Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Νέου τύπου φορο-ελέγχους εγκαινιάζει η ΑΑΔΕ για τα νησιά εν όψει σεζόν

18/05/2023
152 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Νέου τύπου φορο-ελέγχους εγκαινιάζει η ΑΑΔΕ, ενεργοποιώντας το «ΕΛΕΓΧΟΣLive», το νέο ηλεκτρονικό «όπλο» που θα δίνει τη δυνατότητα στους φορο-ελεγκτές να διενεργούν αυτόματες διασταυρώσεις και επαληθεύσεις στοιχείων σε real time και να εκδίδουν επιτόπου το σημείωμα με τα αποτελέσματα του ελέγχου στην επιχείρηση.

Ο προγραμματισμός της ΑΑΔΕ για τους καλοκαιρινούς μήνες προβλέπει τη διενέργεια πάνω από 30.000 φορολογικών ελέγχων σε νησιά και τουριστικές περιοχές. Οι ελεγκτές θα διενεργούν επιτόπιους φορολογικούς ελέγχους με τα τάμπλετ ανά χείρας και με το «ΕΛΕΓΧΟΣLive» θα έχουν στην οθόνη τους το οικονομικό προφίλ του ελεγχόμενου και θα μπορούν να:

- Ελέγχουν με αυτόματες διαδικασίες την γνησιότητα ή μη των αποδείξεων που εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές καθώς εκτός από τα tablets θα είναι εφοδιασμένοι και με φορητά Scanners χειρός (QRScanners).


- Ελέγχουν εάν οι επιχειρήσεις έχουν διαβιβάσει τα δεδομένα των τιμολογίων και αποδείξεων στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ.

- Διενεργούν με fast track διαδικασίες διασταυρώσεις στοιχείων με φορολογικές δηλώσεις, δηλώσεις ΦΠΑ κλπ.

- Βλέπουν το «φορολογικό ιστορικό» του επαγγελματία ή της επιχείρησης (εάν έχουν υποπέσει σε παραβάσεις ή είναι υπότροποι).

- Εκδίδουν και να κοινοποιούν στον ελεγχόμενο σημείωμα με τα αποτελέσματα του ελέγχου με τα οποία θα επιβάλλονται κυρώσεις και πρόστιμα σε περίπτωση που διαπιστώνουν απόκρυψη τζίρου και μη απόδοση του ΦΠΑ.

«Λουκέτα»

Στους καταστηματάρχες που εντοπιστούν να μην εκδίδουν αποδείξεις ή να μην έχουν στείλει τα στοιχεία των αποδείξεων που εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ θα μπαίνει «λουκέτο» στην επιχείρησή τους από 48 ώρες έως και 10 ημέρες.

Έλεγχοι

Ο προγραμματισμός της ΑΑΔΕ προβλέπει για φέτος τη διενέργεια τουλάχιστον 25.500 φορολογικών ελέγχων, μεταξύ των οποίων:

3.250 στοχευμένοι έλεγχοι (ΦΠΑ, με χρήση έμμεσων τεχνικών ελέγχου, ΦΠ/ΝΠ με μεγάλο φορολογικό κενό, κλάδοι με μεγάλο φορολογικό κενό, δείγμα υποθέσεων επιστροφών φόρων).

6.000 έκτακτοι έλεγχοι σε επιτηδευματίες (λήψη κρατικών ενισχύσεων, αξιοποίηση πληροφοριών).

10.250 έλεγχοι λοιπών περιπτώσεων εκπλήρωσης φορολογικών υποχρεώσεων (διασταυρωτικοί, έκδοσης πράξεων κατόπιν δελτίων πληροφοριών/ προληπτικών ελέγχων, λοιπών περιπτώσεων).

Επίσης έχουν δρομολογηθεί:

2.500 έλεγχοι για τη διαπίστωση της ορθής εκπλήρωσης των μη ετήσιων υποχρεώσεων των φορολογιών κεφαλαίου.

49.500 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι πρόληψης από τις ΔΟΥ, τα Ελεγκτικά Κέντρα και τις Υπηρεσίες Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων, σε στοχευμένες γεωγραφικές περιοχές ή κλάδους επιτηδευματιών ή σε στοχευμένους ΑΦΜ επιχειρήσεων ή επιτηδευματιών και σε τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας που παρουσιάζουν αυξημένους κινδύνους φοροδιαφυγής και απάτης.

- 900 έρευνες από τις ΥΕΔΔΕ για απάτη στον ΦΠΑ ενδοκοινοτικών συναλλαγών, για αξιοποίηση νέων πληροφοριών και δεδομένων, στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, των πλατφορμών παραγγελιοληψίας, των πλατφορμών διαμεσολάβησης στην παροχή υπηρεσιών διαμονής και εν γένει του ηλεκτρονικού επιχειρείν και έρευνες φοροδιαφυγής που σχετίζονται με ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών, επεξεργασίες κατασχεμένων στοιχείων και αρχείων, κυκλώματα έκδοσης και λήψης εικονικών φορολογικών στοιχείων, επεξεργασίας ψηφιακών αρχείων κλπ.


insider.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ