Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μ. Παπαδόπουλος: Από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου τα πρώτα πολυθέσια ταξί

07/02/2022
372 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Από τα νησιά της περιφέρειας Nοτίου Αιγαίου θα ξεκινήσει η κυκλοφορία και λειτουργία των πρώτων πολυθέσιων ταξί, έξι και εννέα θέσεων σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες από τη Ρόδο ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος που πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί μας και είχε ήδη συναντήσεις τόσο με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και με τοπικούς φορείς που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου του.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στην οποία παρευρέθηκαν ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας,  ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ο κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι από το Νότιο Αιγαίο θα ξεκινήσει εκτός απροόπτου αυτή την τουριστική περίοδο πιλοτικά η κυκλοφορία των πολυθέσιων ταξί με σκοπό την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν μετά τα χρόνια και συνεχή αιτήματα του κλάδου.

Μάλιστα για το θέμα είχε προγραμματιστεί αμέσως μετά συνάντηση με όλα τα σωματεία ταξί της περιφέρειας ώστε να γίνει ενημέρωση και να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για το τι θα ισχύσει.

«Για τα ταξί θα καθορίσουμε με τι ποσοστά θα λειτουργήσουν στη Δωδεκάνησο και για κάθε νησί ξεχωριστά ή ανάλογα με πόσα ταξί έχει κάθε δήμος περιοχή ή πιάτσα και όλα αυτά συντελούν στο να μειωθεί και η παράτυπη μεταφορά και υποκλοπή έργου. Μάλιστα θα υπάρχει η δυνατότητα να μεταφέρουν αυτά και αναπηρικό καρότσι. Έτσι θα δώσουμε καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών» δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και πρόσθεσε:

«Στόχος μας είναι αυτή η τουριστική περίοδος. Υπάρχει ένα πρόβλημα: η καθυστέρηση στις παραγγελίες αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο. Τις επόμενες ημέρες θα βγει η απόφασή μου,  η οποία θα καθορίζει το πώς θα κυκλοφορούν. Άρα άμεσα θα μπορούν να παραγγείλουν τα αυτοκίνητά τους όσοι ενδιαφέρονται. Πιστεύω ότι θα δούμε τον Ιούνιο να κυκλοφορούν τέτοια αυτοκίνητα στη Δωδεκάνησο. Το παλιό όχημα το αποσύρεις,  το πουλάς και παίρνεις ένα …εννιαθέσιο».

Η συνέντευξη αναλυτικά
Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ευχαρίστησε δημόσια τον κ. Παπαδόπουλο γιατί όπως είπε είναι ένας ακούραστος εργάτης πολύ αφοσιωμένος στον στόχο του και για την περιφέρεια είναι ένας καθημερινός συνεργάτης, εξαιρετικά αποτελεσματικός.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η παρουσία της κυβέρνησης στο νησί μας έχει ήδη αποδειχθεί με την κατασκευή σε χρόνο ρεκόρ της γέφυρας στον Μάκκαρη ποταμό και επαναλαμβάνεται συχνά. «Ονομάζω τον κ. Παπαδόπουλο αν και κατάγεται από την Κοζάνη, και Ροδίτη. Έχει πολύ μεγάλη γνώση του νησιού και είναι πολύ κοντά του. Ήρθε στη Ρόδο για πολλά θέματα καθημερινότητας.

Ως δήμαρχος Ρόδου εκφράζω την ικανοποίησή μου για όσα συνέβησαν στις συναντήσεις με τους φορείς και τα σωματεία. Όσα ζητούν οι Ροδίτες είναι πράγματα τα οποία θα σπρώξουν και το νησί μπροστά και τη χώρα εφόσον η κυβέρνηση με ειδικά μέτρα καταστήσει τη Ρόδο παράδειγμα για το πώς μπορεί να γίνει και η υπόλοιπη Ελλάδα σύντομα καλύτερη σε όλα» είπε.

Ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας καλωσορίζοντας τον κ. Παπαδόπουλο δήλωσε τα εξής: «σήμερα έχουμε κοντά μας έναν φίλο της Δωδεκανήσου της Ρόδου και του Νοτίου Αιγαίου. Έναν εξαιρετικό κοινοβουλευτικό άνδρα που επί χρόνια είναι εκπρόσωπος στην εθνική αντιπροσωπεία των πολιτών αλλά έχουμε και εμείς έναν συνοδοιπόρο στα θέματα της Δωδεκανήσου γιατί είναι πάντα παρών σε ό,τι χρειαστεί.
Θέλω δημόσια να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον ίδιο και στους συνεργάτες του γιατί η πόρτα του είναι ανοιχτή, δεν έχει σκοπιμότητες, γιατί πιστεύει πολύ στην ανάπτυξη της Δωδεκανήσου που είναι πρωτοπόρα στην ελληνική οικονομία.
Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος ήταν πρωταγωνιστής στην ίδρυση της επιτροπής οδικής ασφάλειας της Βουλής. Είναι ένας άνθρωπος που θα μετουσιώσει την προσδοκία όλων μας ώστε το εθνικό σχέδιο οδικής ασφάλειας να γίνει πράξη».

Οι δηλώσεις του Υφυπουργού Μεταφορών
Ακολούθως ο υφυπουργός Μεταφορών αφού τόνισε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι η επόμενη ημέρα να είναι διαφορετική από τις προηγούμενες που ζήσαμε, αναφέρθηκε στις πολύωρες και συνεχείς συναντήσεις και συσκέψεις με σωματεία και φορείς που πραγματοποίησε όσες μέρες βρίσκεται στο νησί μας υπογραμμίζοντας ότι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για άλλη μία φορά πρωτοπορεί με συνέργειες μαζί με την κυβέρνηση. «Κουβεντιάσαμε με ανθρώπους της καθημερινότητας, γιατί το υπουργείο μεταφορών βγαίνει στην περιφέρεια, Κουβεντιάζει, ακούει και πράττει» δήλωσε και αναφέρθηκε σε τέσσερα ζητήματα: μίλησε για τα υδροπλάνα, την Αστυπάλαια, τα πολυθέσια ταξί και την οδική ασφάλεια λέγοντας τα εξής:

- Υδροπλάνα:  «Είναι μία πονεμένη ιστορία. Ξεκινήσαμε πριν από χρόνια χωρίς να έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα. Τώρα όμως έχουμε επικαιροποιήσει τον  νόμο και δώσαμε νομοθετικά τη δυνατότητα για μία προσωρινή άδεια που σημαίνει ότι ξεπερνάμε τις δυσκολίες και τις αγκυλώσεις χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια των υδατοδρομίων και των υδροπλάνων και προχωράμε έτσι για να δώσουμε όσο πιο γρήγορα τη δυνατότητα να πετάξουν τα υδροπλάνα στην Ελλάδα. Θέλουμε τα υδροπλάνα να είναι ένα βιώσιμο έργο που θα παραμείνει. Θα προσπαθήσουμε το καλοκαίρι να έχουμε τις πρώτες  πτήσεις. Αν όχι, αυτό θα γίνει αργότερα»

Αστυπάλαια: Είναι ένα ακόμα concept στο οποίο πρωτοπορεί η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου. Η Αστυπάλαια είναι το πράσινο νησί, αλλάζει μεταμορφώνεται και σε αυτό θα υπάρχουν αυτοκίνητα με ηλεκτροκίνηση και η ενέργεια θα είναι πράσινη. Όλοι προσπαθούμε σύντομα να κάνουμε την Αστυπάλαια πρώτο πράσινο νησί σε όλο τον κόσμο».
- Πολυθέσια ταξί, έξι και εννέα θέσεων: Είναι ένα αίτημα των ιδιοκτητών ταξί που μέχρι σήμερα δεν είχε υλοποιηθεί.

Εμείς αποφασίσαμε να νομοθετήσουμε πιλοτικά το Νότιο Αιγαίο να ξεκινήσει και να δούμε πώς λειτουργεί αυτό το πρόγραμμα. Δεν είναι κάτι εύκολο και απλό και αυτός είναι ο λόγος που αμέσως μετά θα έχουμε μια συνάντηση με όλα τα σωματεία ταξί του Νοτίου Αιγαίου για να δούμε τον τρόπο και τους όρους με τους οποίους θα βγάλουμε σε λίγες ημέρες την απόφαση για τη λειτουργία των πολυθέσιων ταξί, τις πιάτσες, το ταξίμετρο κ.λπ. Θα κάνουμε μία διαβούλευση για να είμαστε όσο γίνεται πιο κοντά σε ένα πετυχημένο αποτέλεσμα.

Η διεύθυνση Μεταφορών εκπροσωπεί το υπουργείο μεταφορών.
Έτσι τους ενημέρωσα για το νόμο «οδηγώντας με ασφάλεια» που ψηφίστηκε πριν από λίγο καιρό.  Κουβεντιάσαμε να αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που κάνουν εξέταση υποψήφιων οδηγών για να μειωθεί ο χρόνος και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Η νέα ομάδα εξεταστών που θα δημιουργηθεί θα εκπαιδευτεί από το υπουργείο Μεταφορών και θα πιστοποιηθεί,  κάτι που σημαίνει ότι κάθε εξεταστής θα εξετάζει τον αντίστοιχο υποψήφιο οδηγό έχοντας το δίπλωμα για το οποίο εξετάζει.
Σημειώνεται ότι, όπως έκανε γνωστό ο κ. Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρόδο πραγματοποίησε μία αιφνιδιαστική επίσκεψη στα ΚΤΕΟ που λειτουργούν στο νησί, δημόσιο και ιδιωτικό.
«Η εικόνα που αποκομίσαμε ήταν θετική και βρήκαμε και κάποιες εκκρεμότητες που χρειάζονται βελτίωση, αλλά η γενική εικόνα ήταν θετική» δήλωσε επ’  αυτού, ενώ έκανε  αναφορά και στην ΕΥΘΥΤΑ που επιτελεί σημαντικό έργο, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι επίκειται αλλαγήστον τρόπο ξέτασης των υποψήφιων οδηγών με περισσότερη διαφάνεια και εκσυγχρονισμό του ΚΟΚ που υφίσταται από το 2007. 


rodiaki.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Αναγνώστες
Αναγνώστες 07/02 - 00:43
Τουρισμός
Δρόμοι και γεφύρια παγίδες που σκοτώνουν . Φτιάξτε πρώτα αυτά και μετά τα νέα ταξί .

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ