Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Παλεύει με τις φωτιές η χώρα άλλη μια ημέρα: Πύρινα μέτωπα σε Αττική, Εύβοια, Έβρο, Ροδόπη, Βοιωτία

23/08/2023
44 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Για ακόμα μία μέρα η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστιες πυρκαγιές και νέα μέτωπα που ξεπηδούν κάθε τόσο εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Φωτιά στην Πάρνηθα

Σε ύφεση βρισκόταν η πυρκαγιά της Πάρνηθας έπειτα από την ολοήμερη μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ αυτή την ώρα, αναζωπύρωση σημειώνεται στα όρια του Εθνικού Δρυμού, με εχθρό τις ριπές του ανέμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και από τους επικεφαλής των δυνάμεων που επιχειρούν στο πεδίο, οι φλόγες δεν έπληξαν τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού.

Μέχρι να πέσει το σκοτάδι ελικόπτερα ενεργούσαν συνεχώς στο μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, στην ουρά της φωτιάς 7 πυροσβεστικά αεροσκάφη Air Tractors έκαναν το ένα μετά το άλλο ρίψεις επιβραδυντικού υγρού από την πλευρά του Ασπροπύργου, του Μενιδίου και των Δερβενοχωρίων.

Βοιωτία: Καίγεται ο Ελικώνας - Οι φλόγες περικύκλωσαν τη μονή Οσίου Λουκά

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Στείρι Διστόμου στη Βοιωτία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά καίει αγροτική έκταση ενώ για την κατάσβεση της επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα και ένα τμήμα πεζοπόρου, ενώ από αέρος παρέχουν συνδρομή 3 αεροσκάφη.

Η φωτιά έφτασε στο ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Λουκά στο Στείρι. Το μοναστήρι έχει εκκενωθεί ενώ η φωτιά έχει κάψει ένα από τα παλαιότερα κτίρια αφού πρώτα έκαψε την σκεπή του και τον περίβολο του μοναστηριού.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ εκεί είναι και ο Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος Γεώργιος συμμετέχοντας στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Δραματική η κατάσταση στον Έβρο

Δραματική είναι η κατάσταση στη φωτιά, που μαίνεται ανεξέλεγκτη για πέμπτη ημέρα στον Έβρο.

Σε ό,τι αφορά στα ενεργά μέτωπα:

• Από τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά που από χθες καίει στην Κίρκη και τη Συκορράχη κατέβηκε προς την περιοχή της Αύρας όπου επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις.
• Επίσης μέτωπο πυρκαγιάς προερχόμενο από τη Δαδιά κινείται προς τους οικισμούς των Κοίλων και της Μελίας οι οποίοι εκκενώνονται καθώς και προς το ρέμα της Ιτέας στη Μάνθεια.
• Τέλος μέτωπο πυρκαγιάς υπάρχει και στην περιοχή της Μαυρόπετρας το οποίο πέρασε προς τη Συκορράχη και το Νομό Ροδόπης. 

Η μάχη των πυροσβεστών δίνεται αυτή την ώρα με στόχο να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς της Δαδιάς προς τα δυτικά και συγκεκριμένα προς τη Λεπτοκαρυά. Σε αυτή την προσπάθεια αναμένεται να συνδράμουν Βούλγαροι πυροσβέστες οι οποίοι είναι καθ' οδόν προς Ελλάδα.

Στα θετικά είναι το γεγονός πως ξεκίνησε εκ νέου τη λειτουργία του το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Φωτιά στην Εύβοια: Νέο μέτωπο στο Κοντοδεσπότι

Πάνω που οι πυροσβέστες πήγαν να ηρεμήσουν, καθώς το μέτωπο που έκαιγε στην Εύβοια τέθηκε σε ύφεση σήμερα, νέα πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Αυτή τη φορά το πύρινο μέτωπο καίει δασική έκταση στο Κοντοδεσπότι, ενώ μια ακόμη πυρκαγιά που ξέσπασε στον Δοκό Χαλκίδας τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά καίει δασική έκταση ενώ για την κατάσβεση της επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη.

Αναζωπυρώσεις στη Ροδόπη

Μάχη σε πολλά μέτωπα δίνουν για τρίτο 24ωρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ροδόπη καθώς η φωτιά από τον Έβρο πέρασε τα διοικητικά όρια των δύο νομών και καίει εκτάσεις στην ΝΑ Ροδόπη, την ωρα που μαίνονται πυρκαγιές από την περασμένη Δευτέρα σε άλλες περιοχές ΒΔ της Κομοτηνής.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης η φωτιά από τον Έβρο "πέρασε" στο νομό και καίει στα Κασσιτερά και τη Συκορράχη του δήμου Μαρωνείας-Σαπών

Καβάλα: Καλύτερη η κατάσταση - Σε Αβραμυλιά και Διαλεκτό τα δύο μέτωπα

Για τρίτη μέρα συνεχίζεται η πυρκαγιά στο δήμο Νέστου με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών και των εθελοντών. Ωστόσο, η κατάσταση σήμερα, και κυρίως μετά το μεσημέρι, άρχισε να βελτιώνεται καθώς έχουν εξασθενίσει οι άνεμοι και αυξήθηκαν οι ρίψεις νερού από αέρος.

Τα δυο κυριότερα μέτωπα της φωτιάς είναι στα χωριά Αβραμυλιά και στο Διαλεκτό, όπου επιχειρούν συνολικά 44 πυροσβέστες, με 15 υδροφόρα οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και πολλοί εθελοντές, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη, τύπου Canadair το ένα μάλιστα ήρθε από την Κροατία.

Φωτιά στο Ηράκλειο

Σε πλήρη εξέλιξη αλλά σαφώς οριοθετημένη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Ασήμι Δήμου Γόρτυνας Ηρακλείου και προήλθε από φλόγες σε δασική έκταση, αργά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Συντονιστικό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι προσπάθειες 30 πυροσβεστών με 14 οχήματα είχαν σαν αποτέλεσμα η φωτιά η φωτιά να μην εξαπλωθεί, ενώ τις προσπάθειες κατάσβεσης των επίγειων δυνάμεων συνδράμουν τα μέλη της αερομεταφερόμενης ομάδας τα οποία έφτασαν με πυροσβεστικό ελικόπτερο το οποίο πραγματοποιεί ρίψεις.

Η φωτιά βρίσκεται αυτή την ώρα σε ρέμα της περιοχής με έντονη καύσιμη ύλη.

Πυρκαγιά στο Άργος

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13:30 της Τετάρτης 22 Αυγούστου στην περιοχή Άκοβα στο Άργος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά εντοπίστηκε βορειοδυτικά και πίσω από το κάστρο του Άργους, σε γεωργική έκταση να καίει.

Σε επιφυλακή στη Φθιώτιδα

Αναζωπυρώσεις στη Δυτική Φθιώτιδα απείλησαν σήμερα να δημιουργήσουν νέο μέτωπο. Το μεσημέρι μία αναζωπύρωση πολύ κοντά στη Μακρακώμη έβαλε σε κίνδυνο σπίτια που υπάρχουν στην περιοχή, όμως η παρέμβαση όμως των πυροσβεστών με επίγεια και εναέρια μέσα απέτρεψε τον κίνδυνο. Παρόμοιο σκηνικό είχαμε και τις πρώτες πρωινές ώρες στην ίδια περιοχή με περισσότερο από 10 σπίτια να κινδυνεύουν και τους πυροσβέστες να κυνηγούν τις φλόγες λίγα μέτρα από τις αυλές.


capital.gr





Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ