Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εν αναμονή της εφαρμογής των νέων μέτρων τα κομμωτήρια της Κω - Αναμένουν διευκρινισεις για την "ταυτοποίηση"

03/11/2021
263 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Για μαλλί θα πάνε από το Σάββατο στα κομμωτήρια ανεμβολίαστοι και θα βγουν κουρεμένοι, που λέει και η παροιμία, καθώς ένα απλό κούρεμα μπορεί να κοστίσει 10 ευρώ επιπλέον, εξαιτίας της υποχρέωσης διενέργειας τεστ. 

Σε αναμονή βρίσκονται πάντως τα κομμωτήρια της Κω για το πως θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα και τι αντίκτυπο θα έχει στην πελατεία, καθώς από το Σάββατο θα είναι υποχρεωτική η προσέλευση των ανεμβολίαστων πελατών με μοριακό ή rapidtest. 

Το πρωί βρήκε τις κομμώτριες να δέχονται ερωτήσεις περισσότερο για την διαδικασία και όχι για επίσπευση ή ακύρωση των ραντεβού όπως διαπιστώσαμε μιλώντας με επαγγελματίες του νησιού μας. Όπως φαίνεται, υπάρχουν ερωτηματικά γύρω από τον τρόπο ελέγχου των πιστοποιητικών και το εάν τα κομμωτήρια θα δουν πτώση στα έσοδά τους. 

Έλενα και Κωνσταντίνα Πετρή HairDesign– Χωρίς αλλαγές τα ραντεβού 

Σύμφωνα με τις δύο κομμώτριες την μητέρα κα. Έλενα και κόρη κα. Κωνσταντίνα στην Μητροπόλεως, η σημερινή ημέρα δεν επεφύλασσε εκπλήξεις σε ότι αφορά τις αλλαγές στα ραντεβού καθώς ήδη οι περισσότερες πελάτισσες είναι εμβολιασμένες. 

« Γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών μας είναι εμβολιασμένο. Δεν δεχθήκαμε τηλέφωνα για αλλαγή των ραντεβού καθώς δεν τίθεται θέμα τεστ για εμβολιασμένους.» 

Οι κυρίες Πετρή πάντως ενημερώνουν τις κυρίες που κλείνουν τα ραντεβού τους ότι από το Σάββατο θα είναι υποχρεωτικό να φέρουν μαζί τους στο κομμωτήριο πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή τεστ διότι πρέπει να ελεγχθούν κατά την είσοδο αλλά και ενδεχομένως από ελεγκτικό όργανο σε τυχαίο έλεγχο. 

« Εμείς ενημερώνουμε για τις νέες διαδικασίες προκειμένου για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων. Το μόνο που περιμένουμε να διευκρινιστεί είναι εάν θα χρησιμοποιήσουμε ειδική εφαρμογή ταυτοποίησης ή κάποιον άλλο τρόπο από το Σάββατο.» 

Τόσο η κα. Έλενα όσο και η Κωνσταντίνα πάντως μας τόνισαν ότι το προσωπικό του κομμωτηρίου είναι εμβολιασμένο , τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα και απεύθυναν έκκληση να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν πράξει μέχρι στιγμής για το καλό της δημόσιας υγείας. 

ΜαρίαΤεζάρη– In Hair Studio 

Η Μαρία Τεζάρη, ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας μίλησε για το νέο τρόπο λειτουργίας από το Σάββατο εκφράζοντας τους προβληματισμούς της καθώς η υποχρέωση των τεστ ενδεχομένως θα λειτουργήσει ανασταλτικά για κάποιους να φτιάξουν τα μαλλιά τους.  

« Είναι πολύ δύσκολο για τον οποιοδήποτε που δεν είναι εμβολιασμένος για ένα κούρεμα ή χτένισμα να πρέπει να επιβαρυνθεί με το κόστος του τεστ για να επισκεφθεί το κομμωτήριο. Μας προβληματίζει εάν τελικά θα υπάρξει πτώση στην κίνηση και θα θυμίζει τις άσχημες ημέρες του lockdown.» 

Σε ότι αφορά πάντως τις αλλαγές στα ραντεβού, η ίδια μέχρι στιγμής δεν είχε κάποια ακύρωση ή αλλαγή παρά μόνο ερωτήσεις για τις νέες διαδικασίες. 

« Δεχόμαστε από το πρωί ερωτήσεις για το πότε θα ισχύει το μέτρο των τεστ. Μέχρι στιγμής δεν ζήτησε κάποιος αλλαγή στο ραντεβού του. Περιμένουμε τις οδηγίες για το πως θα γίνονται οι έλεγχοι που σίγουρα θα μας δυσκολέψουν και θα μας φέρουν σε δύσκολη θέση.» 

Η κομμώτρια μιλώντας και με συναδέλφους σε άλλες περιοχές εκφράζουν την αγωνία τους για την κίνηση στα κομμωτήρια. « Ίσως για να μην πληγεί και πάλι η οικονομία το δωρεάν τεστ από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ να ήταν μία λύση. Ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος από κάθε άποψη και φοβάμαι ότι ίσως κλείσουν και μαγαζιά με τα νέα δεδομένα». 

Σάντυ Λαδικού  


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ