Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ν. Μηταράκης στο Ράδιο Πρώτο: Τι είπε για συλλήψεις κατάσκοπου, νέα δομή, αποσυμφόρηση νησιών – Προσπάθεια διατήρησης μειωμένου ΦΠΑ

24/04/2021
145 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης μίλησε αποκλειστικά στο Ράδιο Πρώτο την Πέμπτη, 22 Απριλίου. Ο κ. Μηταράκης αρχικά σχολίασε την σύλληψη 43χρονου στην Κω με την κατηγορία της κατασκοπείας και εμπλοκής σε εγκληματικής οργάνωσης με δράση και στην παράνομη μεταφορά μεταναστών.

  Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αποσυμφόρηση των δομών στα νησιά τονίζοντας ότι αυτή την περίοδο στην Κω φιλοξενούνται μόλις 80 άτομα. Σε ερώτηση για ποιο λόγο η νέα δομή είναι μεγάλης χωρητικότητας, απάντησε λέγοντας ότι στόχος είναι να λειτουργήσει αποτρεπτικά και είναι μέρος της εθνικής στρατηγικής.

« Δεν θέλουμε ροές. Είπαμε ότι θα αδειάσουμε τα νησιά και το κάναμε. Είπαμε ότι θα σταματήσουμε τις ροές και η αντιμετώπιση είναι επιτυχής. Οι κλειστές δομές κάνουν την χώρα μας λιγότερη ελκυστική.»

Ο υπουργός σχολίασε και την πρόσφατη μεταφορά μεταναστών από την Ρόδο στην Κω και την ολιγοήμερη παραμονή τους. Είπε ότι εάν επρόκειτο για μεταγωγή μεταξύ φυλακών, κανείς δεν θα έδινε σημασία. Το θέμα μεταναστευτικό, εμπεριέχει και στοιχεία ευαισθησίας και για αυτό προέκυψε θέμα.


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νέο σύμφωνο μετανάστευσης που ακόμη είναι σε επίπεδο συζήτησης και δεν μπορούν 5 νησιά να σηκώνουν το βάρος για όλη την Ευρώπη. Επίσης στάθηκε στην διακοπή επιδομάτων και του προγράμματος στέγασης ΕΣΤΙΑ. Είπε, ότι το πρόγραμμα στέγασης ολοκληρώθηκε στα νησιά και ότι το ελληνικό κράτος δεν έχει την δυνατότητα χορήγησης δια βίου επιδομάτων.

«  Θα πρέπει όσοι ζουν στην χώρα μας να δουλέψουν για να συντηρηθούν. Δεν υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης επιδομάτων δια βίου. Το σχέδιο μας εμπεριέχει την φύλαξη των συνόρων, τον έλεγχο ΜΚΟ, την απέλαση, κλειστές δομές, διαχωρισμός και μείωση κινήτρων όπως είναι τα επιδόματα.»

Ο κ. Μηταράκης πρόσφατα έθεσε στην πολιτική ατζέντα το ζήτημα των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά με δομές μεταναστών.

« Κάνουμε προσπάθειες με τον Υπουργό Οικονομικών για να παραμείνουν οι μειωμένοι συντελεστές. Δυστυχώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε με τους θεσμούς συμφωνία που συνδέει το μειωμένο ΦΠΑ με τα υπερφοτωμένα νησιά με μετανάστες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μετανάστες στα νησιά άρα αυτό πρακτικά σημαίνει ότι 1η Ιουλίου θα αυξηθεί ο ΦΠΑ. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση."

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
ΔΙΟΠΤΡΑ
ΔΙΟΠΤΡΑ 24/04 - 13:42
ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΗ
Αυτό που δεν εκήγησε ο κ.Μυταράκης ειναι το πως θα δουλεψουν ολοι αυτοί οι ανθρωποι και με ποιες διαδικασίες θα ενταχθουν στην Ελληνικη κοινωνια και την οικονομία. Προφανως οι Πακιστανοί Σύριοι κλπ θα αντικαταστήσουν τους αλβανούς εργαζόνμενους , που εγιναν εργολάβοι και δεν δουλευουν πλεον στα χωραφια και σε βαριες δουλιες. Απο την κλειστη δομή θα ανοιξει η πηγή για την απασχοληση των προσφυγων και μεταναστων με μαζικες προσλήψεις απο τις τουριστικές επιχειρήσεις και οχι μόνο. Αρα αυτο που δεν μας εοπε ο υπουργος ειναι με ποιος διαδικασίες θα αποκτησουν αδεια παραμονης και εργασίας.Κυρίως με ποια κρητηρια, ωστε αντι για αποτροπή η κλειστή δομη θα γινει πολος ελξης, δηλαδη ενα συγχρονο ευρωπαικό σκλαβοπάζαρο

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ