Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κοπάδια ψαριών ξεπήδησαν στην στεριά σε Άνδρο και Κουφονήσια - Που οφείλεται (vid)

07/11/2023
217 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το λιμάνι σε Άνδρο και Κουφονήσια γέμισε από κοπάδια ψαριών. Εκατοντάδες ψάρια ζωντανά, σπαρταράνε στο λιμάνι με τους κατοίκους να μένουν άναυδοι από το θέαμα.

Οι ειδικοί έχουν φυσικά εξήγηση για το σπάνιο θέαμα με τα κοπάδια των ψαριών να βρίσκονται στη στεριά, όμως για όσους δεν το γνωρίζουν παραμένει ένα μυστήριο θέαμα.

 «Και ξαφνικά βλέπω χάμω και γυαλίζανε στο τσιμέντο. Λέω δεν το πιστεύω. Μετά άκουσα βουητό και παλεύανε τα ψάρια κάτω από τις βάρκες και πετιόντουσαν ζωντανές στο τσιμέντο», ανέφερε η Ελένη Λουσίδου, κάτοικος Άνδρου στο  ρεπορτάζ που έκανε το Live News.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο, άλλοι βρήκαν ευκαιρία για μία… καλή ψαριά και πήγαν με σακούλες να μαζέψουν τα ψάρια από τη στεριά.

Άλλοι προσπαθούν να ρίξουν ξανά μέσα στη θάλασσα τα ψάρια για να ζήσουν.

Και άλλοι που είναι επαγγελματίες ψαράδες έκαναν ίσως την ψαριά της χρονιάς. Έβγαλαν τις απόχες και τις γέμισαν από τα κοπάδι ψαριών που βρέθηκαν… στο δρόμο τους.

 «Πιο πολύ μοιάζει με ρέγγα, είναι φρίσσα και είναι σε πιο μικρό μέγεθος για αυτό και έχει και αυτή τη δύναμη να εκτινάσσεται και πιο ψηλά», ανέφερε ο Κωνσταντής Παγώνης, πρόεδρος αλιέων γρι γρι Ελλάδος.

Ειδικοί εξηγούν το φαινόμενο αυτό στο LIVE NEWS και λένε πως είναι κάτι που δεν συμβαίνει πρώτη φορά.

 «Ουσιαστικά είναι λόγω των ισχυρών νοτιάδων που είχαμε τις προηγούμενες μέρες, με αποτέλεσμα να κοπαδιάζουν εντονότερα τα ψάρια και να ψάχνουν ένα ασφαλές καταφύγιο, σε λιμάνια σε νησιά. Μπήκαν για να λιμανιάσουν, τα κυνήγησε και κάποιο προφανώς μεγαλύτερο ψάρι, βοήθησε και το φως από το λιμάνι να βλέπουν καλύτερα», συμπλήρωσε ο κος Παγώνης.

Οι κάτοικοι και των δυο νησιών καταλάβαιναν από την αναταραχή πως ένας θηρευτής βρισκόταν μέσα στο νερό και κυνηγούσε τα μικρότερα ψάρια.

Εικόνες σαν αυτές έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα μέρη της χώρας, είναι ένα θέαμα όμως που λίγοι έχουν συναντήσει από κοντά.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ