Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Άγονες προκηρύξεις για προσλήψεις στα νοσοκομεία άγονων περιοχών– Υπό εξέταση η επιβολή «ποινών» σε όσους δεν ανταποκρίνονται

10/07/2024
71 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών, για την κάλυψη κενών θέσεων σε νοσοκομεία άγονων περιοχών αλλά και τα επιπλέον κίνητρα που θα δοθούν σε γιατρούς ώστε να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας όσοι γιατροί και νοσηλευτές πάνε σε νησιά τους θερινούς μήνες θα παίρνουν πέραν του μισθού τους, έξτρα 2.100 ευρώ και σπίτι για να μείνουν εκείνο το διάστημα.

Επίσης όσοι γιατροί και νοσηλευτές πάνε σε άγονες περιοχές για να ενισχύσουν τα νοσοκομεία θα παίρνουν μαζί με τον μισθό τους επιπλέον 300 ευρώ το μήνα.

Πέρα από τα κίνητρα το Υπουργείο Υγείας εξετάζει και λύσεις στο πρόβλημα των περιοχών που ενώ υπάρχουν ιδιώτες γιατροί κρίσιμων ειδικοτήτων, οι θέσεις στα νοσοκομεία είναι κενές καθώς οι προκηρύξεις βγαίνουν άγονες.

Για παράδειγμα στην Κω εργάζονται 9 ιδιώτες παθολόγοι, όμως το νοσοκομείο δεν έχει κανέναν παθολόγο.

Όπως έχει δηλώσει πρόσφατα ο κ. Γεωργιάδης, εξετάζεται ως μέτρο σε όσους γιατρούς δεν ανταποκρίνονται μέχρι και ο περιορισμός της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με την επαγγελματική ένωση παθολόγων Ελλάδος να εκφράζει την αντίθεσή της με σχετική ανακοίνωση.

Πηγή ΕΡΤ


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ