Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ναθαναήλ: Δεν με ενημέρωσε κανείς για το συσσίτιο του Δήμου

06/05/2020
681 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Συνεχίζεται κανονικά το συσσίτιο της Ι.Μ.Κώου Νισύρου που συμπληρώνει φέτος 11 χρόνια αδιάκοπης προσφοράς προς τον κάθε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Τις τελευταίες ημέρες , ξεκίνησε συσσίτιο και ο Δήμος της Κω υποστηρικτικά, αν και όπως πληροφορούμαστε η Μητρόπολη έχει την δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες για περίπου 500 μερίδες ημερησίως για την πόλη της Κω και είχε την πρόθεση να καλύψει και τα χωριά.

« Συνεχίζεται καθημερινά η προσφορά των γευμάτων αγάπης με τα νούμερα να είναι αυξητικά κάθε εβδομάδα. Έχουμε την δυνατότητα λόγω της οργανωμένης μας κουζίνας να καλύψουμε 500 μερίδες μόνο για την πόλη καθημερινά. Σε ότι αφορά τα χωριά είχαμε κάνει και μία πρόταση και προς τον Δήμο να μαγειρεύουν εστιατόρια στα χωριά και να υπάρχει ένα εβδομαδιαίο κυλιόμενο πρόγραμμα. Θέλαμε μόνο ο Δήμος να μας εξασφάλιζε τα τρόφιμα», μας εξήγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ.

Αρκετά ενδιαφέρον παρουσιάζει το συσσίτιο της Ι. Μ. και το πως ξεκίνησε και με ποιον τρόπο έχει βοηθηθεί τόσο από την αυτοδιοίκηση, όσο και από την ιδιωτική πρωτοβουλία. « Ξεκινήσαμε δειλά και από το μηδέν το συσσίτιο πριν από 11 χρόνια. Με λίγες μερίδες τις πρώτες ημέρες οι οποίες οι ανάγκες έφεραν την αύξηση στα επίπεδα τα σημερινά. Ο δήμαρχος τότε κ. Καΐσερλης είχε αποφασίσει να συνάψει μία σύμβαση με εμάς ώστε ο δήμος να χρηματοδοτεί ετησίως το πρόγραμμα των γευμάτων αγάπης. Πραγματικά συνεχίστηκε από τον κ Κυρίτση και φυσικά σήμερα από τον κ. Νικηταρά με το ποσό να φτάνει τις περίπου 77.000 ευρώ ετησίως. Επιπρόσθετα ο Δήμος της Κω από το ξεκίνημα της πανδημίας μας ενίσχυσε με 2 άτομα στην κουζίνα οι οποίοι είναι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα παραμείνουν κοντά μας για όσο διάστημα δεν λειτουργούν οι σταθμοί.»

Ο κ. Ναθαναήλ προχώρησε και σε μία πρόταση ανοικτά μέσω του ΒτΚ» για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση των ευπαθών συμπολιτών μέσω παράλληλων διαφορετικών δράσεων της Μητρόπολης και των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου , κατόπιν συνεννόησης.

«Σε ότι αφορά τα δύο συσσίτια θα ήταν προτιμότερο μία άλλη προσέγγιση του ζητήματος καθώς υπάρχουν πάρα πολλές ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν μόνο από το καθημερινό γεύμα. Για παράδειγμα αντί για συσσίτιο ο Δήμος θα μπορούσε να ενισχύσει την προσπάθεια μοιράζοντας στους ευπαθείς τρόφιμα και είδη οικιακής χρήσης. Είναι κάτι που ως Μητρόπολη δεν έχουμε την δυνατότητα να υποστηρίξουμε, ενώ ο δήμος της Κω μπορεί. Έτσι θα εξασφαλιζόταν το καθημερινό φαγητό από την Μητρόπολη που έχει την δυνατότητα, τις υποδομές και την εμπειρία και τα επιπλέον τρόφιμα και είδη οικιακής χρήσεως θα διανέμονταν από τις υπηρεσίες του δήμου. Με αυτόν τον τρόπο θα ελάμβαναν οι συμπατριώτες μας ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια κάτι που πρέπει χρειάζονται και επιζητούν».

Θυμίζουμε σε ότι αφορά με τα καθημερινά γεύματα αγάπης της Μητρόπολης, διανέμονται από το γηροκομείο χωρίς κοινωνικά, θρησκευτικά, φυλετικά ή οικονομικά κριτήρια. Το συσσίτιο ενισχύεται οικονομικά παράλληλα από ιδιώτες και επαγγελματίες του νησιού μας οι οποίοι θέλουν να συνεισφέρουν με ανιδιοτέλεια προς τον άνθρωπο.

Σάντυ Λαδικού


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Κωα
Κωα 07/05 - 11:39
Συγχαρητήρια στον Σεβασμιότατο μας!
Κύριε Δημότη της Κω, αυτό σε πείραξε εσένα? Η ονομασία? Όχι η πράξη? Ξεκίνησε με την πρωτοβουλία της Μητρόπολης και λογικό να βοηθήσει ο Δημος! Αυτό έλειπε! Και πρέπει να ονομαστεί Γεύματα αγάπης του Δήμου και Δημοτών? Θεε μου!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 07/05 - 00:54
1234
ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΔΕΣΠΟΤΑΣ ΝΑ ΥΠΑΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝΑΙ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΗΝΟΥΝΑΙ 6 7 ΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ
Δημότης Κω
Δημότης Κω 06/05 - 22:53
Γεύματα Αγάπης από τους τους Δημότες της Κω
Εφόσον ο Δήμος χρηματοδοτεί με 77.000 € το συσσίτιο από το 2011 μέχρι και σήμερα δηλαδή εμείς οι δημότες έχουμε προσφέρει περίπου 750.000 € τα γεύματα θα έπρεπε να ονομάζονται γεύματα αγάπης του Δήμου και των Δημοτών της Κω

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ