τόνισε πως αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ίδιο και για όλη τη βασιλική οικογένεια.

Ανακοίνωσε επισήμως ότι ο μεγαλύτερος γιος του, Ουίλιαμ, θα είναι πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του θρόνου. Παράλληλα, η σύζυγος του Ουίλιαμ, Κάθριν (Κέιτ Μίντλετον), θα φέρει τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας, τον οποίο κατείχε η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

"Σας μιλάω σήμερα με αισθήματα βαθιάς θλίψης", είπε αρχικά ο Βασιλιάς Κάρολος.

"Καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής της, η Αυτού Μεγαλειότης η Βασίλισσα, η αγαπημένη μου μητέρα, αποτελούσε έμπνευση και παράδειγμα για μένα και για όλη την οικογένειά μου.

Έκανε θυσίες για το καθήκον. Η αφοσίωση και η αφοσίωσή της ως ηγεμόνα δεν κλονίστηκαν ποτέ, σε περιόδους αλλαγών και προόδου, σε περιόδους χαράς και γιορτής, αλλά και σε περιόδους θλίψης και απώλειας", ανέφερε ο Κάρολος.

"Της οφείλουμε το πιο ειλικρινές χρέος που θα μπορούσε να οφείλει οποιαδήποτε οικογένεια στη μητέρα της, για την αγάπη, τη στοργή, την καθοδήγηση και το παράδειγμά της". 

Στη διάρκεια της υπηρεσίας της βασίλισσας Ελισάβετ είδαμε αυτή τη διαρκή αγάπη για την παράδοση μαζί με αυτή την ατρόμητη αγκαλιά της προόδου που μας κάνει σπουδαίους ως έθνη.

Η στοργή, ο θαυμασμός και ο σεβασμός που ενέπνευσε έγιναν σήμα κατατεθέν της βασιλείας της. Αποτίω φόρο τιμής στη μνήμη της μητέρας μου και τιμώ τη ζωή της υπηρεσίας της. Ξέρω ότι ο θάνατός της φέρνει μεγάλη θλίψη σε τόσους πολλούς από εσάς. Και μοιράζομαι αυτή την αίσθηση της απεριόριστης απώλειας με όλους σας.

Όταν η Βασίλισσα ανέβηκε στο θρόνο, η Βρετανία και ο κόσμος εξακολουθούσαν να αντιμετωπίζουν τις στερήσεις και τα επακόλουθα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και εξακολουθούσαν να ζουν σύμφωνα με τις συμβάσεις των προηγούμενων εποχών. Τα τελευταία 70 χρόνια είδαμε την κοινωνία μας να αλλάζει.

Οι θεσμοί του κράτους άλλαξαν με τη σειρά τους. Όμως, μέσα από όλες τις αλλαγές και τις προκλήσεις, το έθνος μας και η ευρύτερη οικογένεια των Βασιλείων - για τα ταλέντα, τις παραδόσεις και τα επιτεύγματα των οποίων είμαι τόσο ανέκφραστα περήφανος - έχουν ευημερήσει και ακμάσει. 

"Η αφοσίωσή της δεν κλονίστηκε ποτέ"

"Οι αξίες μας παρέμειναν και πρέπει να παραμείνουν σταθερές. Ο ρόλος και τα καθήκοντα της Μοναρχίας παραμένουν επίσης, όπως και η ιδιαίτερη σχέση και ευθύνη του Κυρίαρχου απέναντι στην Εκκλησία της Αγγλίας - την Εκκλησία στην οποία η πίστη μου είναι τόσο βαθιά ριζωμένη.

Η ζωή μου θα αλλάξει φυσικά καθώς αναλαμβάνω τις νέες μου ευθύνες. Δεν θα μου είναι πλέον δυνατό να αφιερώνω τόσο πολύ από το χρόνο και την ενέργειά μου στις φιλανθρωπικές οργανώσεις και στα θέματα για τα οποία νοιάζομαι τόσο πολύ.

Γνωρίζω όμως ότι αυτό το σημαντικό έργο θα συνεχιστεί στα έμπιστα χέρια άλλων.

Αυτή είναι επίσης μια περίοδος αλλαγής για την οικογένειά μου. Βασίζομαι στη στοργική βοήθεια της αγαπημένης μου συζύγου Καμίλα. Σε αναγνώριση της δικής της πιστής δημόσιας υπηρεσίας από τον γάμο μας πριν από 17 χρόνια, γίνεται η βασίλισσα σύζυγός μου.

Ξέρω ότι θα φέρει στις απαιτήσεις του νέου της ρόλου την ακλόνητη αφοσίωση στο καθήκον, στην οποία έχω τόσο πολύ βασιστεί".

"Ως διάδοχός μου, ο Γουίλιαμ αναλαμβάνει τώρα τους σκωτσέζικους τίτλους που σημαίνουν τόσα πολλά για μένα. Με διαδέχεται ως Δούκας της Κορνουάλης και αναλαμβάνει τις ευθύνες για το Δουκάτο της Κορνουάλης που έχω αναλάβει για περισσότερες από πέντε δεκαετίες.

Σήμερα, είμαι περήφανος που τον δημιούργησα τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, τίτλο που είχα τόσο μεγάλο προνόμιο να φέρω σε τόσο μεγάλο μέρος της ζωής και του καθήκοντός μου. Με την Κάθριν δίπλα του, ο νέος μας Πρίγκιπας και Πριγκίπισσα της Ουαλίας, ξέρω, θα συνεχίσει να εμπνέει και να οδηγεί τις εθνικές μας συνομιλίες, βοηθώντας να φέρουμε τους περιθωριακούς στο επίκεντρο όπου μπορεί να δοθεί ζωτική βοήθεια". 

Ο βασιλιάς Κάρολος εξέφρασε επίσης και την αγάπη του για τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν, τον γιο και τη νύφη του, μια σημαντική χειρονομία προς ένα ζευγάρι του οποίου οι σχέσεις με την υπόλοιπη οικογένεια έχουν τεταμένες. 

"Θέλω επίσης να εκφράσω την αγάπη μου για τον Χάρι και τη Μέγκαν καθώς συνεχίζουν να χτίζουν τη ζωή τους στο εξωτερικό", είπε.

"Θα σας υπηρετήσω με την ίδια αφοσίωση και αγάπη"

Ο βασιλιάς Κάρολος δεσμεύτηκε απέναντι στον βρετανικό λαό, να τον υπηρετήσει με την ίδια αφοσίωση που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια η μητέρα του Ελισάβετ.

"Όπως η ίδια η Βασίλισσα έκανε με τόσο ακλόνητη αφοσίωση, έτσι και εγώ τώρα δεσμεύομαι επισήμως καθ' όλη τη διάρκεια του εναπομείναντος χρόνου που ο Θεός θα μου χαρίσει, να υπερασπιστώ τις συνταγματικές αρχές που βρίσκονται στην καρδιά του έθνους μας.

Όπου κι αν ζείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στα βασίλεια και τα εδάφη σε όλο τον κόσμο και όποιο κι αν είναι το υπόβαθρο και οι πεποιθήσεις σας, θα προσπαθήσω να σας υπηρετήσω με πίστη, σεβασμό και αγάπη, όπως έκανα σε όλη μου τη ζωή".

Και κατέληξε: "Εκ μέρους όλης της οικογένειάς μου, μπορώ μόνο να εκφράσω τις πιο ειλικρινείς και ειλικρινείς ευχαριστίες για τα συλλυπητήρια και την υποστήριξή σας. Σημαίνουν για μένα περισσότερα από όσα μπορώ ποτέ να εκφράσω.

Και στην αγαπημένη μου μαμά, καθώς ξεκινάς το τελευταίο σου μεγάλο ταξίδι για να ενωθείς με τον αείμνηστο μπαμπά μου, θέλω απλώς να πω το εξής: ευχαριστώ. Σας ευχαριστούμε για την αγάπη και την αφοσίωσή σας στην οικογένειά μας και στην οικογένεια των εθνών που υπηρετήσατε τόσο επιμελώς όλα αυτά τα χρόνια. Μακάρι οι πτήσεις των Αγγέλων να σε τραγουδήσουν στην ανάπαυσή σου". 


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Αναγνώστες
Αναγνώστες 10/09 - 17:05
Πολιτική
Προλαβαίνει η θα ψάχνουμε για καινούργιο διάδοχο. ;;.κάτι κουρασμένα παληκάρια από την πολλή δουλειά.....
Βασιλικός
Βασιλικός 10/09 - 06:11
Απώλεια
Με την τρομερή Καμίλα;;ουδεν Σχόλιον.....

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ