Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δωρεά οργάνων του γιατρού από την Πολωνία που έχασε την ζωή του στην Κω

04/07/2024
500 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Άλλη μία πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης είχαμε στο Ηράκλειο! Νέα επιχείρηση για δωρεά οργάνων στήθηκε τα ξημερώματα με την οικογένεια ενός 55χρονου Πολωνού γιατρού ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό, ενώ έκανε διακοπές στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την τρίτη δωρεά οργάνων που γίνεται στην Κρήτη τις τελευταίες εβδομάδες. Θυμίζουμε ότι οι δύο προηγούμενες έγιναν στο ΠΑΓΝΗ με δωρητές δύο ανθρώπους από τη Σητεία ενώ η σημερινή έγινε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Ο 55χρονος Πολωνός ο οποίος είχε πρόβλημα με την καρδιά του, υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ έκανε διακοπές στην Κω. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση στο κεφάλι και στις 30 Ιουνίου με αεροδιακομιδή έφτασε στο Ηράκλειο και εισήχθη στη ΜΕΘ του Βενιζελείου. Οι αξονικές που έγιναν έδειξαν διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα.


Την Τρίτη, διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός του θάνατος και η οικογένεια του ενημερώθηκε από τους γιατρούς. Η σύζυγος του 55χρονου γιατρού και τα δύο παιδιά του ζήτησαν να προχωρήσει η διαδικασία για τη δωρεά.

Ομάδα γιατρών από τον «Ευαγγελισμό» παρέλαβε τα νεφρά, το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης πήρε το ήπαρ, ενώ οι κερατοειδείς χιτώνες παρέμειναν στην Κρήτη.


cretalive.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ