Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Σταμάτης Βουκουβαλίδης: Ο Τουρισμός είναι θέμα ποιότητας και όχι αριθμών

17/11/2023
422 Εμφανίσεις
4 Σχόλια

Την αναγκαιότητα υιοθέτησης μιας νέας κουλτούρας τουριστικής ανάπτυξης, ένα νέο μοντέλο που θα εστιάζει στον βιώσιμο Τουρισμό αλλά και στην αντιμετώπιση του υπερτουρισμού, με μεγαλύτερο σεβασμό στο περιβάλλον και όχι στα νούμερα και στις αφίξεις ,υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο Σταμάτης Βουκουβαλίδης, ένας από τους πρωτοπόρους τουριστικούς πράκτορες στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα στη Κω.

«Καλό είναι να μην ασχολούμεθα με τα νούμερα και τις αφίξεις», ανέφερε ο κ. Βουκουβαλίδης, χαρακτηρίζοντας ως καλή τουριστική χρονιά που εξελίχθηκε όμορφα και σε όλη την Ελλάδα, αυτή του 2023.

«Όμως περισσότερο μετρά το μέλλον, ο βιώσιμος Τουρισμός. Να βρούμε ένα καινούργιο μοντέλο ορθολογικής ανάπτυξης που θα λαμβάνει υπόψη και τους εξωγενείς παράγοντες, πολέμους, κλιματική αλλαγή, οικονομική κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο που θα επηρεάσουν αναμφισβήτητα τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Ο έμπειρος τουριστικός πράκτορας εστίασε στον προγραμματισμό στόχων, έστω και αν αυτοί είναι μακροπρόθεσμοι και όχι στη βιτρίνα.

Πρόταξε τη λήψη πολιτικών αποφάσεων κεντρικά και τοπικά ώστε ‘να φεύγει ο κάθε επισκέπτης μας ευχαριστημένος κι αυτό επιτυγχάνεται όπως είπε, «όχι κατ’ ανάγκη με τη συμμετοχή και διαφήμιση σε διεθνείς εκθέσεις, που γίνονται έτσι και αλλιώς μέσω διαδικτύου, αλλά με τη βελτίωση των υποδομών του κάθε προορισμού».

«Το θέμα δεν είναι ποιος είναι πρωτεργάτης στην αύξηση των αριθμών, ούτε ποιος φορέας κάνει διαφήμιση περισσότερο από τον άλλο, αλλά η ύπαρξη ενός σχεδίου ανάπτυξης που δυστυχώς δεν υπάρχει, το οποίο θα προκύψει από τη συνεργασία όλων, δήμου, ιδιωτικής πρωτοβουλίας, περιφέρειας, γιατί είμαστε σε οριακό σημείο και χρειάζεται νέο ξεκίνημα και όχι εφησυχασμός μέχρι τον Μάρτιο που ξεκινά η επόμενη σεζόν γιατί θα εξελιχθεί σίγουρα σε τραυματική εμπειρία», επισήμανε.

Ο κ. Βουκουβαλίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί όμως και στη διαχρονική επιθυμία της επιμήκυνσης της σεζόν καθώς και στη χάραξη προτάσεων με επίκεντρο τον θεματικό Τουρισμό, όπως έχουν ήδη υιοθετήσει η Μαγιόρκα στην Ισπανία και το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία.

«Δεν είναι δυνατόν να κλείνουν 30 Οκτώβρη τα πάντα στην περιοχή μας με καιρό που θυμίζει καλοκαίρι αλλά και να μην ενισχύει η πολιτεία με τη συνεργασία των τοπικών φορέων τη προοπτική επέκτασης της σεζόν όταν μάλιστα υπάρχει πλήθος προτάσεων σε αυτή την κατεύθυνση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Βουκουβαλίδης.


erttnews.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 4
ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 18/11 - 18:57
Συμβουλή
Κάτσε σπίτι σου καλά σου ήτανε....
ΑνώνυμοςΧ . Α
ΑνώνυμοςΧ . Α 18/11 - 15:50
Αα
Μπραβο στον κυριο βουκουβαλιδη που εφερε το all in στο νησι
Απ
Απ 18/11 - 12:20
Μπραβο
Μπράβο του.το επίπεδο τουριστών φαίνεται τα τελευταία χρόνια!εδώ δεν βρίσκουν οι άνθρωποι που δουλεύουν στο νησί μαγαζιά να φάνε ανοιχτά.
ΒΠ
ΒΠ 18/11 - 10:17
Τουρισμός
Πολύ σωστά τα λέει ο κ Βουκουβαλιδης...Ένας από τους πιο καταξιωμένους επιχειρηματίες στον τουρισμό!!Ειδικότερα για την τελευταία παράγραφο...Είναι δυνατόν τέλος Οκτώβρη το νησί μας να μοιάζει με έρημη πόλη;;;;

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ