Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ο καθηγητής Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης θα αναγορευθεί επίτιμο μέλος του ιστορικού «Παρνασσού»

20/05/2023
60 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ο συμπατριώτης μας καθηγητής Λαογραφίας Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, μαζί με ακόμη ορισμένους διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες, θα αναγορευθεί επίτιμο μέλος του αρχαιότερου ιστορικού συλλόγου της χώρας «Παρνασσός» έπειτα από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, πρόεδρος του οποίου είναι ο καθηγητής Βασίλειος Λ. Κωνσταντινόπουλος.

H τελετή υποδοχής νέων τακτικών και επίτιμων μελών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 στις 19:00, στην κεντρική αίθουσα του συλλόγου.


Όπως είναι γνωστό, ο φιλολογικός σύλλογος «Παρνασσός» ιδρύθηκε το 1865, ήταν το όραμα των τεσσάρων παιδιών του νομισματολόγου Παύλου Λάμπρου, ηλικίας από 15 έως 17 ετών, για τη σύσταση ενός πολιτιστικού συλλόγου με στόχο «την κοινή πρόοδο και ωφέλεια του λαού» και θα προετοίμαζε τον λαό για την επίτευξη της εθνικής ολοκλήρωσης που φωτοδότησε η Μεγάλη Ιδέα.

Μάλιστα θεωρήθηκε η πρώτη ακαδημία γραμμάτων και τεχνών της χώρας. Η τιμή-αναγνώριση αποδίδεται σε Έλληνες και ξένους επιστήμονες οι οποίοι έχουν διαπρέψει στο επιστημονικό πεδίο.

Επίτιμα Μέλη δύνανται να προταθούν από Μέλη της Εφορείας (Δ.Σ.) του Συλλόγου και να ψηφισθούν όσοι διακρίνονται «ἐπὶ ἐξόχῳ παιδείᾳ καὶ ἱκανότητι».

Στη μακρόχρονη διαδρομή του «Παρνασσού», μεταξύ των μελών του, θα βρούμε πρωθυπουργούς, εστεμμένους άρχοντες, Προέδρους της Δημοκρατίας, πατριάρχες, ακαδημαϊκούς, επιστήμονες, συγγραφείς, πολιτικούς, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες κ.ά.

Επίτιμος πρόεδρος του Φ. Σ. Παρνασσός είναι η Α.Θ.Π. ο αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και οικουμενικός πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Η αναγόρευση σε επίτιμο μέλος του συμπατριώτη μας καθηγητή Μηνά Αλ. Αλεξιάδη, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο αλλά και για την Κάρπαθο!

(Από τα «Καρπαθιακά Νέα»)

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ