Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΕ 4 ΑΓΩΝΙΣΜΑTA ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΩ

05/06/2024
298 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Πρωταθλητές Δωδεκανήσου αναδείχθηκαν στη Ρόδο, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, οι αθλητές της Ακαδημίας, στο τοπικό πρωτάθλημα δρόμου μικρών κατηγοριών, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία τους στο τελευταίο τοπικό πρωτάθλημα για το 2024.

Η Ακαδημία Κω, ένα σωματείο που απαριθμεί σχεδόν 2 χρόνια ζωής, για ακόμα μία φορά συμμετείχε με τη μεγαλύτερη αποστολή αθλητών από τα 8 συνολικά αθλητικά σωματεία που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα, ένδειξη της εμπιστοσύνης και της αγάπης των συμπολιτών μας για το έργο που επιτελείται τόσο στις μεγάλες κατηγορίες αθλητών, όσο και στις μικρές κατηγορίες, οι οποίες αποτελούν και το μέλλον για την ανάπτυξη του αθλήματος της ποδηλασίας. 

Η αξιοπιστία της ομάδας σε κάθε δράση της αλλά και το έμπειρο και με άριστες γνώσεις προπονητικό επιτελείο, που διαθέτει στις τάξεις της η Ακαδημία, την κυρία Ταμάρα Μαρία Τουμπαζή, αθλήτρια με παγκόσμιες διακρίσεις στην ποδηλασία και το τρίαθλο και μοναδική προπονήτρια ποδηλασίας στο νησί μας και τον κύριο Γιούρση Πέτρο, καθηγητή φυσικής αγωγής και πολλά χρόνια γυμναστή αθλητών και πρωταθλητών στο δέκαθλο, μαζί με τον κύριο Μανώλη Πεδιαδιτάκη, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά της Κω να μάθουν ένα πολύ τεχνικό άθλημα με αγάπη, ηθικές αξίες και με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές. 

Το τοπικό πρωτάθλημα περιλάμβανε την πρώτη ημέρα το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης  και τη δεύτερη ημέρα το αγώνισμα της αντοχής σε κλειστή διαδρομή (σιρκουί).

Την πρώτη ημέρα του πρωταθλήματος, ο Μιχαήλ Άγγελος Χριστοδούλου,ήδη πρωταθλητής Δωδεκανήσου στο αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας για φέτος από τον Φεβρουάριο, πραγματοποίησε τον ταχύτερο χρόνο και αναδείχθηκε πρωταθλητής και στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης στην κατηγορία των «μίνι μικρών αγοριών». Τον Μιχαήλ Άγγελο ακολούθησε με εξίσου εξαιρετική απόδοση ο Πορρής Κονταντώνης Χαράλαμπος Ηλίας, πραγματοποιώντας τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, ενώ οι Κωσταράς Θεόδωρος Παναγιώτηςκαι Πολυχρονιάδης Ερμήςπραγματοποίησαν τον 5οκαι 6οταχύτερο χρόνο.

Στα «μίνι μικρά κορίτσια» η Έλενα Νίκη Σταυράκητερμάτισε στην 3ηθέση και η Ιωάννα Σταύρουστην 5η

Η επόμενη κατηγορία που έδωσε το χρυσό μετάλλιο στην Ακαδημία αναδεικνύοντας τον δεύτερο πρωταθλητή Δωδεκανήσου για φέτος στην ατομική χρονομέτρηση ήταν η κατηγορία των «μίνι μεγάλων αγοριών», με τον εξαιρετικό στην πρώτη του χρονιά στην Ακαδημία, Δημήτριο Ροΐδηνα ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και να ανακηρύσσεται πρωταθλητής Δωδεκανήσου. Στην ίδια κατηγορία, με επίσης πολύ καλή απόδοση, αγωνίσθηκαν ο Πεδιαδιτάκης Νικόλαος Σταύροςκαι ο Πολυχρονιάδης Διαμαντής, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στην 7ηκαι 8ηθέση, αντίστοιχα. 

Στις τελευταίες κατηγορίες, στους «παμπαίδες» και στις «παγκορασίδες», η Ακαδημία είδε τον Σταμάτη Σκαλέρηνα τερματίζει 11οςμεταξύ 13 συναθλητών του και τις Παπαδοπούλου ΙωάνναΜητσιάκη Μιχαέλακαι Πεδιαδιτάκη Ασπασίανα τερματίζουν στην 6η, την 8ηκαι την 10ηθέση μεταξύ 12 αγωνιζομένων. 

Τη δεύτερη ημέρα του πρωταθλήματος στο αγώνισμα της αντοχής, οι πρωταθλητές της Ακαδημίας συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό με την πρώτη ημέρα, κατακτώντας ακόμα δύο πρώτες θέσεις, με τον  Μιχαήλ Άγγελο Χριστοδούλουστην κατηγορία των «μίνι μικρών αγοριών» και τον Δημήτριο Ροΐδηκατηγορία των «μίνι μεγάλων αγοριών», παίρνοντας το τίτλο των πρωταθλητών Δωδεκανήσου και σε αυτό το αγώνισμα.

Στα «μίνι μικρά αγόρια» για ακόμα μία φορά με μαχητικό πνεύμα και εξαιρετική απόδοση ο Πορρής Κονταντώνης Χαράλαμπος Ηλίαςκαι παρά την πτώση του τερμάτισε 3ος, με τον Κωσταρά Θεόδωρο Παναγιώτη ναπαρουσιάζεται καλύτεροςσε σχέση με την πρώτη ημέρα και να τερματίζει 4οςενώο Πολυχρονιάδης Ερμήςδιατήρησε τη θέση του και τερμάτισε 6ος.

Στα «μίνι μικρά κορίτσια» το αγώνισμα της αντοχής κύλησε όπως την πρώτη ημέρα, με την Έλενα Νίκη Σταυράκηνα τερματίζει στην 3ηθέση και την Ιωάννα Σταύρουστην 5η.

Στην κατηγορία των «μίνι μεγάλων αγοριών», Πεδιαδιτάκης Νικόλαος Σταύροςκαι  Πολυχρονιάδης Διαμαντήςβελτιωμένοι σε σχέση με την πρώτη ημέρα, ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στην 6ηκαι 7ηθέση, αντίστοιχα. 

Στους «παμπαίδες», ο Σταμάτης Σκαλέρης παρά τον μυϊκό τραυματισμό που αποκόμισε την πρώτη ημέρα, αγωνίσθηκε με αυταπάρνηση, ωστόσο δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα του, σε αντίθεση με τις «παγκορασίδες», οι οποίες πραγματοποίησαν μία πολύ καλή εμφάνιση με την Πεδιαδιτάκη Ασπασίαστην 6η, την Παπαδοπούλου Ιωάννα στην 7ηκαι την Μητσιάκη Μιχαέλαστην 9ηθέση. 

Οι παραπάνω επιτυχίες, πέραν από την τιμή και την υπερηφάνεια που γεμίζουν την Ακαδημία, καθώς είναι το μόνο σωματείο από την Κω που ανέδειξε πρωταθλητές Δωδεκανήσου για το 2024, δημιουργούν ένα εντονότερο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μικρούς αθλητές του νησιού μας, του νησιού του ποδηλάτου, που ωθεί την ομάδα και το προπονητικό επιτελείο να εντείνει τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν πληρέστερη διαπαιδαγώγηση και εκγύμναση όλων αυτών των αθλητών.

Η Ακαδημία Κω συγχαίρει θερμά τόσο τους αθλητές της όσο και τους αθλητές όλων των σωματείων για την προσπάθειά τους.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας Phython Toursκαι Python ExperienceΣταμόγλου ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε.JacksonsBeachBarRestaurant, κοσμηματοπωλείο Nikos GoldKoulliasHotelGroup, ζαχαροπλαστείο MousPatisserie, εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών NaturΓαλαθρής ΑΒΕΕ, cafeDeliciousστο Πυλί, Νίκος Απ. Μωρές (κουζίνα - έπιπλο - πόρτες HOF), την εμπορία φρούτωνΝικολένδρη, τουςΑφούς ΚΟΡΚΗκαι το συνεργείο αυτοκινήτων Μαντούκος Ο.Ε.,που στηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών και του σωματείου μας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ