Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΚΑΤ: Μητέρα γέννησε μέσα σε λεκάνη τουαλέτας - Ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε πως ήταν έγκυος

26/09/2022
232 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Σοκαρισμένο το προσωπικό του ΚΑΤ καθώς μια γυναίκα γέννησε σε μια λεκάνη τουαλέτας του νοσοκομείου, την περασμένη Πέμπτη.

Η μητέρα του βρέφους δήλωσε στο MEGA και το LIVE NEWS πως δε γνώριζε καν ότι ήταν έγκυος αλλά το αντιλήφθηκε λίγο πριν το νεογνό έρθει στον κόσμο, όταν ξεκίνησαν έντονοι πόνοι. 

«Πραγματικά ένα ασύλληπτο γεγονός, δεν το χωράει νους ανθρώπου», σχολίασε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Πιο αναλυτικά, κατα την διάρκεια της βάρδιας της ως καθαρίστρια στο νοσοκομείο ΚΑΤ, η γυναίκα ένωσε τους πόνους, πήγε στο μπάνιο και γέννησε εκεί. «Εγώ δεν το ήξερα καν ότι ήμουν έγκυος. Την ημέρα που γέννησα, το ένιωσα. Ένιωσα έντονα πόνο. Ήμουν στην πρωινή βάρδια», ανέφερε. «Πήγα στο μπάνιο και βγήκε το μωρό», συμπλήρωσε.

Το περιστατικό έγινε το  πρωί της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Η κοπέλα βρισκόταν κανονικά στο πόστο της ως καθαρίστρια στα χειρουργεία, όταν ξαφνικά ένιωσε έναν έντονο και οξύ πόνο.

«Πόναγα και πήγα στα εξωτερικά ιατρεία», είπε, «μετά νόμιζα ότι ήθελα να κάνω το… άλλο και μου βγήκε το μωρό».

Η γυναίκα έχει μόλις γεννήσει μέσα σε μια λεκάνη στην τουαλέτα του ΚΑΤ. Σοκαρισμένοι οι γιατροί, την είδαν να βγαίνει από την τουαλέτα μέσα στα αίματα.

«Ξαφνικά βγήκε από μια τουαλέτα και διαπίστωσαν εκεί η προϊσταμένη της εφημερίας και οι συνάδελφοι ότι είχε αίμα. Οδηγήθηκαν στην τουαλέτα και είδαν μέσα στην λεκάνη με αποκόλληση πλακούντα το μωράκι», ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών οι οποίοι κλήθηκαν να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες τόσο στη μητέρα όσο και στο μωρό που μόλις είχε φέρει στον κόσμο.

«Κινηθήκαμε γρήγορα με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αναζητήσαμε τη μητέρα και το νεογνό και κάναμε μια διαχείριση γρήγορη. Δεν είμαστε ένα νοσοκομείο που έχει γυναικολογική/ μαιευτική προφανώς. Είχαμε μια ανησυχία για το μωρό. Για εμάς ήταν μια έκπληξη γιατί συνήθως δε γεννιούνται παιδιά στο ΚΑΤ».

Μέσα σε μια ώρα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΑΤ κατάφεραν να μεταφέρουν την λεχώνα και την νεογέννητη κόρη της στο μαιευτήριο «Έλενα», όπου παραμένει μέχρι και σήμερα το πρόωρο μωράκι σε θερμοκοιτίδα.

«Το βλέπω κάθε απόγευμα το μωρό. Κι όταν πρώτα ο Θεός πάω πίσω στη δουλειά, θα τους πάρω αυτούς τους δύο γιατρούς που με σώσανε να τους ευχαριστήσω κι από κοντά», σχολίασε η μητέρα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δεν είναι βέβαιος για το αν πράγματι η εν λόγω γυναίκα δεν είχε αντιληφθεί πως κυοφορούσε ή εάν τελικά επρόκειτο για περιστατικό εργασιακού εκφοβισμού καθώς η γυναίκα είχε γίνει μητέρα άλλες πέντε φορές.

Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Έχουν προηγηθεί 5 γέννες από την ίδια γυναίκα. Μπορεί να συμβεί να μην καταλαβαίνει ότι είναι έγκυος; Πρέπει να μας απαντήσουν οι ειδικοί». Η γυναίκα ήταν για πολύ καιρό άνεργη και φοβόταν μήπως τη διώξει ο εργολάβος,  δεν ήταν μόνιμη στο νοσοκομείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πέντε παιδιά της γυναίκας δεν είναι στην επιμέλειά της, με την ίδια να λέει ότι αφού τελειώσει η άδεια μητρότητας θέλει να επιστρέψει στη δουλειά της.

Η μητέρα έλαβε εξιτήριο την περασμένη Παρασκευή ενώ το πρόωρο μωράκι νοσηλεύεται ακόμα σε θερμοκοιτίδα.


parapolitika.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ