Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

09/10/2021
670 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν οι βάσεις των σχολών για τους υποψηφίους που διαγωνίστηκαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις και πέτυχαν την πρόσβαση τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεκάδες απόφοιτοι από τα Λύκεια του νησιού μας, πήραν το εισιτήριο για την ανώτατη σχολή και είναι έτοιμοι για τη νέα σελίδα στη ζωή τους.

Ανάμεσά τους εκείνοι που διακρίθηκαν, ξεχώρισαν για την επίδοσή τους, αλλά και εκείνοι που χωρίς να επιτύχουν άριστα αποτελέσματα, κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους και να εισαχθούν τελικώς στην σχολή που επιθυμούσαν, προσπερνώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Μοιράζονται μαζί μας την χαρά τους και μας εξηγούν πώς οργάνωσαν την μελέτη τους, πώς νίκησαν το άγχος τους και μας αποκαλύπτουν τη “συνταγή” της επιτυχίας.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΜΕΡΙΝΗΣ: ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ…


Ο Δημήτρης Μιμερίνης, μαθητής του 2ου Λυκείου, της Θετικής κατεύθυνσης συγκέντρωσε 16.922 μόρια και πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών Πάτρας.

Δηλώνει αρκετά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, γιατί τι συγκεκριμένο Τμήμα ήταν η πρώτη του επιλογή, καθώς μπορεί να του προσφέρει πολλές επαγγελματικές δυνατότητες, ενώ του αρέσουν και τα μαθήματα που διδάσκονται.

Τα φετινά θέματα όπως μας λέει, ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας, με το μάθημα της Χημείας, να τον δυσκολεύει περισσότερο.

Το φροντιστήριο, τον βοήθησε πολύ για να πετύχει τον στόχο του και πιστεύει, ότι εάν κάποιος δεν πηγαίνει φροντιστήριο, θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια για να τα καταφέρει.

Ο Δημήτρης δεν είχε πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά όποτε αυτό ήταν δυνατό, προτιμούσε να πηγαίνει βόλτα με τους φίλους του.

Η συνταγή της επιτυχίας για να γράψει κάποιος καλά στις Πανελλήνιες, όπως μας λέει, είναι η σκληρή δουλειά και η συγκέντρωση στο διάβασμα


ΔΡΟΣΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ


Η Δέσποινα Δρόσου, μαθήτρια του Λυκείου Ζηπαρίου συγκέντρωσε 14.846 μόρια και πέρασε στο Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτελούσε και την πρώτη της επιλογή. Όπως μας λέει, επέλεξε το συγκεκριμένο τμήμα, γιατί της άρεσε η λογιστική ως επάγγελμα, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι και ο πατέρας της είναι λογιστής, με την ίδια να θέλει να συνεχίσει στον ίδιο τομέα.

Τα φετινά θέματα της φάνηκαν βατά, με κάποιες όμως δυσκολίες, ιδιαίτερα στα μαθήματα των Οικονομικών. Πήγαινε φροντιστήριο και θεωρεί την βοήθειά του σημαντική, ενώ πιστεύει ότι δεν είναι ακατόρθωτο να γράψει κάποιος χωρίς την βοήθεια του φροντιστηρίου, ωστόσο χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια.

Στον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο της, συνήθιζε να βγαίνει για βόλτα και για καφέ με την παρέα της.

Για να γράψει κάποιος καλά στις εξετάσεις, όπως μας λέει, πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση, υπομονή και επιμονή και να μην επηρεάζεται από τους άλλους γύρω του.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΓΑΡΑΣ: ΣΩΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ


Ο Αντώνης Τσιγαράς, μαθητής του 2ου Λυκείου της Θετικής κατεύθυνσης συγκέντρωσε 11.946 μόρια και εισήχθη στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Δυτικής Αττικής. Δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, αφού πιστεύει ότι μπορούσε να είχε πάει καλύτερα.

Τα φετινά θέματα των εξετάσεων, του φάνηκαν πιο εύκολα σε σχέση με τα θέματα των προηγούμενων χρόνων, με την Χημεία να τον δυσκολεύει περισσότερο.

 Ο Αντώνης πήγαινε φροντιστήριο και θεωρεί καθοριστική την βοήθειά που είχε, τονίζοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να γράψει κάποιος σήμερα καλά, χωρίς φροντιστήριο.

Στον ελεύθερό του χρόνο, προτιμούσε να αφιερώνει χρόνο στον εαυτό του και να ξεκουράζεται, ώστε να παίρνει ανάσες και δυνάμεις για να συνεχίσει πάλι το διάβασμα.

Συστήνει στους νέους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων να κάνουν μεθοδικό διάβασμα και να έχουν σωστό προγραμματισμό, ώστε να καταφέρουν στο τέλος να πετύχουν τον στόχο τους.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ


Ο Αντώνης Καμπουράκης, μαθητής του 2ου Λυκείου συγκέντρωσε 11.475 μόρια και πέρασε στο Τμήμα Λογοθεραπείας στην Καλαμάτα. Δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος, καθώς πιστεύει ότι μπορούσε να είχε πάει καλύτερα. Πιστεύει ότι τα φετινά θέματα εξετάσεων ήταν πιο εύκολα σε σχέση με τα περσινά, με την Φυσική, να είναι το μάθημα που τον δυσκόλεψε περισσότερο.

Ο Αντώνης πήγαινε φροντιστήριο και όπως μας λέει, τον βοήθησε πολύ. Θεωρεί ότι για να πετύχει κάποιος χωρίς την βοήθεια του φροντιστηρίου, θα πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια και να έχει περισσότερη στήριξη από τους καθηγητές του σχολείου. Στον (λίγο) ελεύθερο χρόνο που είχε, τον περνούσε με τους φίλους τους, πηγαίνοντας βόλτες.

Ως μυστικά της επιτυχίας, για να γράψει κάποιος καλά στις πανελλήνιες, θεωρεί ότι είναι η συγκέντρωση και η προσήλωση στον στόχο.


(Να σημειώσουμε ότι δεν έχουμε στην κατοχή μας τον πλήρη κατάλογο των μαθητών που πέρασαν σε Πανεπιστήμια, καθώς όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια απαγορεύεται – λόγω προσωπικών δεδομένων – η δημοσίευσή τους. Εάν κάποιος μαθητής που πέρασε σε Πανεπιστήμιο, επιθυμεί να συμμετάσχει στο αφιέρωμά μας, τότε μπορεί να επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο του ρεπορτάζ στο τηλ. 6948890996)


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/10 - 18:41
χωρίς τη βοήθεια του δημόσιου σχολείου κινούμαστε σε μετριότητα !
και οι 4 μαθητές τονίζουν την αναγκαιότητα του φροντιστηρίου, χωρίς τη βοήθεια του δημόσιου σχολείου κινούμαστε σε μετριότητα !Συνδυασμός και των 2, δίνουν υψηλές βαθμολογίες στις Π.Ε. !Οι 2 διαφορετικές προσεγγίσεις στην ύλη, μόνο θετικά επιδρούν .Συγχαρητήρια στους μαθητές και καλή σταδιοδρομία !

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ