Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Επέρχονται αλλαγές στις διοικήσεις νοσοκομείων και υγειονομικών περιφερειών

27/01/2024
89 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για τις αλλαγές διοικήσεων στις Υγειονομικές Περιφέρειες καθώς και στα Νοσοκομεία της χώρας, με την επόμενη εβδομάδα να είναι καθοριστική ως προς την εκπνοή των σχετικών προθεσμιών.

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 εκπνέει η προθεσμία για την επιβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για τη στελέχωση των Διοικήσεων των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (Υ.Πε) της χώρας ενώ την 1η Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία για τις 152 θέσεις Διοικητών και Υποδιοικητών σε 95 νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και της Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο του υπουργείου Εσωτερικών για τις διοικήσεις στο δημόσιο, οι υποψήφιοι θα κληθούν να δώσουν γραπτές εξετάσεις στο ΑΣΕΠ. Οι εξετάσεις, οι οποίες μπορεί να γίνουν είτε γραπτά είτε ηλεκτρονικά, περιλαμβάνουν δοκιμασίες οι οποίες σχετίζονται, ενδεικτικά, με τον συλλογισμό των υποψηφίων, την αποτελεσματικότητα τους, καθώς και την ικανότητα ανταπόκρισης τους στις απαιτήσεις θέσεων ευθύνης. Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν από το ΑΣΕΠ είτε με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών ή άλλου είδους κλειστού τύπου ερωτήσεων είτε με συνδυασμό και των δύο.

Με τη δημοσίευση των δύο ενιαίων προκηρύξεων για τους Διοικητές των Νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών, δρομολογούνται οι διαδικασίες για τις αλλαγές και τις αναγκαίες παρεμβάσεις στον χώρο της υγείας όπως έχει δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στόχος είναι οι νέες διοικήσεις να έχουν εγκατασταθεί στις ΥΠΕ και στα Νοσοκομεία της χώρας μέχρι τον Μάιο.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 διεκόπη η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 5Κ/2023 του ΑΣΕΠ, η οποία προβλέπει 775 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας μεταξύ των οποίων και στα Δωδεκάνησα.

Πιο συγκεκριμένα, η 5Κ/2023 προβλέπει την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 775 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς του υπουργείου Υγείας και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας τριών ετών, στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (Ν.Π.Ι.Δ.), Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, η Ανεξάρτητη Αρχή προχώρησε στην εν λόγω διακοπή, λόγω τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν κατά τη διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων.

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην ανωτέρω διαδικασία θα συνεχιστεί από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 08:00 και έως την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 14:00. Η σχετική τροποποίηση της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Οι προσλήψεις απευθύνονται σε ειδικότητες όπως βοηθών ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων, βοηθών νοσηλευτών, διοικητικού – λογιστικού προσωπικού, οδηγών, πληροφορικής, εργατών, τραπεζοκόμων και προσωπικού καθαριότητας.

Οι ειδικότητες για την παρούσα προκήρυξη μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, είναι οι ακόλουθες:

ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών εργαστηρίων

ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών

ΔΕ Βοηθών Φαρμακείου

ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού

ΔΕ Κλιβανιστών Απολυμαντών Αποστειρωτών

ΔΕ Οδηγών

ΔΕ Πληροφορικής

ΔΕ Πληροφορικής ΕΙΔ. ΔΕ Προσωπικού Η/Υ

ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων

ΔΕ Προσωπικού Εστίασης ΕΙΔ. ΔΕ Μαγείρων

ΔΕ Τεχνικού ΕΙΔ. ΔΕ Δομικών Έργων

ΔΕ Τεχνικού ΕΙΔ. ΔΕ Ηλεκτρολόγων

ΔΕ Τεχνικού ΕΙΔ. ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών

ΔΕ Τεχνικού ΕΙΔ. ΔΕ Θερμαστών

ΔΕ Τεχνικού ΕΙΔ. ΔΕ Μηχανολόγων**(ΙΔΟΧ)

ΔΕ Τεχνικού ΕΙΔ. ΔΕ Μηχανοτεχνιτών Συντηρητών Μηχανών Εσωτερικής Καύσης (ΜΕΚ)

ΔΕ Τεχνικού ΕΙΔ. ΔΕ Ξυλουργών

ΔΕ Τεχνικού ΕΙΔ. ΔΕ Τεχνικών Ιατρικών Αερίων

ΔΕ Τεχνικού ΕΙΔ. ΔΕ Τεχνιτών Αλουμινίου

ΔΕ Τεχνικού ΕΙΔ. ΔΕ Υδραυλικών

ΔΕ Τεχνικού ΕΙΔ. ΔΕ Ψυκτικών

ΔΕ Τεχνικού Ιατρικών Οργάνων

ΔΕ Τηλεφωνητών

ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών Ακτινολογικών Εργαστηρίων

ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΙΔ. ΥΕ Βοηθών Θαλάμου

ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΙΔ. ΥΕ Μεταφορέων Ασθενών

ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΙΔ. ΥΕ Τραυματιοφόρεων

ΥΕ Επιμελητών Κλητήρων

ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων

ΥΕ Προσωπικού Εστίασης ΕΙΔ. ΥΕ Τραπεζοκόμων

ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων ΕΙΔ. ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας Μονάδων Υγείας.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ