Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Άνοιγμα σχολείων: Αυτές είναι οι μάσκες που θα μοιραστούν στους μαθητές [εικόνες]

07/09/2020
74 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μονόχρωμες και σε δύο διαφορετικά μεγέθη είναι οι μάσκες που θα μοιραστούν στο άνοιγμα των σχολείων, στις 14 Σεπτεμβρίου, στους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου αλλά και στους εκπαιδευτικούς. Όπως μετέδωσε το OPEN:


  • στα παιδιά του δημοτικού θα δοθούν μάσκες διαστάσεων 10x18cm
  • στα παιδιά γυμνασίου - λυκείου και εκπαιδευτικούς θα δοθούν μάσκες 12x22cm
  • Από τις εταιρείες - παραγωγούς των μασκών ζητήθηκε να φτιάξουν μάσκες με δύο υφάσματα 100% βαμβακερά και η κάθε μία να έχει εξωτερικά σκουρόχρωμο ύφασμα και εσωτερικά ανοιχτόχρωμο. Επιπλέον, να υπάρχει εσωτερικά έλασμα για να εφαρμόζει στη μύτη μαθητών και δασκάλων.


    Μάσκες μαθητές

    Στον τηλεοπτικό σταθμό μίλησε ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος, υπεύθυνος μιας από τις εταιρείες που επιλέχθηκαν από τον διαγωνσμό για να κατασκευάσουν μάσκες: "οι έλεγχοι στα δείγματα προς έγκριση ήταν ιδιαίτερα αυστηροί. Αρχικά εγκρίθηκαν από κλωστοϋφαντουργό και στη συνέχεια από το χημείο του κράτους".


    Ο κ. Σταθόπουλος είπε ότι ο διαγωνισμός έγινε για 5,5 εκατομμύρια μάσκες, οι οποίες πρέπει να παραδοθούν μέχρι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, "προκειμένου η ΚΕΔΕ (που ανέλαβε τον διαγωνισμό) να τις διαθέσει στα σχολεία".

    Μάσκες μαθητές

    Από τις συνολικά 90 εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, μόλις οι 18 τελικά θα συμμετέχουν στην κατασκευή μασκών. Ανώτατη τιμή για την κάθε μάσκα είχαν οριστεί από τον διαγωνισμό, τα 1,2 ευρώ και η κάθε εταιρεία έκανε την δική της προσφορά.

    thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ