Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γρεβενά: Ακρωτηρίασαν και τεμάχισαν άλογα, αφαιρώντας πάνω από 700 κιλά κρέατος

19/01/2024
158 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Φαίνεται πως πρόκειται για γεγονός που οδηγεί σε ενδεχόμενη παράνομη πώληση κρέατος, καθώς τα άλογα έχουν πολύ ακριβό κρέας.

Σοκ στην περιοχή Σαμαρίνα στα Γρεβενά από τον μαρτυρικό θάνατο για 4 άλογα τα οποία βρέθηκαν πυροβολημένα και τεμαχισμένα σε πολλά κομμάτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν 4 από τα συνολικά 5 άλογα που κατείχε ο ιδιοκτήτης, στην περιοχή Χελιμόδι στην Σαμαρίνα Γρεβενών.

Τα άλογα βρέθηκαν νεκρά από τον ιδιοκτήτη τους στο κτήμα του, ο οποίος κι ειδοποίησε την αστυνομία, ενώ κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυνερίου. Τα 3 από τα άλογα ήταν ακρωτηριασμένα και μάλιστα με "χειρουργικό" τρόπο – σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση. Έλειπαν τα πόδια τους και κομμάτια από την ωμοπλάτη. Σύμφωνα με υπολογισμούς το κρέας το οποίο αφαιρέθηκε από τα ατυχα ζώα ξεπερνά τα 700 κιλά.

Στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες και ίχνη από ρόδες αυτοκινήτου.

Φαίνεται πως πρόκειται για γεγονός που οδηγεί σε ενδεχόμενη παράνομη πώληση κρέατος, καθώς τα άλογα έχουν πολύ ακριβό κρέας, και στην Ελλάδα απαγορεύεται η πώληση και βρώση αλογίσιου κρέατος.

Στην περιοχή βρέθηκαν φυσίγγια και το καθένα άλογο είχε χτυπηθεί.

"Τα στρίμωξαν, τα πυροβόλησαν και τα ακρωτηρίασαν"

Ο κτηνίατρος Φώτης Αμπατζίδης μίλησε στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" για το φρικιαστικό αυτό έγκλημα.

"Είναι πολύ σοκαρισμένη η κοινωνία των Γρεβενών, είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός. 25 χρόνια κτηνίατρος έχουμε δει πράγματα αλλά τέτοιο σοκαριστικό γεγονός δεν έχω δει. Ο ιδιοκτήτης είναι σοκαρισμένος, πήγε έβλεπε τα άλογά του και βρέθηκε μπροστά σε αυτό το θέαμα. Δεν πάει το μυαλό του κάπου. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Γρεβενών κάτι παραπάνω θα ξέρουν αυτοί, αλλά δεν πάει κάπου το μυαλό μας. σίγουρα κάποιος έκατσε ώρα εκεί. ο χώρος ήταν περιφραγμένος αλλά αυτά βοσκούσαν λίγο έξω στον βοσκότοπο. Άρα τα κυνήγησαν, τα στρίμωξαν μέσα, τα πυροβόλησαν και τα ακρωτηρίασαν. Πήραν τα ωφέλιμα μέρη του σώματος των αλόγων", υπογράμμισε ο κτηνίατρος.

Ο υπεύθυνος περίθαλψης άγριων ζωών στην Καστοριά, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μίλησε στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό.

"Δεν έχουμε ξανασυναντήσει τέτοια περίπτωση στα Βαλκάνια. Δεν ξέρω τι οδήγησε έναν άνθρωπο να κάνει τέτοια αποτρόπαια πράξη. Έχει τύχει στο παρελθόν να δούμε σκοτωμένη αρκούδα που να λείπουν ωφέλιμα μέρη του σώματός του ζώου", είπε αρχικά.

"Θα πρέπει να βρεθεί άμεσα αυτός που έκανε αυτή την φρικιαστική πράξη, όπως έχει γίνει και σε άλλα ζώα που έχουμε αντιμετωπίσει πχ με τις αρκούδες πριν από έναν μήνα. Στην περιοχή υπάρχει σιωπή, δεν μιλάει ο κόσμος, πρέπει να σταματήσει αυτή η συνενοχή. Ας θυμηθεί αν έχει συγκρουστεί ο ιδιοκτήτης με κάποιον άλλον για τα ζώα τους ", συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ