Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Λάρισα: Αποζημίωση 13.400 ευρώ από τον δήμο σε οδηγό μηχανής που έπεσε σε λακούβα

17/11/2023
89 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας εξαιτίας μεγάλης λακκούβας στο οδόστρωμα και τραυματίστηκε

Οδηγός μηχανής που ενεπλάκη σε ατύχημα λόγω λακκούβας σε δρόμο της Λάρισας δικαιώθηκε από το Γ’ Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της πόλης, με τον δήμο Λάρισας να καλείται να καταβάλει 13.400 ευρώ στον μοτοσικλετιστή επειδή τραυματίστηκε.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Larissanet.gr, o οδηγός, ο οποίος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του εξαιτίας μια μεγάλης λακκούβας στο οδόστρωμα, τραυματίστηκε από την πτώση και στη συνέχεια στράφηκε εναντίον του Δήμου Λαρισαίων, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 214.820 ευρώ.


Η συζήτηση της αγωγής αυτής έλαβε χώρα στο ακροατήριο του Γ’ Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λάρισας τον Νοέμβριο του 2022 με το δικαστήριο να κάνει εν μέρη δεκτή την αγωγή του ενάγοντος και να υποχρεώνει τον Δήμο Λαρισαίων να του καταβάλλει το συνολικό ποσό των δεκατριών χιλιάδων τετρακοσίων (13.400) ευρώ, με τον νόμιμο τόκο από την ημερομηνία επίδοσης της αγωγής (7-6-2022) μέχρι την πλήρη εξόφληση.


Η απόφαση του δικαστηρίου επιδόθηκε στον δήμο τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ στις 2 Νοεμβρίου το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να ασκήσει έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης, θεωρώντας προφανώς ότι η ευθύνη δεν βαραίνει τη δημοτική αρχή ή ότι το ποσό της αποζημίωσης δεν ανταποκρίνεται στη ζημιά που υπέστη ο αναβάτης της μοτοσικλέτας.

Η συνέχεια της υπόθεσης πρόκειται να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες, όπου θα κριθεί αν ο δήμος Λαρισαίων θα καταβάλει την αποζημίωση στον οδηγό της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε εξαιτίας κακοτεχνίας της ασφάλτου.

Ως γνωστόν σε περίπτωση υλικών ζημιών ή σωματικών βλαβών που οφείλονται σε κακοτεχνίες του οδοστρώματος, μπορεί κανείς να στραφεί εναντίον της δημοτικής αρχής διεκδικώντας αποζημίωση, αρκεί ο δρόμος να ανήκει στη δικαιοδοσία του δήμου και όχι της περιφέρειας.

(φωτό αρχείου)

thetoc.grΗ ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 17/11 - 20:45
Δημος
Στο πυλι εχουν αφησει λωρίδα με σκαλοπάτι ατελειωτο .....εγκληματίες ...πως κοιμουντε τα βραδυα

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ