Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δημοψήφισμα ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τα ομόφυλα ζευγάρια - Τι απάντησε η Κυβέρνηση

19/01/2024
93 Εμφανίσεις
5 Σχόλια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στον Αρχιεπίσκοπο για την πρόταση περί δημοψηφίσματος για το νομοσχέδιο που αφορά τους ΛΟΑΤΚΙ.

«Στη χώρα μας τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα», απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που πρότεινε τη δημοψηφίσματος για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.  

«Υπάρχει απόλυτος σεβασμός της κυβέρνηση στην εκκλησία. Προφανώς και ακούμε με απόλυτο σεβασμό συνολικά τις απόψεις γιατί η συμβολή της είναι διαχρονική και ειδικά σε περιόδους κρίσεων αυτά τα χρόνια για τη στήριξη των πολιτών», είπε αρχικά ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100.3. 

«Καταρχάς στη χώρα μας τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα. Οπότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Η άποψη του ελληνικού λαού εκφράζεται στις εθνικές εκλογές που τα κόμματα κατεβαίνουν με τα προγράμματά τους και είτε εγκρίνονται είτε απορρίπτονται.  Το δικό μας εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία. Στο δικό μας πρόγραμμα υπήρχε η ατζέντα για τα δικαιώματα των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ. Και προεκλογική δέσμευση είναι και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

«Είναι ένα επιχείρημα που ακούμε και από άλλους, πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά με δύο μαμάδες και μπαμπάδες. Αυτή τη στιγμή μεγαλώνουν πολλά παιδιά με δύο μαμάδες και δύο μπαμπάδες και δεν σημαίνει ότι είναι a priori  ακατάλληλοι δύο άνδρες ή ένα ετερόφυλο ζευγάρι.  Από το 1946 μπορούν να υιοθετήσουν ένας άνδρας και μια γυναίκα παιδί μόνοι και να συνάψει ένα  σύμφωνο συμβίωσης και να το μεγαλώνουν μαζί (με άτομο του ίδιους φύλου). Αλλά δεν έχουν ρυθμιστεί τα δικαιώματα του παιδιού και μπορεί το παιδί να καταλήξει σε ένα ίδρυμα», τόνισε. 

«Πλέον θα ελέγχονται όπως και τα ετερόφυλα ζευγάρια και οι δύο υποψήφιοι για υιοθεσία αν είναι κατάλληλοι ενώ τώρα ελέγχεται στην πραγματικότητα μόνο ένας εκ των δύο. Άρα δεν είναι κάτι που δεν συμβαίνει. Ρυθμίζονται θέματα προς όφελος των παιδιών», ξεκαθάρισε. 

«Δεν μπορεί κανείς να υποδείξει στην εκκλησία αν θα μιλήσει και τι θα πει. Έχει το δικαίωμα να εκφράσει τις απόψεις της. Εμείς όμως είμαστε ξεκάθαροι. Με απόλυτο σεβασμό στην εκκλησία, υπάρχει η εκτελεστική εξουσία στη χώρα. Αυτή εισηγείται ένα νομοσχέδιο και είναι στην κρίση των βουλευτών αν θα το εγκρίνει. Και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ψηφιστεί», επεσήμανε. 

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Πρόταση για δημοψήφισμα 

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε πως «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα» για το νομοσχέδιο. «Η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, τι κοινωνία θέλουμε;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια ενώπιον των δημοσιογράφων και πρόσθεσε: «Σε τέτοια θέματα ούτε ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να πάρει θέση ούτε ο πρωθυπουργός ο ίδιος, απλώς τη θέλησή του και την πορεία του».

«Το ποίμνιο πρέπει να ενημερωθεί. Για να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος. «Πως θα ζήσω σε μια οικογένεια που θα έχει δύο μπαμπάδες, δύο μαμάδες; Πως θα ξυπνάει το πρωί μέσα στο σπίτι και τι θα βλέπει γύρω του;», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούρια, δεν την απορρίπτουμε. Βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα ο καθένας να τη διαστρέφει και να την κάνει όπως θέλει; Και οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.


reader.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 5
Απογοητευμενος
Απογοητευμενος 20/01 - 23:35
Τι να πεις τωρα
Ο λαπάς μίλησε , αρε Χριστόδουλε που είσαι? θα είχες κατεβάσει 5εκ λαό στο συνταγμα
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/01 - 09:45
Νεοδημοκρατης
Τί έγινε ρε παιδιά; Εμφανίστηκε ο γέρο ΨΙΤ; Ξεπέρασε την φαπα των δημοτικών εκλογών; Έχει άποψη για τα ομόφυλα ζευγάρια; Άστο, βρωμάει.Τωρα ,η εκκλησία καλά θα ήταν, χρόνια τώρα, να ξεκαθαρίσει πρώτα τον χώρο της από διάφορα και έπειτα να πάρει θέση,ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.Τελος, δεν λέω τίποτα άλλο.....
Ψιτ
Ψιτ 19/01 - 19:42
-
Ο Μητσοτακενσκι παλευει για την ευτυχια μας!Και στην προσπαθεια να γινει το Καπουτζιδι Μαμα!!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/01 - 17:13
Διαχωρισμός εκκλησίας - κράτους
Να μην μπερδεύονται σε θέματα του κράτους... κόψτε την μισθοδοσία των κληρικών... γιατί να τους πληρώνουμε εμείς? Έχουν μεγαλη περιουσία και μια χαρά μπορούν να πληρώνουν οι ίδιοι του υπαλλήλους τους..
Αγράμματος δικηγόρος
Αγράμματος δικηγόρος 19/01 - 14:47
Εκκλησία
Αλήθεια ποιος είναι ο ρόλος της Εκκλησίας. Να στηρίζει τον λόγο του Κυρίου και να περιφρουρεί τας Αγίας Γραφάς. Βλέπε Σόδομα και Γόμορρα. Όχι να υπεκφευγει στρίβοντας με δικαιολογίες. Η Ελληνική παραδοσιακή οικογένεια σιγά σιγά θα χαθεί στα διαζύγια και στις νέο ταξικές μοντέρνες ανώμαλες οικογένειες.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ