Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Χίος: Mετά από 2 χρόνια επέστρεψε ο Ρουκετοπόλεμος

24/04/2022
59 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μετά από 2 χρόνια το βρονταδούσικο έθιμο προσέλκυσε και πάλι τα βλέμματα επισκεπτών αλλά και διεθνών Μ.Μ.Ε. Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο.

Εντυπωσιακός και με δεδομένα διεξαγωγής μακριά από τις υπερβολές του παρελθόντος, ο Ρουκετοπόλεμος, το χιακό και συγκεκριμένα Βρονταδούσικο έθιμο του Πάσχα, που κατάφερε να γίνει το επίκεντρο των διεθνών Μ.Μ.Ε. επέστρεψε μετά από δύο χρόνια πανδημίας, χαρίζοντας μοναδικό θέαμα και φωτογραφικά στιγμιότυπα σε όσους επέλεξαν να το παρακολουθήσουν από κοντά.

 Όπως προστάζει η παράδοση τα αντίπαλα συνεργεία των δύο ενοριών ξεκίνησαν μαζί την παρέλαση στην παραλιακή ζώνη του Βροντάδου με στόχο να φθάσουν στο σημείο όπου οι δρόμοι τους χωρίζουν για να λάβουν «θέσεις μάχης».

Σύμφωνα με τον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο politischios.gr μετά τις 8 το βράδυ, αφού προηγήθηκε το στήσιμο των ρουκετοσυρτών, τα συνεργεία πραγματοποίησαν δοκιμαστικές ρίψεις προς τα καμπαναριά των ενοριών προκειμένου να διαπιστωθεί ότι οι βολές δεν θα χτυπήσουν τα σπίτια που βρίσκονται στην ενδιάμεση ζώνη.

Μόλις οι καμπάνες σήμαναν 11 το βράδυ, οι πρώτες μαζικές ρίψεις έκαναν τη νύχτα μέρα ενώ μία ώρα αργότερα οι ρουκέτες μαζί με εκατοντάδες πυροτεχνήματα μετέφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου.

Η συνέχεια το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, όπου Δήμος Χίου μαζί με εθελοντές θα μαζέψουν τα χιλιάδες ρουκετόξυλα από τις αυλές των σπιτιών και τους δρόμους, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τον Ρουκετοπόλεμο του 2023.


news247.gr - politischios.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ