Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Λάρυ Κούρος (εστίαση): Ζητάμε ενισχυτικά μέτρα - Δεν έχουν γίνει μειώσεις σε δημοτικά τέλη και πάγια έξοδα

09/02/2021
321 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της εστίασης εξαιτίας των επιπτώσεων που έχουν προκληθεί από την πανδημία. Ο Σακελλάρης Κούρος, γνωστός σε όλους Λάρυ από το εστιατόριο Νικόλας ο Ψαράς, μίλησε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 για τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται και παρουσίασε τα αιτήματα των επαγγελματιών. Όπως δήλωσε ο επαγγελματίας τα πρώτα λουκέτα σε επιχειρήσεις ξεκίνησαν ενώ δεν έχουν γίνει μειώσεις στα δημοτικά τέλη. 

« Κάθε μήνα που παραμένουν κλειστά τα μαγαζιά μας τα πάγια έξοδα ανέρχονται στα 3.000 ευρώ. Χωρίς να βάλουμε το κλειδί στην πόρτα. Ζητάμε μία βοήθεια σε ότι αφορά τα πάγια έξοδα. Οι λογαριασμοί έρχονται κανονικά σε ότι αφορά ρεύμα, νερό , τηλέφωνα και αλλά. Σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις μας προς το κράτος, απλά έχουν ανασταλεί. Θα πρέπει να πληρωθούν και κανείς δεν ξέρει πως θα τα πληρώσουμε. Τα μαγαζιά μας είναι κλειστά και θα χρειαστούν ανακαινίσεις για να ανοίξουμε. Με τι χρήματα θα γίνουν τα φρεσκαρίσματα; Μαθαίνουμε για περίπου 70 λουκέτα άμεσα σε όλο το νησί της Κω. Πόσες οικογένειες θα μείνουν χωρίς δουλειά και πως θα ζήσουν; » 

Ο εστιάτορας έθιξε και το θέμα των επιστρεπτέων προκαταβολών καθώς όσοι επαγγελματίες πήραν τελικά χρήματα, δεν γνωρίζουν ακριβώς με ποια κριτήρια καθορίστηκαν τα ποσά με αποτέλεσμα κάποιοι να πήραν 1.000 ευρώ μόλις και άλλοι 30.000 ευρώ. 

«Δεν ξέρουμε με ποια κριτήρια αποκλείστηκαν κάποιοι , πως πήραν κάποιοι αρκετά χρήματα και άλλοι λιγότερα. Σε ότι αφορά τα δημοτικά τέλη δεν λάβαμε κάποια έκπτωση αντιθέτως είχαμε προσαυξήσεις και πρόστιμα σε περίπτωση μη καταβολής εγκαίρως. Περιμένουμε τις μειώσεις. Ούτε υπάρχει ρύθμιση για την ΔΕΥΑΚ.» 

Σε ερώτηση εάν οι επαγγελματίες στην Κω ζητούν το άνοιγμα της εστίασης εξαιτίας της καλής επιδημιολογικής εικόνας, το μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΕ Κω ήταν ξεκάθαρος αντίθετος σε αυτή την φάση. 

«Δεν ζητάμε να ανοίξουμε διότι υπάρχει μεγάλο υγειονομικό πρόβλημα την δεδομένη στιγμή με τον κορονοϊό. Εάν ανοίξουν οι πράσινες περιοχές, ενδεχομένως υπάρξει αλλοίωση στοιχείων σε άλλες περιοχές που θα θελήσουν να ανοίξουν με αποτέλεσμα την ταχεία διασπορά. Δεν είναι στόχος μας να ανοίξουμε και να προκληθεί πρόβλημα. Θέλουμε απλώς ενισχυτικά μέτρα στήριξης για να ανοίξουμε όταν θα είναι οι συνθήκες καλές και δεν θα υπάρχει κίνδυνος ασθένειας του γενικού πληθυσμού.» 

Τα μέλη του ΣΕΠΕ ΚΩ την Τετάρτη συμμετέχουν στις πανελλαδικές διαμαρτυρίες των ανθρώπων της εστίασης καθώς κάθε μέρα που περνά, μεγαλώνει όλο και περισσότερο το βάρος και άγχος. Για αυτό το λόγο καλούνται όσοι επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν, να παραδώσουν συμβολικά τα κλειδιά των καταστημάτων τους και να υπογράψουν την επιστολή διαμαρτυρίας. Κλιμάκιο του ΣΕΠΕ θα βρίσκεται στο εστιατόριο Σαρδέλες στην Αβέρωφ την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 10.00 – 14.00 για την συλλογή των κλειδιών και υπογραφών.

Σάντυ Λαδικού

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Μυαλό θέλει???
Μυαλό θέλει??? 09/02 - 14:59
Ότι πληρώνουμε περνούμε
Αυτοί που πήραν €1000 είναι αυτοί που δεν κόβουν αποδείξεις...... όσοι δεν πήγαιναν τον λογαριασμό σε ένα κομμάτι χαρτί ως απόδειξη.....πήραν περισσότερα....οπότε........

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ