Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου και ο πρεσβευτής της Μαραθώνιας Φλόγας Σπύρος Ζαγάρης μιλούν στο «ΒτΚ»

24/04/2024
96 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου και ο πρεσβευτής της Μαραθώνιας Φλόγας Σπύρος Δαγάρης στο «ΒτΚ»

Η κορυφαία Ελληνίδα δρομέας που έχει τρέξει περισσότερους από 54 μαραθώνιους, μιλά για τον μαραθώνιο της Ρόδου, τα οφέλη στην τοπική οικονομία και τουρισμό, το πως το τρέξιμο βοηθά στην υγεία και την πρωτοβάθμια πρόληψη και τις προοπτικές που δημιουργούνται πανελλαδικά.

« Ο μαραθώνιος συμβάλλει στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών τόσο για την άθληση αλλά και οικονομικά. Η Ρόδος άνοιξε φέτος νωρίτερα για να υποδεχτεί 4.000 δρομείς με τους συνοδούς τους. Είναι τεράστιο το όφελος για όλες τις περιοχές ο αθλητικός τουρισμός. Αναπτύσσεται ταχύτατα. Το 35% των τουριστών μετακινείται για αθλητικά δρώμενα. Στηρίζω ως δρομέας, ως πρώην βουλευτής, ως στέλεχος του υπουργείου αθλητισμού το δρομικό κίνημα.

Το δρομικό κίνημα έχει γιγαντωθεί καθώς άλλοι φορείς αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση στηρίζει. Στο Υπουργείο αθλητισμού θέλουμε να εφαρμόσουμε την δια βίου άθληση. Είναι τεράστια το οφέλη για τον πολίτη , την χώρα και το ΕΣΥ καθώς θα έχουμε λιγότερους ασθενείς. Ακόμη και στην κατάθλιψη βοηθάει η άσκηση. Εκατομμύρια άνθρωποι τρέχουν σε Ευρώπη και Αμερική. Είναι οι υποψήφιοι αθλητικοί μας τουρίστες. Οι δρομείς είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές κάθε αγώνα.

Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους διοργανωτές για το γεγονός ότι ο αγώνας της Ρόδου έχει κλέψει την παράσταση και κάθε χρόνο έχει περισσότερες συμμετοχές. Ακόμη και μία κυρία 91 ετών συμμετείχε φέτος. Η κα. Πολύζου μία νικήτρια και της ζωής αναφέρθηκε και στην αξία που προστίθεται στις περιοχές που διοργανώνουν αγώνες τρεξίματος.

 

Σπύρος Δαγάρης: Η Κως μπορεί αν θέλει να διοργανώσει δρομικό αγώνα

Στο Βήμα της Κω και Ράδιο Πρώτο 91.5. μίλησε και ο πρέσβης της φλόγας μαραθωνίου κ. Σπύρος Δαγάρης. Ο πρεσβευτής μίλησε για τις αξίες και τα όσα πρεσβεύει η φλόγα, τον Ηρόδοτο και τις προοπτικές να γίνει ένας μεγάλος δρομικός αγώνας στην Κω, εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

«Η φλόγα του μαραθωνίου προκύπτει από τα ιστορικά κείμενα του Ηρόδοτου που έγραφε για το ασβεστό φως που κρατούσαν οι ΄Ιωνες. Η φλόγα έκαιγε για τουλάχιστον για 200 χρόνια σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία. « Έχω ταξιδέψει σε πάνω από 110 χώρες για την φλόγα και είναι τεράστια η υποδοχή. Το Υπουργείο Εξωτερικών , οι πρεσβείες, τα διπλωματικά σώματα θα πρέπει να αγκαλιάσουν την προσπάθεια γιατί τα μηνύματα είναι πολλαπλά.

Το τρέξιμο συμβάλλει στην βελτίωση της υγείας και της ζωής. Η Ελλάδα έχει μοναδικό προνόμιο να έχει ολυμπιακό αγώνισμα με το τοπωνύμιο και είναι ο Μαραθώνιος. Είναι κεφάλαιο της Ελλάδος που πρέπει να αξιοποιηθεί».

Σε ότι αφορά την διοργάνωση ενός μαραθωνίου στην Κω ο κ. Δαγάρης τόνισε ότι η Κως μπορεί φτάνει να θέλει να διοργανώσει ένα μεγάλο αθλητικό δρομικό γεγονός φτάνει να θέλει η αυτοδιοίκηση, οι φορείς, να υπάρχει θέληση για οργάνωση, για συμμετοχή συλλόγων, εθελοντών και άλλων.

Τέλος να πούμε ότι στις 12 Μαΐου 2024 διοργανώνεται ο 13ος Ιπποκράτειος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στην Λάρισα. Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας), διοργανώνει και προκηρύσσει τον αγώνα όπου πρωταγωνιστεί το όνομα του πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη.

Σάντυ Λαδικού

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ