Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ Π. Χατζηχριστοφή: “Η πολιτική έχει ανάγκη από ανανέωση, φρέσκες ιδέες & νέους ανθρώπους”

11/05/2022
132 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

-Νιώθω μεγάλο το βάρος της ευθύνης. Τον πολίτη πρέπει να τον κοιτάς στα μάτια και να μιλάς τη γλώσσα της αλήθειας

Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ κ. Παναγιώτης Χατζηχριστοφής, σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο «ΒτΚ», μιλάει για τη μέχρι τώρα πορεία της Δημοτικής Αρχής, την απόφασή του να “κατέβει” στην πολιτική, την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο κόσμος και ο Δήμαρχος, καθώς και για το αίσθημα ευθύνης που νιώθει, υπηρετώντας σε ένα τόσο απαιτητικό πόστο.

Τονίζει, ότι σε μεγάλο βαθμό, η Δημ. Αρχή έχει καταφέρει να βρίσκεται κοντά στα προβλήματα των πολιτών, επισημαίνοντας ότι η μόνη ανταμοιβή του, είναι η ικανοποίηση στο πρόσωπο των συμπολιτών μας, ενώ εκφράζει την άποψη, ότι η πολιτική, έχει ανάγκη την ανανέωση, τις φρέσκες ιδέες και τους νέους ανθρώπους.

Παρουσιάζει το όραμά του, στον τομέα του αθλητισμού, που είναι η δημιουργία ενός “Ολυμπιακού Χωριού” στο χώρο του νέου γηπέδου Ανταγόρας, με την κατασκευή ενός ανοιχτού κολυμβητηρίου και ενός κλειστού γηπέδου.

Δηλώνει στρατιώτης της παράταξης και ότι καθημερινά προσπαθεί να φανεί αντάξιος των προσδοκιών, τόσο του Δημάρχου, όσο και των ψηφοφόρων του, που τον εμπιστεύτηκαν, υποστηρίζοντας ότι τον πολίτη, πρέπει να τον κοιτάς στα μάτια και να του μιλάς τη γλώσσα της αλήθειας.

Αναφέρει ότι πραγματοποιείται ένας συνολικός σχεδιασμός, όσον αφορά την δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες, ενώ κλείνοντας τόνισε ότι έχει να προσφέρει και άλλα στον τόπο και γι’ αυτό θα είναι ξανά υποψήφιος, ώστε να δει να υλοποιούνται, όσα έχει οραματιστεί,.

Αναλυτικά η συνέντευξη:


ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

- Έχουν περάσει περίπου 3 χρόνια, από τότε που αναλάβατε ως Δημ. Αρχή, τα “ηνία” του τόπου. Κάνοντας μία γρήγορη ανασκόπηση, πώς θα “βαθμολογούσες” συνολικά το μέχρι τώρα έργο της;

Πόσο κοντά ή μακριά είστε, απ’ όσα είχατε δεσμευτεί προεκλογικά, ως παράταξη;

Από την πρώτη στιγμή είχαμε δεσμευτεί ότι θα είμαστε κοντά στα προβλήματα του πολίτη, βελτιώνοντας, όσο μπορούμε, την καθημερινότητά του. Σε μεγάλο βαθμό το έχουμε καταφέρει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και καθυστερήσεις. Μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια, η Δημοτική Αρχή αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και έχει δρομολογήσει σειρά έργων, αναγκαίων για την ανάπτυξη του νησιού.

ΝΙΩΘΩ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

- Είδαμε ότι ο Δήμαρχος, εμπιστεύθηκε αρκετούς νέους (στο χώρο, αλλά και σε ηλικία) ανθρώπους, ανάμεσα τους και εσύ και τους έριξε κατ’ ευθείαν στα “βαθιά”. Ήταν κάτι που ήθελες και ζήτησες ή βρέθηκες προ εκπλήξεως;

Υπήρξαν άνθρωποι, με εμπειρία στο χώρο, που σε βοήθησαν στα πρώτα σου βήματα, αλλά και να εγκλιματιστείς γρηγορότερα;

Ο Δήμαρχος εμπιστεύεται τους νέους ανθρώπους σε όλους τους τομείς. Από την ίδρυση της παράταξης μέχρι σήμερα. Και οι πολίτες όμως στήριξαν την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και φάνηκε αυτό στις εκλογές. Όλοι όσοι αναμειγνύονται στην πολιτική αναζητούν ρόλους και θέσεις. Είναι μεγάλη μου τιμή, που ο Δήμαρχος με επέλεξε σε σημαντικές θέσεις και δεν σας το κρύβω, πως ακόμα και σήμερα, νιώθω μεγάλο το βάρος της ευθύνης. 

Από την προεκλογική περίοδο, είναι δίπλα μου ο Δήμαρχος, ο οποίος με καθοδηγηθεί και σε πολιτικό και σε ανθρώπινο επίπεδο. Επίσης, από την αρχή έχω δίπλα μου φίλους, που είναι καταξιωμένοι επαγγελματικά, πολιτικά, κοινωνικά και οι οποίοι με βοηθούν με τις συμβουλές τους και με την κριτική τους. Με αυτόν τον τρόπο, διαχειρίζομαι καλύτερα τα θέματα που προκύπτουν καθημερινά.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΡΕΣΚΕΣ ΙΔΕΕΣ

- Οι νέοι σήμερα, δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ασχοληθούν με τα κοινά. Τι πιστεύεις ότι φταίει και τι ήταν αυτό που παρακίνησε εσένα να το κάνεις;

Με όσα μέχρι τώρα έχεις δει και βιώσει αυτό το διάστημα, θα παρότρυνες έναν νέο να ασχοληθεί με τα κοινά;

Υπάρχουν νέοι που ενδιαφέρονται για τα κοινά. Ωστόσο, στην πλειοψηφία τους δεν το τολμούν γιατί σκέπτονται πως η πολιτική είναι άχρηστη. Οι ανούσιες αντιπαραθέσεις, η στείρα αντιπολίτευση και ο διχασμός της κοινωνίας σε καίρια ζητήματα, αποτρέπουν ακόμα και αυτούς που θα ήθελαν, να ασχοληθούν με την πολιτική.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου να είμαι υποψήφιος, έπαιξε το ήθος του Θεοδόση Νικηταρά, τον οποίο κι εμπιστεύτηκα.

Η πολιτική έχει ανάγκη την ανανέωση, τις φρέσκες ιδέες και τους νέους ανθρώπους. Οι νέοι αναγνωρίζουν το ψέμα και ποιοι είναι αυτοί που προσπαθούν να προσπεράσουν παλιές παθογένειες, με στόχο την ομόνοια της κοινωνίας.


ΔΗΛΩΝΩ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

- Έχοντας πλέον πάρει μία γεύση από το “χώρο”, θεωρείς ότι για εσένα, ήταν σωστή η απόφαση να ασχοληθείς; Έχουν υπάρξει δύσκολες στιγμές όλο αυτό το διάστημα, σε σημείο που να αναρωτηθείς «τι ήθελα και έμπλεξα»;

Εάν γυρνούσες τον χρόνο πίσω, θα έπαιρνες πάλι την ίδια απόφαση; Θα προτιμούσες, μήπως, να είσαι σε κάποιο άλλο πόστο;

Από την πρώτη στιγμή ήξερα που "έμπλεκα". Κι εάν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, πάλι την ίδια απόφαση θα έπαιρνα. Βέβαια, δεν περίμενα τόση γραφειοκρατία και για τα πιο απλά ζητήματα! Οι δύσκολες στιγμές πάντα θα υπάρχουν. Προσπαθώ όμως να σκέφτομαι τα όσα θετικά έχουμε πετύχει και προχωράω παρακάτω. Εξακολουθώ να δηλώνω στρατιώτης της παράταξης, γιατί θεωρώ ότι δεν έχουμε ξεφύγει από τους αρχικούς μας στόχους.

ΜΟΝΗ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

- Πόσο έχει επηρεαστεί η προσωπική σου ζωή; Σου μένει χρόνος για οικογένεια, φίλους και διασκέδαση;

Καλύτερα να ρωτήσετε την γυναίκα μου!!! Πρέπει να βρεις χρόνο για την οικογένεια και θέλω να περνάω χρόνο μαζί τους, όπως και με τους φίλους μου, γιατί έτσι ηρεμώ και γεμίζω τις μπαταρίες μου. Το να ασχολείσαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτεί πολύ από τον προσωπικό σου χρόνο και έχει ως μόνη ανταμοιβή, την ικανοποίηση στο πρόσωπο του πολίτη.


ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΦΑΝΩ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΨΗΦΙΣΑΝ

- Η στήριξη του κόσμου (στην “κάλπη”) προς το πρόσωπό σου, ήταν αρκετά μεγάλη. Το περίμενες; Tι πιστεύεις ότι είδαν σε σένα και σε εμπιστεύτηκαν;

Όντως ήταν μεγάλη η στήριξη προς το πρόσωπό μου, γεγονός που με όπλισε με θάρρος και με γέμισε ευθύνες. Προσπαθώ να φανώ αντάξιος των προσδοκιών και έχω καταλάβει ότι πρέπει να κοιτάς τον πολίτη στα μάτια και να μιλάς τη γλώσσα της αλήθειας.

 ΨΗΛΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

- Κατά την θητεία σου, έχουν δρομολογηθεί κάποια σημαντικά έργα στον χώρο του αθλητισμού, ιδιαίτερα όσον αφορά τις αθλ. εγκαταστάσεις (ανακατασκευή Παλιού Ανταγόρας, “Φιλίνος”, γηπέδου ποδοσφαίρου Ζηπαρίου και βελτιώσεις των γηπέδων ποδοσφαίρου Πυλίου –Ανταγόρα κ.α.). Η αυξημένη δραστηριότητα, στον χώρο αυτό, υποδηλώνει ότι είναι σε προτεραιότητα, για εσένα ο “αθλητισμός”;

Υπήρχε εγκατάλειψη των αθλητικών χώρων από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και έπρεπε να δώσουμε μεγάλο βάρος στη συντήρηση και ανακατασκευή τους. Ο κορωνοϊός έδειξε την ανάγκη για δημοτικούς χώρους άθλησης, αφού ο περισσότερος κόσμος βρήκε διέξοδο εκεί. Ο αθλητισμός είναι ψηλά στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής και γι αυτό έγιναν, αλλά και δρομολογούνται νέα έργα (Κλειστό Γυμναστήριο στη Δ.Ε. Δικαίου και Ηρακλειδών, ποδηλατοδρόμιο, κολυμβητήριο κ.α.)

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

- Πριν από μερικές ημέρες, οι αθλητικοί σύλλογοι μπάσκετ των Χωριών, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους, για την κατάσταση που βρίσκονται τα ανοιχτά γήπεδα, ρίχνοντας ευθύνες τόσο στην Περιφέρεια, όσο και στο Δήμο. Υπάρχει κάποια εξέλιξη; Έχει προσδιοριστεί το χρονοδιάγραμμα για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν;

Από την πρώτη στιγμή έχω πολύ καλή συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία του νησιού, που βασίζεται στην ειλικρίνεια. Όντως, στο έργο των 3 ανοιχτών γηπέδων υπάρχει μια καθυστέρηση από την Περιφέρεια, αλλά πλέον με την πίεση τη δική μας και των ομάδων, φαίνεται πως μέσα στο καλοκαίρι θα αρχίσουν να υλοποιούνται.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΟ ΛΙΝΟΠΟΤΗ

- Εδώ και τόσα χρόνια, ακούμε για κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Λινοπότη, αλλά ακόμα, ούτε οι μελέτες δεν έχουν ολοκληρωθεί. Υπάρχει η προοπτική να “ξεκινήσει” άμεσα ή έχει και αυτό μπει, στο ίδιο “ντουλάπι” με το νέο νοσοκομείο;

Το νέο νοσοκομείο είναι το αίτημα όλων των Κώων. Αυτή η δημοτική αρχή, αν και η αρμοδιότητα ανήκει στο κράτος, το διεκδικεί με πείσμα και σχέδιο. Παραχωρήσαμε 35,4 στρέμματα για να γίνει εκεί το κτίριο. Δίπλα σε αυτό, έχουμε ζητήσει έκταση 28,5 στρεμμάτων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το νέο κλειστό γήπεδο. Εκτίμηση μας, είναι ότι πολύ σύντομα θα μας παραχωρηθεί, αφού οι διαδικασίες ολοκληρώνονται. Στη συνέχει θα δημοπρατηθεί η μελέτη και η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την ανέγερσή του.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ

- Ποιο είναι το προσωπικό σου όραμα, όσον αφορά τον αθλητισμό της Κω; Σε μία συνέντευξή σου, μας είχες αναφέρει ότι θέλεις να γίνει ένα κολυμβητήριο στην Κω, αλλά και ένας μεγάλος αθλητικός πολυχώρος, όπου θα συγκεντρωθούν εκεί, οι περισσότερες αθλ. εγκαταστάσεις. Υπάρχουν ελπίδες να υλοποιηθούν τα παραπάνω;

Ο πήχης (σε ότι έχει να κάνει με τις υποδομές των αθλ. εγκαταστάσεων) έχει φτάσει στο ανώτατο σημείο ή μπορεί να πάει ακόμα πιο ψηλά; Υπάρχει κάτι στα “σκαριά” που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί;

Πίστευα και πιστεύω ότι οι αθλητικοί χώροι στο Νέο Στάδιο Ανταγόρας, εάν ενισχυθούν με τη δημιουργία ανοιχτού κολυμβητηρίου και κλειστού γυμναστηρίου θα αποτελέσουν ένα ολυμπιακό χωριό. Έτσι θα μπορέσει να γίνει σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό και έξω από τα όρια του νησιού. Η ύπαρξη των ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή, βοηθάει στο να γίνει η Κως κέντρο προετοιμασίας αθλητών και αθλητικών ομάδων. Στο 3ημερο της Πρωτομαγιάς, πραγματοποιήθηκε το «KOS YOUTH FESTIVAL» με συνδιοργανωτή τον ΔΟΠΑΒΣ και τη συμμετοχή περίπου 1.000 παιδιών. Η Κως έδειξε ότι μπορεί ν ανταποκριθεί στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

- Τα τελευταία δύο χρόνια, ο κορωνοϊός, σχεδόν “εξαφάνισε” τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Να περιμένουμε ότι φέτος, θα αναπληρωθεί το “χαμένο έδαφος”; Θα έχουμε κάποια έκπληξη; Τι να περιμένουμε στα Θερινά Ιπποκράτεια;

Κατ’ αρχάς και το 2020 και το 2021 έγιναν πολιτιστικές εκδηλώσεις, με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που ήταν κάθε φορά σε ισχύ. Συγκεκριμένα, το 2020 προτιμήθηκαν τα τοπικά σχήματα και το 2021 έγιναν περίπου 50 εκδηλώσεις, τόσο με τοπικά σχήματα, όσο και με σχήματα της Αθήνας. Και μάλιστα ένα μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων αυτών ήταν αφιερωμένο στην επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης. Όσον αφορά το 2022, προγραμματίζονται ανάλογες εκδηλώσεις με τοπικά ή μη σχήματα, δίνοντας έμφαση στην επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, καθώς αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι έτος μνήμης της.

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

- Οι θέσεις στους Δημοτικούς βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς, γίνονται κάθε χρόνο και πιο δυσεύρετες. Υπάρχει στον σχεδιασμό σας, η δημιουργία κάποιου νέου παιδικoύ σταθμού; Στην Κέφαλο, για παράδειγμα, που η ανάγκη είναι μεγάλη, γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει κάποιες σχετικές συζητήσεις. Μπορούν να ελπίζουν οι κάτοικοι, ότι σύντομα θα αποκτήσουν ένα νέο σταθμό;

Λόγω της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, υπάρχει περιθώριο για μείωση στα τροφεία των παιδικών σταθμών;

Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την κατασκευή του νέου παιδικού σταθμού της Κεφάλου. Επειδή η γραφειοκρατία για την κατασκευή του νέου, είναι χρονοβόρα και οι ανάγκες του χωριού είναι άμεσες, πραγματοποιήσαμε σύσκεψη στην Κέφαλο, με την παρουσία του τοπικού συμβουλίου και η πρόταση μου, είναι να γίνει ανακατασκευή του υπάρχοντος και συνένωση του, με την πολιτιστική αίθουσα. Γίνεται ένας συνολικός σχεδιασμός σε επίπεδο νησιού, για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατασκευής νέων παιδικών σταθμών γιατί και αλλού, όπως στο Ζηπάρι, έχουν φτάσει οι παιδικοί σταθμοί στα όρια της φιλοξενίας παιδιών. Έχουμε καταφέρει να εντάξουμε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, τον εκσυγχρονισμό 4 παιδικών σταθμών, ένα έργο που θα υλοποιηθεί άμεσα.

Τα τροφεία των παιδικών σταθμών παραμένουν 60 € μηνιαίως, με ειδικές μειώσεις σε ευπαθείς ομάδες πολιτών, εξαιτίας της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Στόχος μας, είναι η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη προς τις οικογένειες των παιδιών που φιλοξενούνται στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας, χωρίς όμως να μειωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επίσης, αυτή τη χρονική στιγμή ο ΔΟΠΑΒΣ έχει απορροφήσει τις αυξήσεις στα τρόφιμα και τα είδη καθαριότητας χωρίς να επιβαρύνει το δημότη.

ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ

- Θα είσαι ξανά υποψήφιος στις επόμενες εκλογές; Πιστεύεις ότι η παράταξή σου, θα καταφέρει να διατηρήσει την “εμπιστοσύνη” των πολιτών;

Θεωρώ πως έχω να προσφέρω κι άλλα στον τόπο μου και θα ήθελα, όσα έχω οραματιστεί να τα δω να υλοποιούνται στα επόμενα χρόνια. Πιστεύω ότι οι πολίτες κατανοούν και στηρίζουν την προσπάθεια μας και θα μας ξαναεμπιστευτούν.

- Θα ήθελα να μου χαρακτηρίσεις με λίγες λέξεις τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ.:

-(Θ. Νικηταράς,  Γ. Κυρίτσης, Ι. Ρούφα,  Κ. Μακρή)

Θα ήθελα να μιλήσω μόνο για τον Θεοδόση Νικηταρά γιατί με τους υπόλοιπους δεν έχω συνεργαστεί. Ο Θεοδόσης είναι μία πατρική φιγούρα για έμενα, είναι εκεί για να με βοηθήσει και να με καθοδηγήσει, στην επίλυση των προβλημάτων με την εμπειρία του. Σέβεται και ακούει τις απόψεις όλων και μας εμπνέει με το ήθος του, την εργατικότητα και τη μεθοδικότητά του.
Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
κοτης
κοτης 15/05 - 11:42
νεοι ανθρωποι με ορεξη και οραμα
παναγιωτη σου αξιζουν πολλα μπραβο!!! στη συνεντευξη, δειχνεις την ποιοτητα τη δικη σου του δημαρχου και της δημοτικης αρχης. ειμαι σιγουρος οτι, αυτη η προσπαθεια για την νεολαια και τον αθλητισμο, θα αναγνωριστει απο τους πολιτες και θα σας δοσει μια ανετη επανεκλογη για να συνεχισεται το εργο σας!!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ