Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΑΥΞΗΣΗ 20-30% ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

31/01/2020
3 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Δυναμικό “came back” ετοιμάζουν οι Ρώσοι τουρίστες στο Νησί μας, αφού σύμφωνα με τις προκρατήσεις, η αύξηση τους για τη νέα σεζόν, θα κυμανθεί στο 20-30%, βάζοντας έτσι ένα τέλος, στην συνεχή πτώση των τελευταίων ετών.

Πιο συγκεκριμένα, το 2017 είχαν έρθει στην Κω 34.311 επισκέπτες από την Ρωσία, το 2018 ήρθαν 30.115, ενώ πέρυσι 23.484.

Το αρνητικό αυτό κλίμα που παρουσιάστηκε τα τελευταία χρόνια, όπως μας λένε και οι τουριστικοί φορείς, φαίνεται να αντιστρέφεται, κυρίως, λόγω της σταθερής ισοτιμίας του νομίσματός τους (ρουβλίου) έναντι του ευρώ, αλλά και των προσφορών στα ξενοδοχεία, με τους tour operators να έχουν ήδη αυξήσει τις πτήσεις τους προς την χώρα μας.

Στην Κω, η Ρώσικη αγορά παρουσίασε μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, όμως σύμφωνα με τις προκρατήσεις, φέτος βρίσκεται στις κορυφαίες επιλογές τους, με τις πτήσεις να ξεκινούν από τον Μάιο.

Όσον αφορά το προφίλ των Ρώσων τουριστών, οι «ειδικοί», μας λένε ότι πρόκειται για πελάτες δύο ταχυτήτων, είτε δηλαδή αυτών που ξοδεύουν πάρα πολλά, είτε αυτών που ξοδεύουν ελάχιστα, ωστόσο η απουσία τους (και των «δύο») έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητή τα τελευταία χρόνια, στην οικονομία του νησιού.

Ε. ΣΑΜΑΡΑΣ (Biblio-Globus): ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΗ 20-30% - ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΠΤΗΣΕΙΣ

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Ευριπίδη Σαμαρά, εκ μέρους του tour operator «Biblio-Globus» που έχει την μεγαλύτερη μερίδα Ρώσων πελατών στο Νησί, μας ανέφερε ότι υπάρχει αύξηση 20-30% και ότι ήδη πρόσθεσαν μία επιπλέον πτήση την εβδομάδα, από Μόσχα προς το Νησί μας (συνολικά 5 πτήσεις την εβδομάδα).

«Τα τελευταία 3 χρόνια – είπε- σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των Ρώσων τουριστών προς την Τουρκία, με αποτέλεσμα η χώρα μας να χάσει ένα σημαντικό μερίδιο πελατών της. Βλέπουμε ότι φέτος υπάρχει μία αύξηση του ενδιαφέροντος, η οποία για την Κω κυμαίνεται στο 20-30%. Εμείς προσθέσαμε ήδη μία επιπλέον πτήση την εβδομάδα και το πρώτο δρομολόγιο, θα ξεκινήσει στις αρχές Μαϊου».

Όσον αφορά το προφίλ των Ρώσων πελατών, ο κ. Σαμαράς, μας ανέφερε ότι πρόκειται, στην πλειοψηφία τους, για ποιοτικούς πελάτες, που έρχονται για διακοπές με τις οικογένειές τους και ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα, σε σχέση με τους υπόλοιπους τουρίστες.

Β. ΜΑΝΙΑΣ (ΔΗΜΟΣ): ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ…

Την ανάγκη να επιστρέψουν οι Ρώσοι πελάτες στην Κω, μας εξέφρασε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, υπεύθυνος για τον Τουρισμό κ. Βασίλης Μανιάς. «Οι Ρώσοι ξεκίνησαν πολύ δυναμικά την παρουσία τους στην Κω, πριν από χρόνια, ξοδεύοντας αρκετά χρήματα κατά την διάρκεια των διακοπών τους. Στην πορεία, έπεσε η ποιότητά τους, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλοί πελάτες σε σχέση με τους άλλους. Φυσικά και θέλουμε να επιστρέψει αυτή η αγορά στην Κω και απ’ ότι πληροφορούμε φαίνεται ότι παρουσιάζει άνοδο».

Κλείνοντας, ο κ. Μανιάς μας ανέφερε ότι δεν είναι στο πρόγραμμα του Δήμου η παρουσία στην έκθεση που θα γίνει στη Ρωσία, ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο αυτό να αλλάξει και τελικά να δώσει το παρών ο Δήμος.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΤΣΟΥΡΗΣ (Δ/ΝΤΗΣ ΟΜΙΛΟΥ ΚΥΠΡΙΩΤΗ): ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΑΣΗ

Ο κ. Σταύρος Ματσούρης, διευθυντής του Ομίλου Κυπριώτη, μας επιβεβαίωσε και αυτός με τη σειρά του ότι για τη νέα σεζόν, υπάρχει μία ανοδική τάση για την Ρωσική αγορά. «Τα μέχρι τώρα στοιχεία – ανέφερε- μας δείχνουν ότι υπάρχει μία άνοδος στη ζήτηση και γι’ αυτό εξετάζεται να μπουν και 1-2 πτήσεις την εβδομάδα παραπάνω».

Όσον αφορά το προφίλ των Ρώσων, μας ανέφερε ότι υπάρχουν αυτοί που ξοδεύουν πολλά και αυτοί που ξοδεύουν ελάχιστα. Όσοι μένουν στα all inclusive ξενοδοχεία συνήθως δεν ξοδεύουν πολλά, ωστόσο αυτοί που μένουν σε πιο ακριβά ξενοδοχεία, έχουν την δυνατότητα και δαπανούν αρκετά χρήματα».

ΝΤΙΝΑ ΣΒΥΝΟΥ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ – ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ…

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Ντίνα Σβύνου έκανε λόγο για μία σημαντική αγορά, που το Νησί έχει ανάγκη και την θέλει πίσω. «Υπάρχει γενικά μία άνοδος 35% για την Ελλάδα από την Ρωσική αγορά. Για την Κω η αύξηση είναι μικρότερη, ωστόσο είναι πολύ θετικό, γιατί μετά από χρόνια πτωτικής πορείας, βλέπουμε ότι ανακάμπτει. Πρόκειται για μία σημαντική αγορά που στην αρχή, είχε δείξει τις οικονομικές δυνατότητές της. Οι ποιοτικοί Ρώσοι πελάτες έχουν λείψει από το Νησί. Είναι αυτοί που θα αγοράσουν τα πιο ακριβά κρασιά, θα ενοικιάσουν το πιο πολυτελές σκάφος, το πιο ακριβό αυτοκίνητο και γενικά θα ξοδέψουν. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια, λόγω του μαζικού τουρισμού, ήρθαν και Ρώσοι που δεν ξόδευαν αρκετά, όμως σίγουρα ανάμεσά τους υπάρχουν και αυτοί οι πελάτες που προανέφερα και τους έχει ανάγκη η τουριστική οικονομία του νησιού. Αυτό φάνηκε τα τελευταία χρόνια, που είχαμε πολλούς τουρίστες, αλλά δεν είχαμε τα ανάλογα έσοδα».


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ