Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Με υψηλές αυξήσεις ξεκίνησε η διανομή πετρελαίου θέρμανσης και στην Κω

27/10/2021
172 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με αυξήσεις στην τιμή ξεκίνησε η διανομή πετρελαίου και στην Κω. Αν και υπάρχει ζήτηση, οι καταναλωτές εμφανίζονται διστακτικοί και βρίσκονται σε αναμονή καθώς ελπίζουν ότι τις επόμενες ημέρες ίσως σημειωθεί μία πτώση στην τιμή και έτσι θα πληρώσουν και λιγότερα χρήματα για να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης. 

Ηλίας Μαρίνος : Οι καταναλωτές ελπίζουν σε πτώση τιμών  

Σύμφωνα με τον πρατηριούχο κ. Ηλία Μαρίνο αρκετοί καταναλωτές έχουν παραγγείλει ήδη πετρέλαιο θέρμανσης όμως η άνοδος της τιμής δεν δίνει το περιθώριο να γίνουν περισσότερες και μεγάλες παραγγελίες. Η τιμή στο βαρέλι έχει φτάσει τα 110$ κάτι που έχει επηρεάσει την τιμή των καυσίμων παγκοσμίως. 

« Ήδη αρκετοί καταναλωτές έχουν κάνει τις παραγγελίες τους για πετρέλαιο θέρμανσης και ξεκινά και η διανομή. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαριστεί το τοπίο και θα φανεί η τάση της ζήτησης καθώς ακόμη είναι νωρίς αφού μας ευνοεί ο καλός καιρός.» 

Σε ότι αφορά την τιμή φέτος, το πετρέλαιο θέρμανσης η μέση τιμή στην Κω διαμορφώνεται στο 1,22 ευρώ – 1,25 ευρώ το λίτρο ενώ πέρυσι η τιμή ήταν περίπου στο 0,87 ευρώ.  

« Η τιμή είναι αρκετά αυξημένη σε σχέση με πέρυσι εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των τιμών διεθνώς. Το βαρέλι κοστίζει σήμερα 110 δολάρια και αν συνεχιστεί η άνοδος, θα ανέβουν όλα τα καύσιμα και στην Ελλάδα.» 

Σύμφωνα με τον κ. Μαρίνο οι πελάτες σχολιάζουν την τιμή και πολλοί περιμένουν μήπως πέσει η τιμή το επόμενο διάστημα. « Μας ρωτούν την γνώμη μας εάν υπάρχουν ελπίδες πτώσης της τιμής. Είναι κάτι το οποίο δεν γνωρίζουμε και που διαμορφώνεται καθημερινά. Επίσης αρκετοί καταναλωτές περιμένουν τα επιδόματα θέρμανσης καθώς φέτος ανακοινώθηκε ότι θα δοθούν μεγαλύτερη επιδότηση». 

Ηλίας Γρηγοριάδης : Λόγω τιμής δεν υπάρχει έντονη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης 

Ανάλογη είναι η εικόνα που έχει ο ιδιοκτήτης πρατηρίων κ. Ηλίας Γρηγοριάδης καθώς οι καταναλωτές έχουν ξεκινήσει τις παραγγελίες στο πετρέλαιο θέρμανσης όμως η αυξημένη τιμή βάζει «φρένο» στις μεγάλες παραγγελίες. 

« Η τιμή σήμερα στην Κω κυμαίνεται μεταξύ 1,22 ευρώ το λίτρο και 1,25 ευρώ. Εάν συνεχιστεί η αυξητική τάση τότε δύσκολα θα δούμε πτώση στην τιμή άμεσα. Το τελευταίο 1,5 μήνα καθημερινά ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου και για αυτό το λόγο σημειώνονται μεγάλες αυξήσεις στις τιμές όλων των καυσίμων. Επιπλέον στην Κω υπάρχει και το κόστος των μεταφορικών και για αυτό το λόγο παρουσιάζει διαφορά σε σχέση με την Αθήνα σε ότι αφορά την τελική τιμή.» 

Ο κ. Γρηγοριάδης σημείωσε ότι υπάρχει ζήτηση η οποία προς το παρόν δεν είναι τόσο έντονη όσο πέρυσι. « Λόγω τιμής και εξαιτίας του καλού καιρού ναι μεν υπάρχει ζήτηση αλλά όχι τόσο έντονη σε σχέση με το ξεκίνημα πέρυσι. Δεχόμαστε από όλους ερωτήσεις για την πορεία των τιμών όμως είναι πολύ δύσκολο να σημειωθεί μεγάλη αύξηση μέσα σε μία μέρα. Δηλαδή αποκλείεται από 1,22 να πάει 1,10 η τιμή του λίτρου μέσα σε μία δύο μέρες. Αν προκύψει, θα είναι μία σταδιακή διαδικασία. Πάντως πέρυσι το ξεκίνημα ήταν στο 0.87 και έκλεισε τον Απρίλη με την τιμή να βρίσκεται στο 1.02 το λίτρο.» 

Σάντυ Λαδικού  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ