Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ξενοδόχους στα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα – Η λεία τους ξεπερνά τις 185.000 €

02/10/2022
179 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Προσποιούνταν τους τουρίστες και άδειαζαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς - Μεσολάβησε πολύμηνη αστυνομική έρευνα

Ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων σε τουριστικές περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας έβλεπαν από τον περασμένο Μάρτιο τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να αδειάζουν, καθώς είχαν πέσει στα «νύχια» μιας πολυμελούς σπείρας απατεώνων που επικοινωνούσαν μαζί τους, δήθεν για να κλείσουν δωμάτιο, αλλά τους έπειθαν να τους δώσουν τα τραπεζικά τους στοιχεία με το πρόσχημα ότι θα κατέβαλαν ηλεκτρονικά το αντίτιμο.

 Η σπείρα εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Κατερίνης, σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Ασφάλειας Τρίπολης και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επτά Ελλήνων που δρούσαν υπό τις εντολές δυο αρχηγικών μελών.

 Οι δράστες τηλεφωνούσαν δήθεν για κράτηση δωματίων και έστελναν ηλεκτρονικά μηνύματα στα οποία υπήρχε link που οδηγούσε σε ιστοσελίδα όμοια με της τράπεζας. Μόλις τα θύματα καταχωρούσαν τα τραπεζικά τους στοιχεία, οι δράστες αποκτούσαν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους και μετέφεραν όσα χρήματα έβρισκαν σε άλλους.

 Μάλιστα, από την έρευνα των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 30 ατόμων, κάτοχοι τραπεζικών λογαριασμών που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για να μεταφέρουν τα χρηματικά ποσά που αποσπούσαν από τα θύματά τους. Όπως εξακριβώθηκε, από τις 6 ως τις 15 Μαρτίου, οι δράστες διέπραξαν εννέα απάτες και πέντε απόπειρες σε Πιερία, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Ήπειρο, Μαγνησία και Αττική.

 Σε μία περίπτωση εξαπάτησαν έναν γιατρό από περιοχή της Αττικής με το πρόσχημα της καταβολής αμοιβής.

 Η συνολική λεία των δραστών από τις απάτες που έχουν εξιχνιαστεί ως τώρα, ξεπερνά τα 185.000 ευρώ! Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτες με υπολογιστή, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

 

protothema.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ