Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Απίστευτο περαστικό στη Δράμα: Εργοδότης ζήτησε από τους εργαζομένους να αφήσουν το δώρο στο καζανάκι

03/01/2021
148 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ένα απίστευτο συμβάν εργοδοτικής αυθαιρεσίας συνέβη στη Δράμα, αφού όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ο επιχειρηματίας τους ζήτησε ν’ αφήσουν το δώρο Χριστουγέννων στο καζανάκι της τουαλέτας.

 Συγκεκριμένα σύμφωνα με μία καταγγελία που παρουσίασε  ο ΑΝΤ1, μία επιχείρηση στη Δράμα κατέβαλε στις 30 Δεκεμβρίου στους λογαριασμούς των εργαζομένων το δώρο Χριστουγέννων και στις 31 του μηνός έκλεισε ραντεβού στην επιχείρηση για να επιστρέψουν το δώρο σε μετρητά.

Ο εργοδότης φέρεται να ζήτησε την επιστροφή του δώρου σε μετρητά, μέσα σε φάκελο σε καθορισμένο ραντεβού, στην επιχείρηση που τελεί σε αναστολή.


Όμως στο συγκεκριμένο ραντεβού βρέθηκαν μέλη του εργατικού κέντρου με τον τοπικό επιθεωρητή εργασίας, με τη συνέχεια να ξεπερνά κάθε φαντασία.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας, ο επιχειρηματίας επικοινώνησε ξανά με τους εργαζομένους και τους ζήτησε να επιστρέψουν ένας-ένας στην επιχείρηση και ν’ αφήσουν το δώρο στο… καζανάκι, γιατί εκεί δεν υπάρχουν κάμερες, ενώ απείλησε τους εργαζομένους να μη μιλήσουν γιατί θα τους κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Υπάλληλος  κατήγγειλε στον ΑΝΤ1 ότι  πήγε στην τράπεζα και βρήκε μέσα στο λογαριασμό της ένα ποσό, το οποίο αρχικά πίστεψε πως ήταν το Δώρο Χριστουγέννων.

«Πήρα τηλέφωνο τον εργοδότη και μου είπε ότι δώρο δεν δίνει! Άρα, μου έδωσε κουτσουρεμένο το μισθό, στην τράπεζα όμως φαίνεται ότι είναι “δώρο Χριστουγέννων” το οποίο δεν έλαβα! Εγώ πώς να το αποδείξω μετά; Τίποτα, εγώ παραπονέθηκα, οι άλλες (εργαζόμενες) το φάγανε, το κατάπιανε αμάσητο!», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ, φέτος παρατηρήθηκε αύξηση τουλάχιστον 50% των κρουσμάτων αυθαιρεσίας αναφορικά με την καταβολή του δώρου, σε σχέση με πέρυσι.

Το ανάποδο όμως παρατηρήθηκε στους κλάδους του Επισιτισμού και του Τουρισμού, όπως επεσήμανε  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τουρισμού – Επισιτισμού,  Γιώργος Χόντζογλου: «Από 1.000 σχεδόν καταγγελίες που είχαμε για μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, φέτος πέσαμε στις 100-150, η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι στην ανατολή σύμβασης, επομένως λάβανε το επίδομα Χριστουγέννων από το κράτος».

Για φαινόμενα εκβιασμού εργαζομένων από επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν μήνυση σε αστυνομικό τμήμα και να ζητήσουν την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ οι κυρώσεις είναι αυστηρές με ποινή φυλάκισης έως 6 μήνες και πρόστιμο 5.000 ευρώ.


https://www.reader.gr/news/koinonia/348705/apisteyto-perastiko-sti-drama-ergodotis-zitise-apo-toys-ergazomenoys-na-afisoyn

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ