Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

UNICEF: 2.360 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας

25/10/2023
21 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι 2.360 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, στον παλαιστινιακό θύλακο, ο οποίος βομβαρδίζεται ακατάπαυστα από τον ισραηλινό στρατό από την 7η Οκτωβρίου, σε αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά πρόσθεσε πως άλλα 5.364 παιδιά έχουν τραυματιστεί, επικαλούμενη πληροφορίες της, χωρίς να κατονομάσει πηγές.

«Αδυσώπητες επιθέσεις»
Η UNICEF έκανε λόγο για «αδυσώπητες επιθέσεις» του ισραηλινού στρατού.

Μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, με περισσότερους από 1.400 νεκρούς, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που έχουν δημοσιοποιήσει οι ισραηλινές Αρχές, εξαπολύθηκαν βομβαρδισμοί σε αντίποινα.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να προχωρήσει σε χερσαία εισβολή στον θύλακo που βρίσκεται υπό πολιορκία.

«Κηλίδα» στη συλλογική μας συνείδηση
«Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί κηλίδα που μεγεθύνεται στη συλλογική μας συνείδηση. Ο ρυθμός των θανάτων και των τραυματισμών είναι απλώς απίστευτος», ανέφερε η Αντέλ Χοντρ, επικεφαλής της διεύθυνσης της UNICEF που είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Η έλλειψη πόσιμου νερού, τροφής, καυσίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στον παλαιστινιακό θύλακο έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για τα παιδιά, που αποτελούν περίπου το 50% του πληθυσμού (2,3 εκατ.), τόνισε η υπηρεσία.

Η UNICEF κάλεσε τα μέρη να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός, ώστε να μπορέσει να διανεμηθεί απρόσκοπτα ανθρωπιστική βοήθεια. Κάλεσε επίσης να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι που κρατούν η Χαμάς και άλλες ένοπλες οργανώσεις, δεκάδες από τους οποίους είναι παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ