Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Δεύτερη ευκαιρία για διορθώσεις στη ρήτρα απασχόλησης

01/12/2022
29 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Νέα υπουργική απόφαση δίνει τη δυνατότητα για διορθώσεις στη ρήτρα απασχόλησης σε σχέση με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή και συνακόλουθα ανοίγει την πιθανότητα για αποφυγή της έντοκης επιστροφής των ενιχύσεων που ελήθφθησαν.

Ετσι, στην πλατφόρμα MyBusinessSupport μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προχωρήσουν σε διορθώσεις λαθών, κατάθεση δικαιολογητικών και βέβαια αποφυγή προστίμων και επιστροφών που “επικρέμονται” για 20.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες και αθροιστικά ανέρχονται στο ποσό των 200 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, με νέα απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2022 τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να προβούν σε σχετικές διορθώσεις σε σχέση με τη ρήτρα απασχόλησης κι εφόσον αποδειχθεί ότι με το νέο τρόπο υπολογισμού της διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων, τήρησαν στις σχετικές δεσμεύσεις, όχι μόνο θα απαλλαγούν από την έντοκη και εφάπαξ επιστροφή ολόκληρου του ποσού της επιστρεπτέας, αλλά και θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν την έκπτωση του 15% επί του επιστρεπτέου ποσού για την εφάπαξ καταβολή.

Συγκεκριμένα η απόφαση αυτή (ΓΔΟΥ 85/2022) προβλέπει:

1.Παρατείνεται έως τις 31 Ιανουαρίου 2023, η επιστροφή του συνόλου της επιστρεπτέας προκαταβολής.

2.Παρατείνεται έως τις 30 Δεκεμβρίου 2022 η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για όσες επιχειρήσεις – δικαιούχους δεν έχουν ακόμη υποβάλει πλήρως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη λήψη ενισχύσεων μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

3.Για το κριτήριο χορήγησης της ενίσχυσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που αφορά στη διατήρηση του μέσου όρου του αριθμού των εργαζομένων, βάσει των στοιχείων του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, πλέον θα λαμβάνεται υπόψη ότι έχει τηρηθεί η υποχρέωση διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων εφόσον η διαφορά του μέσου όρου εργαζομένων κατά τους μήνες υποχρέωσης διατήρησης διαφέρει κατά λιγότερο από μία μονάδα (έναντι του μηδενός που ίσχυε ως τώρα) σε σχέση με τον αρχικό αριθμό εργαζομένων που απασχολούσε η επιχείρηση. Με αυτόν τον τρόπο, εάν, για παράδειγμα, μία επιχείρηση κατήγγειλε τη σύμβαση ενός εργαζομένου έναν μήνα, αλλά προσέλαβε άλλο εργαζόμενο τον επόμενο μήνα, θα θεωρείται ότι πληροί το κριτήριο διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων. Για τις περιπτώσεις που βεβαιώθηκαν ποσά προς επιστροφή θα διαγραφούν τα ποσά και  θα επαναβεβαιωθούν, με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τους υπόλοιπους ωφελούμενους.

4. Εφόσον έχουν υποβληθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι και 23 Σεπτεμβρίου 2022 και έχουν τηρηθεί οι όροι διατήρησης του προσωπικού, παρέχεται η έκπτωση 15% στην περίπτωση που καταβληθεί το ποσό εφάπαξ.

Γιώργος Αλεξάκης


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ