Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εως 500.000 πελάτες στα ξενοδοχεία φέρνει ο Κοινωνικός Τουρισμός

25/05/2023
38 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το περσινό πρόγραμμα που λήγει τέλος Ιουλίου, με 200.000 δικαιούχους να έχουν ακόμα voucher. Εντός των ημερών αναμένεται η νέα υπουργική απόφαση, για άλλους 300.000. Τα οικονομικά κριτήρια και οι δικαιούχοι.

Περιθώριο έως το τέλος Ιουλίου έχουν περίπου 200.000 δικαιούχοι που διαθέτουν επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης για το διάστημα 2022-2023, να τις χρησιμοποιήσουν, καθώς από την 1η Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα για 300.000 νέους δικαιούχους.

Αυτό συμβαίνει βέβαια, παραδοσιακά, όσο διάστημα διατίθενται από την ΔΥΠΑ και τον πρώην ΟΑΕΔ voucher κοινωνικού τουρισμού, με τους δικαιούχους να κάνουν χρήση ή τους δύο πρώτους μήνες κάθε νέου προγράμματος (Αύγουστο – Σεπτέμβριο) ή τους δύο τελευταίους (Ιούνιο – Ιούλιο).

Υπάρχει βέβαια ένα πρόσθετο αντικίνητρο, καθώς προβλέπεται ότι οι δικαιούχοι, αν δεν κάνουν χρήση των κουπονιών που έχουν στη διάθεσή τους, θα χάσουν το δικαίωμα να ενταχθούν σε μελλοντικά προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, για τα επόμενα δύο έτη. Εξαιρούνται μόνον αυτοί που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω ή των δικαιούχων που δηλώνουν στην αίτησή τους ωφελούμενο μέλος ή μη ωφελούμενο ανήλικο τέκνο με αναπηρία στο ίδιο ποσοστό.

Το συγκεκριμένο αντικίνητρο, είναι πιθανό να λειτουργήσει ως πρόσθετη κινητήρια δύναμη, που θα ωθήσει αρκετούς δικαιούχους να επιλέξουν φέτος να πάνε διακοπές, κάνοντας χρήση αυτών των επιταγών και να μην τις αφήσουν αδιάθετες.

Η νέα υπουργική απόφαση για το πρόγραμμα του 2023 -2024 της ΔΥΠΑ που θα αφορά 300.000 voucher διακοπών, αναμένεται άλλωστε, να εκδοθεί άμεσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις των δικαιούχων θα ξεκινήσουν το δεύτερο μισό του Ιουνίου, με τους πρώτους δικαιούχους να μπορούν να εξαργυρώσουν τα νέα τους voucher από τον ερχόμενο Αύγουστο έως και τον Ιούλιο του 2024.

Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων – ωφελουμένων θα είναι έως έξι διανυκτερεύσεις για όλες τις περιοχές της Ελλάδας, ενώ σε περιοχές όπως τα νησιά Λέσβου, Χίου, Λέρου, Κω και του νομού Έβρου, θα δίνεται δικαίωμα για έως 10 διανυκτερεύσεις, και σε Σάμο καθώς και στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του Ν. Ευβοίας, θα μπορούν να πραγματοποιηθούν έως και 12 διανυκτερεύσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τιμές επιδότησης για τα καταλύματα όλων των περιοχών θα είναι προσαυξημένες κατά 20% για διανυκτερεύσεις που θα πραγματοποιηθούν τον μήνα Αύγουστο του 2023 και κατά τις περιόδους από 15.12.2023 έως 14.01.2024 και από 26.04.2024 έως 12.05.2024. Για τα καταλύματα των νήσων Σάμου και των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας οι τιμές επιδότησης προσαυξάνονται κατά 20% καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος.

Και το νέο πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση και των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων:

για τους ενήλικες και παιδιά στο 50% της προβλεπόμενης τιμής οικονομικής θέσης της αντίστοιχης δρομολογιακής περιόδου
για τους πολυτέκνους και παιδιά ηλικίας έκπτωση 50%, στο 60% της προβλεπόμενης μετά την έκπτωση τιμής οικονομικής θέσης της αντίστοιχης δρομολογιακής περιόδου και
για τα άτομα με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω στο 60% της προβλεπόμενης για την κατηγορία ΑμεΑ τιμής οικονομικής θέσης της αντίστοιχης δρομολογιακής περιόδου.
Δικαιούχοι του νέου προγράμματος είναι εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ασφαλισμένοι στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, αλλά και άνεργοι εγγεγραμμένοι με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ, με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον 3 μηνών.

Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, του προηγούμενου του έτους υλοποίησης του προγράμματος φορολογικού έτους, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

Για τους μακροχρόνια άνεργους το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης, ήτοι 16.000 ευρώ για άγαμο, 24.000 ευρώ για ζευγάρι, συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και 27.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες, συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του πρώτου.

Πηγή euro2day.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ