Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Νικητιάδης από Κω: «Δίνοντας σε εμένα δύναμη αποκτάμε φωνή»

18/04/2019
372 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Την πρώτη του συνέντευξη ως υποψήφιος ευρωβουλευτής παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Γιώργος Νικητιάδης από το ΚΙΝΑΛ. Τον υποψήφιο προλόγισε ο κ. Νίκος Κανταρζής εκ μέρος της νομαρχιακής του ΚΙΝΑΛ. Στο πάνελ ήταν ο κ. Γιάννης Καρπαθάκης στέλεχος του κόμματος επί σειρά ετών καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές κα. Κατερίνα Γαβαλά και κ. Βασίλης Χατζηγιακουμής.

 Ο κ. Νικητιάδης στην εισήγησή του έκανε λόγο για τιμή της κας. Γεννηματά και του κόμματος προς το πρόσωπό του. Αναφέρθηκε στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους νησιώτες και χρειάζονται μία ευρωπαϊκή λύση όπως είναι το μεταναστευτικό, ο Φ.Π.Α. και η νησιωτικότητα.

 Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής τόνισε ότι η Ευρώπη είναι μία μεγάλη πρόκληση από μόνη της και έχει προσφέρει τα μέγιστα στα κράτη μέλη. Η Ένωση έφερε ειρήνη σε μία ήπειρο που είχε ταλαιπωρηθεί από πολλούς πολέμους, κάτι που είναι ένα μεγάλο επίτευγμα από μόνο του. Η Ε.Ε. εφάρμοσε πολιτικές ώστε να έχουμε ένα κράτος δικαίου , ένα κράτος με κοινωνικό πρόσωπο και ισονομία πολιτών.

 Σήμερα η Ε.Ε. βρίσκεται σε μία κρίση όπως για παράδειγμα συμβαίνει με το Brexit και την άνοδο της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού, σημείωσε ο υποψήφιος προσθέτοντας ότι η Ευρώπη θα μπει μπροστά για την διάσωση του πλανήτη, πρέπει να εξετάσει την μεταναστευτική της πολιτική και να ελέγξει την φοροδιαφυγή μεγάλων επιχειρήσεων.

 Ο κ. Νικητιάδης ανέφερε ότι μέγα ζήτημα για τον ίδιο είναι οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. και η κατάργηση είναι ήττα. Χαρακτήρισε εγκληματική την διασύνδεση του μεταναστευτικού με το Φ.Π.Α. και πρόσθεσε ότι όλα τα νησιά δικαιούνται χαμηλό φόρο.

 Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό ο τέως υφυπουργός πολιτισμού και τουρισμού ξεκαθάρισε ότι αγαπάει τους συνανθρώπου του όμως δεν μπορεί η Ελλάδα να σηκώνει το βάρος και θα πρέπει και άλλες χώρες να δεχτούν μετανάστες, κάτι που πρέπει να τεθεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

 Πρόσθεσε ότι  προτέρημα είναι η διεκδίκηση ενιαίας πολιτικής άμυνας και να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή τουριστική στρατηγική. Αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει καμία τουριστική πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο ούτε καν επίτροπος τουρισμού.

 «Δίνοντας σε εμένα δύναμη αποκτάμε φωνή» τόνισε ο κ. Νικητιάδης. Σε ερώτημα της Μ. Παπαζαχαρίου για το μέλλον της Ευρώπης ο υποψήφιος είπε ότι η πρόταση για ομόσπονδο κράτος είναι κάτι το οποίο στηρίζει και θα ήταν μία προοπτική οραματική.

 Σε ερώτησή μας για την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού και την ανισότητα που υπάρχει ανάμεσα στους ευρωπαίους πολίτες και τα κράτη ο κ. Νικητιάδης σχολίασε λέγοντας ότι πρέπει να επικρατούν οι προοδευτικές δυνάμεις ώστε να υπάρχει συνοχή και να λυθούν τα προβλήματα ανισότητας που υπάρχουν.

 Επίσης μίλησε για ένα χάος λόγο της κατάστασης στην Αγγλία λέγοντας ότι θα έχει αντίκτυπο και στον τουρισμό της χώρας μας. Όπως είπε ο υποψήφιος η πολιτική ηγεσία δεν έκανε καμία κίνηση ώστε να καλυφθεί το κενό από άλλες αγορές ή να αναπτύξει στρατηγικής προσέλκυσης Βρετανών. Ούτε βέβαια βρήκε τρόπο να αντιμετωπίσει την εκρηκτική αύξηση της Τουρκίας.

 Σε αυτό το σημείο επέρριψε και ευθύνες στην περιφέρεια η οποία όπως είπε ο κ. Νικητιάδης δεν έχει γραφείο στις Βρυξέλλες και καμία τουριστική πολιτική ώστε να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν από την μείωση των Βρετανών και την τουριστική αύξηση της Τουρκίας.

 Σάντυ Λαδικού

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ