Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δημήτρης Καλλούδης: Ανήμπορη δημοσιογραφία

03/03/2023
236 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Υποφέρουν οι τηλεθεατές, και οι  "ραδιοακουστές", από τους πάσης φύσεως δημοσιολογούντες, που στήνουν ένα στρογγυλό τραπέζι, μια συζήτηση από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ, αναμασάνε τα ίδια και τα ίδια, ψάχνοντας τάχα μου να βρουν αιτίες για το δυστύχημα, και τι είναι αυτό που το προκάλεσε.

 Η μαγκιά κύριοι δημοσιογράφοι είναι η ερευνητική δημοσιογραφία. Να φέρετε στο φως τις ασχήμιες τις σύμβασης, της ανακολουθίες και να τις καταγγείλετε πριν γίνει το κακό. Να το προλάβετε και όχι να κλαίτε εκ των υστέρων και να δημιουργείτε ένα φαιδρό κλίμα στους τηλεθεατές και ακροατές σας.

Αν δεν γνωρίζατε τις ανομίες, τις παραλείψεις, τις μη τήρησης των δεσμεύσεων, δεν είστε άξιοι να καταγγέλλετε τώρα τα συμβάντα.

Σε κάθε υπουργείο υπάρχει ο εντεταλμένος δημοσιογράφος για το ρεπορτάζ του υπουργείου. Αυτός θάπρεπε να γνωρίζει τα της σύμβασης και ως έντιμος ρεπόρτερ, να καταγγείλει ή να επισημάνει τις ατασθαλίες και να γράψει ή να πει την αλήθεια και μόνο αυτή, αν σέβεται τον ρόλο του ως δημοσιογράφος και ως άνθρωπος που πράττει το καθήκον της ουσιαστικής ενημέρωσης.

Τώρα αναμασάτε καθημερινά τα ίδια και τα ίδια, και νομίζετε ότι κάτι προσφέρετε? 

Οι αγωνίες και οι ανησυχίες, χτίζονται και γιγαντώνονται μέσα από έντιμες λέξεις που υποδηλώνουν την αλήθεια και δεν κρύβουν την πραγματικότητα. 

Θα επαινούσαμε την κάθε έντιμη δημοσιογραφική προσπάθεια, αν, είχε προηγηθεί του τραγικού συμβάντος.

Τα εκ των υστέρων δάκρυα σας, είναι άδεια, είναι κενά και προκαλούν γέλωτες, αφού υποβαθμίζουν τον έντιμο δημοσιογραφικό λόγο.

Μα ούτε και η καθημερινή προσπάθεια σας να φωτίσετε τα γεγονότα δεν είναι στέρεη διότι υποκινείται από το ενδιαφέρον σας της τηλεθέασης και το "γέμισμα" του τηλεοπτικού χρόνου. Κανείς δεν σας πιστεύει κανείς δεν σας εκτιμά. Απαξιώσατε και εκθέσατε το δημοσιογραφικό λειτούργημα.      

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Δημοσιογραφια
Δημοσιογραφια 04/03 - 17:41
Πολιτική
Στις μέρες μας αρπάζεις ένα κινητό και κανείς δημοσιογραφία του Καραγκιόζη. Ξεφτιλιστηκε και το λειτούργημα . Όσο για τα βοθροκαναλα στέλλουν ανθρώπους στη φυλακή και θυμιάζουν όλη μέρα την εξουσία μήπως και βολεύτουν στη Βουλή. Όσο για την ΕΡΤ σκέτη απογοήτευση . Χιλιάδες προσλήψεις για να επαινούν την κάθε κυβέρνηση. Λίγη ντροπή.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 03/03 - 22:36
Γνώστης
Όπως την εποχή του ΠΑΣΟΚ και του Μπιρσιμ..... Ξέρετε εσείς..... Την κρατικοδιαιτη ΕΡΤ....... Ξέρετε εσείς......Του Χατζάρα....... Ξέρετε εσείς..... Σας λέει κάτι η ιδιωτική τηλεόραση;Οι αγώνες που έγιναν;Ο Αρκουδέας και τα ΜΑΤ στην Πάρνηθα;Σταματώ για να μην πω τίποτα άλλο.........Α, ξέχασα και τους αντικειμενικούς ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ, Λιάνης ( βουλευτής, υπουργός ΠΑΣΟΚ), Δημαράς (βουλευτής ΠΑΣΟΚ), Χαρδαβέλλας..... Έλεος πια, μόνο κρίσεις και επικρίσεις......

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ