Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ε.Ε.: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων

14/11/2023
39 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το Συμβούλιο των Υπουργών συμφώνησε σήμερα στην παράταση, έως το τέλος του 2027, ενός μεταβατικού μέτρου που θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να συνεχίσουν να επωφελούνται από τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη μίσθωση πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, έως ότου τεθεί σε λειτουργία ένας μελλοντικός, μόνιμος πυροσβεστικός στόλος της Ε.Ε.

Η απόφαση θα δημοσιευθεί πλέον στην επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε. και θα τεθεί σε ισχύ την εικοστή ημέρα από τη δημοσίευσή της.

Το 2019, το rescEU δημιουργήθηκε ως αποθεματικό ευρωπαϊκών ικανοτήτων πολιτικής προστασίας που παρεμβαίνει για να βοηθήσει τα κράτη-μέλη να προστατεύσουν τους πολίτες όταν καταστροφές, όπως οι πυρκαγιές, υπερβαίνουν τις υπάρχουσες ικανότητες αντίδρασης. Αυτές οι ικανότητες του μηχανισμού rescEU περιλαμβάνουν ένα στόλο πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων.

Για να διασφαλισθεί η ομαλή μετάβαση μέχρι την πλήρη διαθεσιμότητα του πυροσβεστικού στόλου rescEU, η Επιτροπή μπορεί, για μεταβατική περίοδο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024, να παράσχει χρηματοδότηση στα κράτη-μέλη για τη μίσθωση πυροσβεστικών αεροπλάνων.

Δεδομένου ότι η αγορά αεροσκαφών υψηλής εξειδίκευσης δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2024, έπρεπε να παραταθεί η μεταβατική περίοδος για την ενοικίαση αεροπλάνων και ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ