Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Χατζημάρκος: Τα νησιά μας, αντιμετώπισαν με μεγάλη επιτυχία όλες τις προκλήσεις την διετία της πανδημίας

31/12/2021
43 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Την βεβαιότητα ότι τα νησιά της περιφέρειάς μας, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και αντιμετώπισαν με μεγάλη επιτυχία όλες τις προκλήσεις την διετία της πανδημίας του κορωνοϊού, εξέφρασε χτες, στην τελευταία συνέντευξη Τύπου για το 2021 που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Με την ευκαιρία, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συστηματική στάση που επιμένουν να τηρούν μερικοί, με τη μιζέρια, την γκρίνια και τη στείρα κριτική απέναντι σε όλα.
«Φέτος, μας χάλασε τα σχέδια των Χριστουγέννων η πανδημία, γι’ ακόμη μια χρονιά αλλά, νομίζω πως έχουμε ακόμη αποθέματα και δύναμης και ψυχραιμίας, να τα αντιμετωπίσουμε όλα. Και αυτό το λέω κυρίως, για εμάς στα νησιά –στην περιφέρειά μας. Είναι ξεκάθαρο, ότι στον απολογισμό μας –τόσο προσωπικό όσο και συλλογικό- καταλαβαίνουμε πια, ότι από τις περιοχές με τα καλύτερα αποτελέσματα ή με τις λιγότερες επιπτώσεις από αυτό το πολύ μεγάλο κακό που βρήκε όλο τον κόσμο, είναι τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες. Δεν έχουμε την πολυτέλεια εδώ και πολλά χρόνια, της ειρήνης.
Ωστόσο, σε ένα επίπεδο πιο μακροσκοπικής θεώρησης των πραγμάτων, θέλω να βλέπω τους απολογισμούς αυτών των δύσκολων ετών σε σύγκριση με τους απολογισμούς από τα χρόνια της ευημερίας και της κανονικότητας –την οποία θέλουμε να επιστρέψει. Κι αυτό γιατί, θέλω να δω πόσο πίσω μείναμε από την κρίση. Θα σας πω πάρα πολύ έντιμα, πως ο απολογισμός της διετίας της πανδημίας για τα νησιά μας, δεν είναι φτωχότερος από τον απολογισμό των ετών της ευημερίας και της ηρεμίας. Αυτό, μου δίνει τη δύναμη να απευθύνομαι στους πολίτες λέγοντας πως η περιοχή αυτή, έχει προοπτική και δύναμη να κοιτάξει και το 2022 κατάματα χωρίς να το φοβηθεί καθόλου.
Τι περιμένουμε από το 2022; Είναι προφανές ότι θα φέρει νέα αγωνία. Όσο δεν λήγει ο συναγερμός της πανδημίας, είναι προφανές ότι κανένας δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια σε όλη την έκταση τις επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο…», όπως είπε.
Ο κ. Χατζημάρκος, επικαλούμενος τη μεγάλη και μακροχρόνια συζήτηση περί ‘μονοκαλλιέργειας’ του τουρισμού στην περιοχή μας από φορείς, παράγοντες κ.λπ. που κυριαρχούσε –μέχρι και σήμερα- στον δημόσιο διάλογο, τόνισε:
«Έχει κανένας το κουράγιο να βγει σήμερα και να δηλώσει, ότι αυτά τα δύο χρόνια που κατέρρευσε η παγκόσμια οικονομία, εμείς μείναμε όρθιοι επειδή είχαμε μονοκαλλιέργεια; Δεν είναι πολιτικά ορθό να λέγεται, αλλά είναι η αλήθεια. Ευτυχώς λοιπόν, που κανένας διάλογος τοπικά με στόχο το σπάσιμο της μονοκαλλιέργειας του τουρισμού, δεν πέτυχε γιατί σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα των νησιών, οφείλονται ακριβώς σε αυτό!»
Ο περιφερειάρχης είπε ακόμη πως δεν έγιναν όλα από μόνα τους, καθώς υπήρχε σωστή διαχείριση, σχέδιο, αντανακλαστικά αλλά και… επίθεση.
«Απαντώ στους συμπατριώτες μας επί της συζήτησης αυτής λέγοντας πως εν καιρώ ειρήνης και ηρεμίας, ότι την επόμενη φορά που θα καθίσετε να συζητήσετε για το πόσο επικίνδυνη είναι η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού, ΜΗΝ με καλέσετε!».

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΙΚΕΣ
Ο περιφερειάρχης, μίλησε και για τις ιστορικής αξίας νίκες που ήρθαν, όπως η κατάργηση του τεκμηρίου κυριότητας του Δημοσίου πάνω στην περιουσία των Δωδεκανησίων (ένας στόχος που χρονολογείται από το 1948), η δρομολόγηση για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά μας, καθώς και η ανατροπή της κατάστασης που δημιουργήθηκε με τους δασικούς χάρτες.
«Ήταν πάρα πολύ μεγάλες θεσμικές νίκες, που ήρθαν μέσα στα δύσκολα. Σε ό,τι αφορά στο ρόλο μας, το μερίδιο αγοράς που είχαμε στον Τουρισμό, κερδίσαμε έδαφος. Μπορεί, αριθμητικά να υπολειπόμαστε σε αφίξεις, όμως σε επίπεδα οικονομίας τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ ψηλά. Κι αυτό, αποτελεί την απάντηση σε μία άλλη πολύ μεγάλη διαχρονική κουβέντα που αφορά στην ποιότητα –που εκτοξεύτηκε.
Τώρα πια, είναι δύο οι ‘εχθροί’ μας: Ο ένας είναι ο ιός και ο άλλος είναι η κουλτούρα της ‘μιζέριας’ που υπάρχει σε αυτό τον τόπο, που καλλιεργείται με μεθοδικό τρόπο και υψώνεται σαν τείχος απέναντι στους κατοίκους και τα ισοπεδώνει όλα».
Καταλήγοντας ο κ. Χατζημάρκος τόνισε πως αμέσως μετά από την μεγάλη ύφεση και τα προβλήματα όπως το μεταναστευτικό – προσφυγικό, η διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού βρήκε τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να στέκονται στο ύψος των απαιτήσεων και των περιστάσεων –σε όλα τα επίπεδα:
«Είμαστε περήφανοι, αφού σε όλους τους τομείς (Υγεία, Παιδεία, Τεχνικά Έργα, Υποδομές, Εκκρεμότητες από το παρελθόν) έχουμε σταθεί σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο αποτελεσμάτων. Και αυτός είναι ένας απολογισμός που μας δίνει το Κουράγιο, την Δύναμη ότι κοιτάμε στα μάτια το 2022 με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και του λέμε, ό,τι και να φέρεις, είμαστε εδώ, όρθιοι και αποφασισμένοι να πετύχουμε ξανά! Και θα πετύχουμε ξανά καθώς έχουμε πλέον την εμπειρία για να διαχειριστούμε τις κρίσεις, χτίζοντας δικά μας σχέδια».
«Τα νησιά μας κέρδισαν έδαφος μέσα σε αυτή την εμπόλεμη διετία –και θα συνεχίσουν! Αυτός είναι ο δικός μας απολογισμός, με αντικειμενικά στοιχεία», τόνισε ο κ. Χατζημάρκος και απηύθυνε έκκληση προς τους νησιώτες να εμβολιάζονται και να τηρούν με προσοχή τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.
«Ευχόμαστε το 2022 να έχουμε περισσότερες καλές ειδήσεις και περισσότερα χαμόγελα για όλους τους συμπατριώτες μας!», τόνισε χαρακτηριστικά.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ