Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

O πρώτος διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος στο Καστελλόριζο είναι γεγονός

12/05/2022
49 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Yπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) o Δήμος Μεγίστης – Καστελλορίζου και σε συνδιοργάνωση με τη δημιουργική ομάδα Τρεις Λαλούν και Δυό Χορεύουν, το Φεστιβάλ Καστελλορίζου και το Μουσείου Γρίφων πραγματοποιείται ο 1ος Διεθνής Αγώνας Ορεινού τρεξίματος: Rock Solid στις 11 και 12 Ιουνίου 2022 στο ακριτικό Καστελλόριζο.

Στο Νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης ερασιτέχνες κι επαγγελματίες αθλητές και δρομείς όλων των επιπέδων και κατηγοριών  που λατρεύουν τη φύση θα έχουν την ευκαιρία να διανύσουν 5 και 10 χλμ μια εξαιρετικής διαδρομής σε ένα μοναδικής ομορφιάς και γεωγραφικής σημασίας τοπίο και να απολαύσουν τα σημαντικά τοπόσημα του νησιού.

Την 1η ημέρα της διοργάνωσης, στις 11 Ιουνίου, διεξάγεται ο αγώνας της διαδρομής των 5 χλμ.  

Η εκκίνηση θα δοθεί από το γραφικό λιμάνι του Καστελόριζου, με τα εντυπωσιακά βαμμένα αρχοντικά. Συνεχίζει μέσα από τα καλντερίμια του νησιού, και σκαρφαλώνει στο βουνό από τα περίφημα «400 σκαλιά». Πάνω στον βράχο, η διαδρομή περνάει από το μοναστήρι του Άη Γιώργη του Βουνιού, περιοχή που περιστοιχίζεται από τεράστιες φυσικές πλάκες, συνεχίζει μέσα στο απόκοσμο βραχώδες πλατό περνώντας από αρχαία πατητήρια και στέρνες, μυκηναϊκούς τάφους, κυκλώπεια τείχη, παλιές πέτρινες αγροικίες, κι εγκαταλελειμμένα ιταλικά κι βρετανικά στρατόπεδα. Κατεβαίνοντας από τον βράχο, τα τελευταία μέτρα εκτείνονται κατά μήκος του ήσυχου κόλπου στο Μανδράκι, το λιμάνι που ύμνησε ο David Gilmour στο τραγούδι On an Island. Ακολουθώντας το περιμετρικό πλακόστρωτο μονοπάτι, με τα τουρκικά παράλια και την κωμόπολη του Κας να εκτείνονται στο βάθος, οι δρομείς θα περάσουν κάτω από τον σμιλεμένο στον βράχο Λυκιακό Τάφο, στην σκιά του μεσαιωνικού κάστρου που δεσπόζει. Περνώντας μπροστά από το εμβληματικό Παλαιό Τζαμί, θα έχουν πλησιάσει στο στόχο τους, στο σημείο τερματισμού στο λιμάνι.

Την ίδια ημέρα Σάββατο 11 Ιουνίου, διοργανώνεται παράλληλα και το Kids’ Trail Run, σε μία διαδρομή 1,3 χλμ. κι απευθύνεται σε όλα τα παιδιά.

Κατά τη διάρκεια της 2ης  ημέρας της διοργάνωσης, 12 Ιουνίου, θα διεξαχθεί ο αγώνας των 10 χλμ. για προπονημένους δρομείς. Η εκκίνηση θα δοθεί  στο λιμάνι και η διαδρομή θα περνάει κυρίως μέσα από τον ορεινό όγκο του νησιού, την περιοχή Μούντα, ακολουθώντας ένα δίκτυο φυσικών μονοπατιών αλλά και σε τμήματα ασφαλτοστρωμένου δρόμου. Μία μοναδική διαδρομή εξαιρετικής ομορφιάς, μέσα από πλούσια βλάστηση, οδηγεί στο βόρειο τμήμα του νησιού, στο οποίο προβάλλει η μοναδική θέα της νήσου Ρω. Στη συνέχεια η διαδρομή φτάνει έως τα 400 σκαλοπάτια και στη συνέχεια ακολουθεί η διαδρομή των 5 χλμ.

Η συμμετοχή για όλους τους/τις δρομείς είναι δωρεάν Συντονιστείτε στο FB PAGE:ROCK SOLID ISLAND TΟRAIL RUNNING https://www.facebook.com/Rock-Solid-Island-Trail-Running-104380015606298

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης «Rock Solid»,

Ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Βασίλης Κανακάρης

Mobile-Viber: 699 2051 535

e-mail [email protected]

©2022 Rock Solid. All 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Αγράμματος δικηγόρος
Αγράμματος δικηγόρος 12/05 - 16:28
Κοινωνία
Αρχίσαμε να περνούμε τα βουνά με τέτοια ακρίβεια

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ