Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γεμίζουν οι πόλεις με προτομές του Ιπποκράτη - Πώς συνδέεται η πρωτοβουλία αυτή με τον ιαματικό τουρισμό

18/06/2022
231 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Σε πανεπιστήμια και νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο θα τοποθετηθούν 35 προτομές του Ιπποκράτη, του πατέρα της Ιατρικής, από το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, με σκοπό την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας, όπου η Ελλάδα διακρίνεται διεθνώς.

Μετά την Κύπρο, τη Λάρισα και το Βελιγράδι σειρά είχε το Βουκουρέστι, όπου η προτομή του πατέρα της ιατρικής κοσμεί ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Μια σημαντική πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτο Ιατρών, στο οποίο συμμετέχουν 18 ιατρικοί σύλλογοι Ελλήνων γιατρών.

«Δημιουργούμε έναν νέο προορισμό του αυθεντικού όρκου του Ιπποκράτη για τους γιατρούς προκειμένου να εμπεδωθεί η Ελλάδα ως η πηγή της υγείας και της ευεξίας», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Πάντος, γ.γ. της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Ο ιαματικός τουρισμός είναι ένας ανερχόμενος κλάδος της οικονομίας, με χιλιάδες επισκέπτες από το εξωτερικό, που έρχονται στη χώρα μας για ιατρικές υπηρεσίες όπως θεραπείες γονιμότητας ή για ιαματική ιατρική.

 

Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη | ΕΡΤ

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/06 - 08:16
Χωρίς παθολόγο το νοσοκομείο της Κω !!!
ο Δήμαρχος θα πάρει θέση και θα αντιδράσει στην κυβέρνηση ?Αναμένουμε !!!
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 18/06 - 20:11
Τουρισμός
Στο Καρλοβι Βαρι της Τσεχίας στα ιαματικά λουτρά υπήρχε άγαλμα της Υγείας και μικρή προτομή του Ιπποκράτη. Μας πήγαν εκεί επίσκεψη όλο το γκρουπ των Ελλήνων τουριστών. Εύγε σε αυτή την πρωτοβουλία. Καλό θα είναι να τρέξει και ο φάκελος ώστε το Ασκληπιείο του Ιπποκράτη της Κω να συμπεριληφθεί στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ